Karjalainen Maria

Maria Karjalainen on kotoisin Vaalasta, Kainuun suunnalta. Koulutukseltaan Maria on lastenlääkäri ja neonatologi, eli hän on erikoistunut vastasyntyneiden sairauksien hoitoon.

Maria lähti ensimmäiselle työkaudelleen Etiopiaan syyskuussa 2017.  Hän opiskeli aluksi maan pääkaupungissa Addis Abebassa paikallista kieltä, amharaa. Syyskuusta 2018 maaliskuuhun 2020 Maria toimi lastenlääkärinä vastasyntyneiden osastolla lähetyssairaalassa potilaita hoitaen  ja paikallisia työntekijöitä opettaen. Samalla hän sai kohdata paikallisia ihmisiä niin lääkärin työssään kuin sen ulkopuolellakin. Kuulumisia ja kuvia Soddon sairaalasta, jossa Maria työskenteli, löytyy nettisivuilta osoitteessa www.soddo.org.

Etiopian koronapandemiatilanteen vuoksi Maria on toistaisesti kotimaassa. Hän on toimivapaalla 31. elokuuta 2021 asti ja työskentelee koulutustaan vastaavissa tehtävissä. Marian toimivapaan aikana hänen taloudellinen tukensa ohjataan paikallisen yhteistyökumppanimme Soddon kristillisen sairaalan köyhimpien ja sairaimpien potilaiden hoitoon. Suurin osa näistä potilaista on lapsia ja äitejä, esimerkiksi katulapsia tai potilaita, joilla ei olisi varaa edes matkustaa sairaalaan tai muutama kymmenen senttiä päivässä tienaavia kengänkiillottajia perheineen.

Syksyllä 2021 Maria on käytettävissä vierailemaan nimikkoseurakunnissaan ja lähettävissä piireissään koronavirusepidemiatilanteen salliessa sekä kertomaan työstään Etiopiassa.

Tutustu Mariaan ja hänen työhönsä Etiopiassa alla olevan videon kautta.

YHTEYSHENKILÖ
Aluekoordinaattori
Anne Tuovinen, SEKL

 

Tilaa Marian uutiskirje

Tee kertalahjoitus

Voit tukea Marian työtä netissä painikkeen kautta tai tilisiirrolla sivun alareunassa näkyville tileille viitteellä 21283 (Maria Karjalainen). Kiitos tuestasi!

Lahjoita

Ryhdy Marian kuukausilahjoittajaksi

Share This