Lähetys tutuksi rippikouluikäisille

30.4.2020

Lähetystyöntekijät Mari Aitamäki ja Saara Mrcela työstävät parhaillaan lähetyskasvatusmateriaalia seurakunnille ja Kansanlähetyspiireille. Sitä on tarkoitus valmistaa yhdessä muiden Kansanlähetyksen lähetystyöntekijöiden kanssa. Tämä onnistuu hienosti hyödyntämällä sähköisiä työvälineitä ja alustoja, jotka mahdollistavat yhteisen työskentelyn paikkakunnasta tai maasta riippumatta.

Suunitelmana on myös käyttää animaation tai videon keinoja perussanoman esille tuomiseen. Lähetyskasvatusmateriaali julkaistaan toukokuun lopulla, ja tiedotamme asiasta Kansanlähetyksen nettisivuilla. Jaamme tietoa lähetyskasvatusmateriaalista yhteistyökumppaneillemme – seurakunnille ja Kansanlähetyspiireille.  Materiaali tulee olemaan seurakuntien ja Kansanlähetyspiirien käytettävissä rippikoulumateriaalina ennen kesän rippileirejä sekä myöhempääkin käyttöä varten.

”Olemme saaneet seurakunnilta useita yhteydenottoja, joissa on tiedusteltu lähetyskasvatusmateriaalia nimenomaan rippikouluikäisiä varten”, lähettäjäyhteyksien koordinaattori Hanna-Mari Vuorinen kertoo. ”Tästä syntyi idea tiedustella kotimaanjaksolla olevilta lähetystyöntekijöiltämme, joista useampi on toiminut nuorisotyössä, olisiko heillä innostusta suunnitella lähetyskasvatusmateriaalia porukalla.”

Sosionomi ja kirkon nuorisotyönohjaaja Saara Mrcela valmistautuu parhaillaan ensimmäiselle työkaudelleen nuorisotyöhön Venäjälle, jonne hän lähtee ensi syksynä. Saara kertoo: ”Kiinnostuin ideasta ja heti syttyi kipinä. Edellisessä työssäni kehittelin joitain materiaaleja  aiheesta, mutta ne ovat olleet vain minun käytössäni. Nuorilta olen saanut niistä hyvää palautetta. Olen joskus unelmoinut, että voisin tehdä lähetyskasvatusmateriaalia laajempaan käyttöön, mutta se on jäänyt unelmaksi… Mietin, että voisin käyttää niitä materiaaleja, joita minulla on, sekä kehitellä uusia juttuja ja tehdä niistä yhtenäisen kokonaisuuden. Voisin tehdä lähetystyön perussanomasta animaation tai videon myös.”

Lähetystyöntekijä Mari Aitamäki on ollut miehensä Markuksen sekä perheensä kanssa lähetystyössä Venäjällä. Aitamäen perhe palasi alkuvuodesta toistaiseksi kotimaahan. Mari puolestaan kertoo: ”Toivomme, että saamme yhdessä Saaran kanssa kasaan materiaalin, jota voidaan hyödyntää sekä Kansanlähetyspiireissä että seurakunnissa. Aikataulu on tässä projektissa aika tiukka ja tietomme ja taitomme myös vajavaista. Teemme kuitenkin parhaamme. Lähetystyöntekijöillämme tuntuu olevan myös tässä poikkeustilanteessa monenlaista työtä, mutta onneksi olemme saaneet myös myönteisiä vastauksia. Katsotaan, mitä tästä syntyy. Mennään rukoillen eteenpäin.”

 

 

Lisätiedot

Vuorinen Hanna-Mari

lähettäjäyhteyksien koordinaattori SEKL: Nimikkosopimukset ja kumppanuussuhteiden vahvistaminen.

hanna-mari.vuorinen@sekl.fi

+358 44 447 7813

Tule mukaan kertomaan evankeliumia nuorille

Voit tukea Kansanlähetyksen nuorisotyötä tämän painikkeen kautta tai lahjoittamalla Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen tilille FI14 5043 1920 0034 52 viitenumerolla 69009. Kiitos lahjastasi. Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This