Seitsemän uutta lähetystyöntekijää ”maailman tärkeimpään tehtävään”

8.1.2020

Piispa Matti Repo siunasi seitsemän Kansanlähetysopiston lähetyslinjan opiskelijaa lähetysyöntekijöiksi loppiaisena 6. tammikuuta Hausjärven kirkossa. Piispa Repo piti puheen Kolossalaiskirjeen pohjalta, jossa Paavali kutsuu evankelimia ”häikäisevän kirkkaaksi kaikille kansoille ilmaistavaksi salaisuudeksi.” Piispan siunauspuheen voit lukea tästä linkistä.

Piispa Matti Repo siunaa uudet lähetystyöntekijät. Kuvassa vasemmallta apulaislähetysjohtaja Teijo Peltola, lähetysjohtaja Mika Tuovinen, piispa Matti Repo ja liittohallituksen puheenjohtaja Regina Leppänen. Kuva: Philippe Gueissaz
Piispa Matti Repo siunasi avustajineen Kansanlähetyksen uudet lähetystyöntekijät loppiaisena Hausjärven kirkossa. Kuvassa vasemmallta apulaislähetysjohtaja Teijo Peltola, lähetysjohtaja Mika Tuovinen, piispa Matti Repo ja liittohallituksen puheenjohtaja Regina Leppänen. Kuva: Philippe Gueissaz

Piispa kertoi evankeliumin häikäisevästä kirkkaudesta, jonka osoitteena ovat kaikki kansat.
– Evankeliumi on ilmeinen ja se on kaikkien koettavissa. Evankeliumi on myös salainen. Jumala on paljastanut sen pyhilleen ja antanut sen julistamisen heidän tehtäväkseen. Evankeliumi on ilmoitettava kaikiille kansoille, jolloin se tulee ihmisille häikäisevän kirkkaasti ymmärrettäväksi, vakuuttavaksi ja vastaanotettavaksi.

Piispa muistutti Jumalan Pyhän Hengen toiminnasta lähettämiensä Kristuksen todistajien julistaman sanan välityksellä. ”Heidän sanansa ja tekonsa ovat kokonaisvaltaista lähetystyötä, jossa Kristus tulee elävällä tavalla ihmisen luo, antaa kokea rakkauttansa ja uutta toivoa lahjoittavaa läsnäoloaan.” Lähettien sanat ja teot muuttavat maailmaa paljastaessaan, ”miten häikäisevän kirkas onkaan se salaisuus, jonka Jumala on antanut tulla ilmi Betlehemiin syntyneessä Pojassaan.”

Lähetysjohtaja Mika Tuovinen totesi saarnassaan, että lähetystyö on lopullinen vastaus kaikkien ihmisten sydämessä olevaan janoon.
– Usko ja kaste ovat portteja Jumalan löytämiseen, pelastukseen ja uuteen löytöretkeen. Lähetysjohtaja Mika Tuovisen saarnan voit lukea tästä linkistä.

Johanna ja Shuhei Yamaguchi ovat suuntaamassa lähetystyöhön Japaniin. Heidät kukitti lähettikuraattori Katriina Sipari. Kuva: Philippe Gueissaz
Johanna ja Shuhei Yamaguchi ovat suuntaamassa lähetystyöhön Japaniin. Heidät kukitti lähettikuraattori Katriina Sipari. Kuva: Philippe Gueissaz
Maailman tärkein tehtävä

Jumalanpalveluksen jälkeen Lähetyskeskuksessa Ryttylässä tarjottiin illallinen ja juhlakahvit ja vietettiin lähetysjuhlaa.

Piispa Matti Repo.

Piispa Repo kertoi puheessaan lähetystyön kokonaisvaltaisuudesta, jota Apostolien teot kuvailevat. Tämä ensimmäinen kirkkohistoria kertoo perhekuntien pelastumisista, pahojen henkien ja orjuuden vallasta sekä kahleista vapautumisista.
– Ette ole pienellä asialla, kun evankeliumia julistatte – olette suurella asialla, vakuutti piispa uusille lähetystyöntekijöille.

Lähetysjohtaja Mika Tuovinen kuvaili evankeliumin muutosvoimaa Euroopassa ensimmäisinä vuosisatoina. Evankeliumi nosti ihmisarvon ja sen perustalle alettiin rakentaa kouluja ja hyväntekeväisyyslaitoksia. Tuovinen muistutti lähetyskäskystä, jonka Jeesus antoi Paavalille: ”Lähetän sinut pakanoiden pariin avaamaan heidän silmänsä ja saattamaan heidät pimeydestä valoon ja Saatanan vallasta Jumalan luo. He saavat syntinsä anteeksi, kun uskovat minuun, ja heillä on oleva paikkansa niiden joukossa, jotka Jumala on pyhittänyt” (Ap. t. 26:17–18).

Lähetysjohtaja Mika Tuovinen.

 

Lähetysjohtaja vakuutti uusille lähetystyöntekijöille, että heidän tehtävänsä on tärkeä.
– Heidät lähetetään, jotta silmät aukeaisivat, jotta ihmiset pääsisivät pimeydestä valoon ja saisivat perintöosan.

Tuovinen korosti lähetystyöntekijöiden kutsumuksen merkittävyyttä.
– He menevät maailman tärkeimpään tehtävään, viemään sanomaa Jeesuksesta kaikille kansoille.

Olenko minä käytettävissä?

Uudet lähetystyöntekijät kertoivat tunnelmistaan ja esittivät rukousaiheita. Pakolaistyöhön lähtevä perhe kertoi lähtevänsä hyvillä mielin, monien lähettävien seurakuntien rukouksien ja siunausten saattamina. Rukousaiheena on uuden kielen oppiminen. Japaniin seurakunta- ja nuorisotyöhön lähtevät Johanna ja Shuhei Yamaguchi pyysivät rukousta lasten koulun puolesta. Samoin Japaniin lähtevät Kia ja Markus Syrjätie lapsineen toivoivat lähettäjiltä ennen kaikkea esirukoustukea: ”Työtä on paljon mielekkäämpää tehdä, kun tiedämme, että puolestamme rukoillaan.” Venäjälle Inkerin kirkon palvelukseen lähtevä Saara Mrcela kertoi olevansa tällä hetkellä hyvillä mielin. Kevät sisältää vielä valmisteluja, ja rukousaiheeksi hän jätti tulevaan lähtöön valmistumisen ja keskittymisen.

Apulaislähetysjohtaja Teijo Peltola (kuvassa oikealla), hänen vierellään piispa Matti Repo, lähetysjohtaja Mika Tuovinen ja Kansanlähetyksen liittohallituksen puheenjohtaja Regina Leppänen.
Apulaislähetysjohtaja Teijo Peltola (kuvassa oikealla), hänen vierellään piispa Matti Repo, lähetysjohtaja Mika Tuovinen ja Kansanlähetyksen liittohallituksen puheenjohtaja Regina Leppänen. Kuva: Philippe Gueissaz

 

Tilaisuuden päätteeksi apulaislähetysjohtaja Teijo Peltola kertoi lähettämisprosessin haastavuudesta ja laajuudesta. Monenlaisten haastattelujen ja arviointien lisäksi lähettämisprosessiin sisältyy neuvotteluja kansainvälisten yhteistyötahojen kanssa. Niiden tavoitteena on saada lähetyskenttien tarve kohtaamaan lähetystyöntekijöiden ammattitaito parhaalla mahdollisella tavalla. Nämä kriteerit ovat nousseet entisestään.
– Silti jollakin merkillisellä tavalla kaiken tämän keskellä on yksi kysymys: olenko minä käytettävissä? Koulutus ja olosuhteet voivat olla mitä parhaimpia, mutta jos emme ole käytettävissä, ei ole myöskään lähtijöitä. Jumala ei odota, että olisimme täydellisiä. Keskeinen kysymys on, oletko käytettävissä lähtijänä tai lähettäjänä, Peltola totesi.

Kuvat: Philippe Gueissaz

Lahjoita ja lähetä!

Voit lahjoittaa alla olevan painikkeen kautta tai tilisiirrolla sivun alareunassa annetuin tilitiedoin viitteellä 70315. Lahjoitukset käytetään vuonna 2020 lähetettävien uusien lähetystyöntekijöiden lähettämiskuluihin. Kiitos lahjastasi. Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This