Nummela Daniel

Lähetystyöntekijä Daniel Nummela on työskennellyt Japanissa yhdessä vaimonsa Marin kanssa seurakuntatyössä vuosina 2009 – 2019. Viimeksi Daniel on toiminut Japanissa työalueen esimiehenä ja HAT-Koben seurakunnan vastuupastorina. Daniel on myös opettanut Koben luterilaisessa raamattukoulussa vuosina 2015 – 2019. Heinäkuussa 2019 hän palasi perheensä kanssa kotimaanjaksolle Suomeen.

Daniel on koulutukseltaan teologian maisteri sekä uskonnon ja filosofian opettaja. Papiksi hänet vihittiin vuonna 2008. Ennen lähetystyöhön lähtöä Daniel työskenteli muun muassa Kansanlähetyksen rippikoulu- ja tapahtumavastaavana. Tällä hetkellä Daniel suorittaa teologian tohtorin tutkintoa (TT) Helsingin yliopistossa systemaattisen teologian laitoksella dogmatiikan oppiaineissa. Danielin tämän hetken tavoitteena on valmistua vuoden 2021 loppuun mennessä.

Koben luterilaisen teologisen seminaarin kutsu

Daniel on saanut kutsun tulla opettamaan Koben luterilaiseen teologiseen seminaariin. Tällä hetkellä Daniel on sitoutunut tekemään vuosina 2020 – 2022 vuosittain kuukauden mittaisen opetusjakson Koben luterilaisessa teologisessa seminaarissa, kouluttaen muun muassa tulevia pastoreita Länsi-Japanin evankelisluterilaiselle kirkolle. Kutsu työhön on tullut Länsi-Japanin evankelisluterilaiselta kirkolta sekä teologiselta seminaarilta, jonka hallituksen jäsenenä Daniel toimi aiemmin vuosina 2014 – 2019.

Käytännössä kuukauden opetusjakso tarkoittaa vuosittain ensin kuukauden työjaksoa kotimaassa, jonka aikana Daniel hoitaa lähettäjäsuhteitaan ja valmistelee luentoja. Tätä seuraa sitten kuukauden jakso opetustehtävissä Japanissa.

Kansanlähetyksessä iloitsemme siitä, että Daniel on kutsuttu palvelemaan Japanin työaluetta tällä uudella tavalla. Näin hän saa edelleen hyödyntää Japanissa hankkimaansa pääomaa kulttuurin tuntemuksen ja kielitaidon suhteen.

Tietoa Japanista

Japanin 127 miljoonaisesta kansasta vain 0.84% on kristittyjä. Länsi-Japanin evankelisluterilainen kirkko on pieni 42 seurakunnan ja noin 4 000 jäsenen luterilainen kirkko, joka tarvitsee rukousta ja konkreettista tukea työntekijöidensä koulutuksessa sekä evankeliumin ilosanoman levittämisessä. Kirkko kärsii työntekijäpulasta, joka on tulevaisuudessa pahenemassa ikääntyvän papiston myötä. Siksi kirkon työntekijöiden kouluttamiseen osallistuminen on suomalaisille kristityille suuri etuoikeus, jossa paikallisten työntekijöiden ja lähetystyöntekijöiden yhteistyö konkretisoituu upealla tavalla.

Tule Mukaan!

Lähtijä tarvitsee kuitenkin edelleen lähettäjiä: esirukoilijoita ja taloudellisia tukijoita. Kutsumme Sinut mukaan kouluttamaan tulevia työntekijöitä japanilaisille seurakunnille – tekemään Danielin kanssa lähetystyötä Japanissa ja olemaan Suuressa Mukana!

Lue lisää Nummeloiden kotisivuilta www.nummelat.fi

Tule mukaan Danielin lähettäjäksi ja liity hänen lähettäjätiimiinsä!

YHTEYSHENKILÖ
Aluekoordinaattori
Anne Tuovinen, SEKL

 

Tilaa Danielin uutiskirje

Tee kertalahjoitus

Voit tukea Danielin työtä netissä painikkeen kautta tai tilisiirrolla sivun alareunassa näkyville tileille viitteellä 22554 (Daniel Nummela). Kiitos tuestasi!

Lahjoita

Ryhdy Danielin kuukausilahjoittajaksi

Share This