Aitamäki Markus ja Mari

Markus ja Mari Aitamäki perheineen lähtivät kolmannelle työkaudelleen Novosibirskiin, Venäjälle kesällä 2019. Markus on koulutukseltaan kirkon nuorisotyönohjaaja ja teologian kandidaatti. Hänet on myös vihitty Inkerin kirkon pastoriksi. Mari on sosionomi/kirkon nuorisotyönohjaaja (AMK).

Markus ja Mari asuivat Venäjän kolmanneksi suurimmassa kaupungissa, Novosibirskissa. Markus vastasi Novosibirskin seurakunnan hengellisestä työstä. Työn tarkoitus on kehittää ja vahvistaa seurakunnan erilaisia toimintamuotoja, kuten raamattupiirejä, seurakuntailtoja, nuorisotyötä, opiskelijatyötä. Nais-ja perhetyön kehittäminen ja perheiden hyvinvoinnin lisääminen olivat tärkeässä osassa Marin työtä.

Novosibirskin lisäksi Markus ja Mari tukivat Omskin seurakunnan alueella tehtävää kylätyötä ja muuta seurakuntatyötä vierailemalla säännöllisesti Omskissa. Tavoite kaikessa työssä on rohkaista ja aktivoida paikallisia kristittyjä toimimaan evankeliumin hyväksi.

Mari ja Markus palasivat toistaisesti Suomeen alkuvuodesta 2020. Lisäksi Markus teki työhön liittyviä matkoja Venäjälle alkuvuoden aikana. Markus ja Mari vierailevat lähettäjiensä  – nimikkoseurakuntiensa ja Kansanlähetyspiiriensä – luona kertomassa Venäjän työstään sitten, kun jälleen on mahdollista.

Marin ja Markuksen kuulumisia voin nähdä myös alla olevasta Kuulumisia-haastattelusta:

Mari ja Markus ovat mukana myös alla olevalla lähetystyön videolla, jossa Markus kertoo heidän työstään Novosibirskissä ja Mari kertoo ystävyysseurakuntatoiminnasta:

Novosibirskissä seurakuntatyössä jatkavat lähetystyöntekijä Saara Karttunen sekä loppuvuodesta 2020 alkaen lähetystyöntekijä Saara Mrčela.

 

YHTEYSHENKILÖ
Aluekoordinaattori
Jukka Repo, SEKL

Valokuva: Matti Korhonen/Uusi Tie

Tilaa Aitamäkien uutiskirje

Tee kertalahjoitus

Voit tukea Markuksen ja Marin työtä netissä painikkeen kautta tai tilisiirrolla sivun alareunassa näkyville tileille viitteellä 20064 (Markus ja Mari Aitamäki). Kiitos tuestasi!

Lahjoita

Ryhdy kuukausilahjoittajaksi

Share This