Lähde – kerro – rakasta -lähetyskasvatusmateriaali uudistettu

10.5.2021
Kansanlähetyksen Lähde – kerro – rakasta -lähetyskasvatusmateriaali on uudistettu ja uudelleen julkaistu!
Lähetystyöntekijä Saara Mrčela, joka on tuottanut molemmat videot, kertoo:
Viime keväänä julkaistiin ensimmäinen versio Lähde – kerro – rakasta -videosta. Se oli kesällä käytössä eri rippikouluissa. Videosta saadun palautteen mukaan olemme nyt parannelleet ja muokanneet sitä. Sen sijaan, että kaikki materiaali olisi yhdessä videossa, teimme kaksi videota.”
Kuva: Philippe Gueissaz

 

Ensimmäisen videon aiheena on lähetystyö maailmalla ja toisen aiheena on lähetystyö Suomessa. Molemmat videot toimivat niin yhdessä kuin yksin näytettävinä. Materiaalilla haluamme vastata seurakunnilta saamaamme toivomukseen tuottaa lähetyskasvatusmateriaalia käytettäväksi seurakuntien nuorisotoiminnassa.

Lähetystyö maailmalla  -videon avulla kerrotaan nuorille Kansanlähetyksen lähetystyöstä Etiopiassa, Japanissa, Kyproksella, Venäjällä ja Papua-Uudessa-Guineassa.

Videolla lähetystyöntekijä Kaisa Sadeharju kertoo siitä, miten hän oppi tuntemaan Jeesuksen ja sai kutsun lähetystyöhön. Lähetystyöntekijät Maria Karjalainen, Asta Vuorinen, Sakari Heinonen, Mari ja Markus Aitamäki sekä Kaisa ja Jukka Sadeharju kertovat  kokemuksistaan lähetystyössä sekä kohtaamistaan ihmisistä.

Pakolaistyöstä kuullaan lähetyslasten näkökulmasta, kun vuorossa ovat Emmi ja Topi Sipari, jotka asuivat Ateenassa vanhempiensa Vesa ja Katriina Siparin toimiessa siellä pakolaisten parissa.

Lähetysjohtaja Daniel Nummela kertoo lähetyksen suuntaviivoista sekä siitä, kuinka Kansanlähetys toimii ilman Messiasta, ilman evankeliumia, ilman Raamattua tai ilman vapautta elävien ihmisten ja kansojen parissa. Kansanlähetys myös tukee yhteistyökirkkoja alueilla, joilla kristinusko on ollut aiemmin perinteisesti vahvaa ja Raamattu käännetty pääkielille, muun muassa Venäjällä, Virossa ja muualla Euroopassa.

Mahdollisuuksiin toimia lähetystyössä lyhytaikaisesti Kansanlähetysopiston kansainvälisyyslinjan kautta tutustuaan videolla puolestaan linjan opiskelijan Susanna Kivistön silmin.

Lähetystyö Suomessa -videolla taas kuullaan lähettäjien näkökulmaa. Mukana videolla ovat lähetyssihteeri Maarika Laakso-Helle Keski-Lahden seurakunnasta sekä Anna ja Tommi Parikka Jyväskylästä. Parikat toimivat lähettäjänä. Mukana on myös Mari Aitamäki Lahdesta. Mari kertoo ystävyysseurakuntatoiminnasta. Kansanlähetyksen lapsi- ja nuorisotyöstä Päijät-Hämeessä kertoo osaltaan Aleksi Soininen. Aleksi järjestää muun muassa Pointti-iltoja Lahdessa.

Saara Mrčela ja Mari Aitamäki ovat tuottaneet materiaalin yhteistyössä muiden videolla mukana olevien lähetystyöntekijöiden kanssa. Saara Mrčela kertoo prosessista näin:

Projekti oli innostava, haastava ja antoisa. Sitä tehdessä tuli vietettyä pitkät tovit tietokoneen ääressä eri ohjelmia käyttäen. Välillä homma sujui hyvin, välillä oli suurempia haasteita, mutta lopulta se saatiin kasaan. Toivon, että materiaalimme innostaa nuoria ja aikuisia lähetystyöstä ja että se on siunaukseksi katsojille. Olen kiitollinen kaikista, jotka ovat olleet mukana projektissa tavalla tai toisella. Erityiskiitos työparilleni Marille, jonka kanssa oli ilo tehdä yhteistyötä.”

Mari Aitamäki jatkaa:

Oli innostavaa tehdä lähetyskasvatusmateriaalia, koska lähetystyö on itselleni tärkeää ja lähellä sydäntä. Nuorilla voi monesti olla kysymys siitä, kuka voi lähteä lähetystyöhön. Usein ajatellaan, että tulee olla lääkäri tai pappi, jotta voi palvella läheystyössä. Jumala kutsuu kuitenkin kaikenlaisia ihmisiä eri ammateista ja lähtökohdista. Tärkeintä on se, että jokainen nuori tai aikuinen voisi tuntea Jeesuksen henkilökohtaisesti ja elää yhteydessä hänen kanssaan.”

Molemmat videot on tarkoitettu seurakuntien ja Kansanlähetyspiirien käytettäväksi nuorisotyössä, erityisesti rippileireillä ja nuorten tapahtumissa. Myös vapaaehtoistehtävissä toimivat voivat hyödyntää materiaalia vapaasti.

Tutustu molempiin videoihin tästä: Lähde – kerro – rakasta

Tutustu videon oheismateriaaliin materiaalipankista.

Tutustu Kansanlähetyksen nuorisotyöhön

Vuorinen Hanna-Mari

lähettäjäyhteyksien koordinaattori SEKL: Nimikkosopimukset ja kumppanuussuhteiden vahvistaminen.

hanna-mari.vuorinen@sekl.fi

+358 44 447 7813

Kokkonen Toni

juniori- ja nuorisotyön aluekoordinaattori SEKL

Rippikoulutyö, perhetyö.

Juniori- ja nuorisotyön tiimin esimies.

toni.kokkonen@sekl.fi / +358 44 447 7970

Parhaiten tavoitat jättämällä soittopyynnön tekstiviestillä/Whatsappilla. Kerro viestissä lyhyesti mitä asia koskee.


Riparilla 4. - 16.6.2024

Lomalla 17.6. - 3.7.2024

Kansanlähetyspäivillä 4. - 7.7.

Lomalla 8.7. - 20.7.

LIFE-leirillä 21.7. - 28.7.

Lomalla 29.7. - 14.8.

Osallistu Kansanlähetyksen nuorisotyöhön!

Voit lahjoittaa Kansanlähetyksen nuorisotyölle Suomessa viiteellä 61203 (nuorisotyö Suomessa) ja tilinumerolla FI83 2070 1800 0283 25 (Kansanlähetys). Kiitos tuestasi!

Lahjoita

Share This