Lähde – kerro – rakasta

25.5.2020

Nyt on valmistunut uusi opetusmateriaali, jonka avulla nuoret voivat tutustua lähetystyöhön! Tällä materiaalilla haluamme vastata seurakunnilta saamaamme toivomukseen tuottaa lähetyskasvatus-materiaalia käytettäväksi seurakuntien nuorisotoiminnassa.

Lähetystyön videon avulla kerrotaan nuorille Kansanlähetyksen lähetystyöstä Etiopiassa, Japanissa, Kyproksella, Venäjällä ja Papua-Uudessa-Guineassa.

Puolituntisella videolla lähetystyöntekijä Kaisa Sadeharju kertoo siitä, miten hän oppi tuntemaan Jeesuksen ja sai kutsun lähetystyöhön. Lähetystyöntekijät Maria Karjalainen, Asta Vuorinen, Sakari Heinonen, Mari ja Markus Aitamäki sekä Kaisa ja Jukka Sadeharju kertovat  kokemuksistaan lähetystyössä sekä kohtaamistaan ihmisistä.

Pakolaistyöstä kuullaan puolestaan lähetyslasten näkökulmasta, kun vuorossa ovat Emmi ja Topi Sipari, jotka asuivat Ateenassa vanhempiensa Vesa ja Katriina Siparin toimiessa siellä pakolaisten parissa.

Lähetysjohtaja Mika Tuovinen kertoo siitä, kuinka Kansanlähetys toimii ilman Messiasta, ilman evankeliumia, ilman Raamattua tai ilman vapautta elävien ihmisten ja kansojen parissa. Kansanlähetys myös tukee yhteistyökirkkoja alueilla, joilla kristinusko on ollut aiemmin perinteisesti vahvaa ja Raamattu käännetty pääkielille, muun muassa Venäjällä, Virossa ja muualla Euroopassa.

Mahdollisuuksiin toimia lähetystyössä lyhytaikaisesti Kansanlähetys-opiston kansainvälisyyslinjan kautta tutustuaan videolla puolestaan linjan opiskelijan Susanna Kivistön silmin.

Videon ja oheismateriaalin ideoimisessa ja valmistamisessa ovat olleet avainasemassa lähetystyöntekijät Saara Mrcela ja Mari Aitamäki. He ovat tuottaneet materiaalin yhteistyössä muiden videolla mukana olevien lähetystyöntekijöiden kanssa. Saara Mrcela kertoo prosessista näin:

Projekti oli innostava, haastava ja antoisa. Sitä tehdessä tuli vietettyä pitkät tovit tietokoneen ääressä eri ohjelmia käyttäen. Välillä homma sujui hyvin, välillä oli suurempia haasteita, mutta lopulta se saatiin kasaan. Toivon, että materiaalimme innostaa nuoria ja aikuisia lähetystyöstä ja että se on siunaukseksi katsojille. Olen kiitollinen kaikista, jotka ovat olleet mukana projektissa tavalla tai toisella. Erityiskiitos työparilleni Marille, jonka kanssa oli ilo tehdä yhteistyötä.”

Mari Aitamäki jatkaa:

Oli innostavaa tehdä lähetyskasvatusmateriaalia, koska lähetystyö on itselleni tärkeää ja lähellä sydäntä. Nuorilla voi monesti olla kysymys siitä, kuka voi lähteä lähetystyöhön. Usein ajatellaan, että tulee olla lääkäri tai pappi, jotta voi palvella läheystyössä. Jumala kutsuu kuitenkin kaikenlaisia ihmisiä eri ammateista ja lähtökohdista. Tärkeintä on se, että jokainen nuori tai aikuinen voisi tuntea Jeesuksen henkilökohtaisesti ja elää yhteydessä hänen kanssaan.”

Lähetyskasvatusmateriaali on tarkoitettu seurakuntien ja Kansanlähetys-piirien käytettäväksi nuorisotyössä, erityisesti rippileireillä ja nuorten tapahtumissa. Myös vapaaehtoistehtävissä toimivat voivat hyödyntää materiaalia.

Tutustu uuteen lähetysvideoon tästä: Lähde – kerro – rakasta

Tutustu videon oheismateriaaliin materiaalipankista.

Tutustu Kansanlähetyksen nuorisotyöhön

Osallistu Kansanlähetyksen nuorisotyöhön!

Voit lahjoittaa Kansanlähetyksen nuorisotyölle Suomessa viiteellä 61203 (nuorisotyö Suomessa) ja tilinumerolla FI83 2070 1800 0283 25 (Kansanlähetys). Kiitos tuestasi!

Lahjoita

Share This