Aitamäki Markus

Teologian kandidaatti, kirkon nuorisotyönohjaaja Markus Aitamäki toimi yhdessä vaimonsa Marin kanssa vuosina 2013 – 2020 lähetystyössä Venäjällä, Siperiassa. Hän vastasi Inkerin evankelisluterilaiseen kirkkoon kuuluvan seurakunnan hengellisestä työstä Novosibirskissa. Markuksen työhön kuului  seurakuntatyön kehittäminen laaja-alaisesti sekä työyhteisön johtaminen. Yhdessä Aitamäet aloittivat monta uutta toimintamuotoa.

Aika Siperiassa oli syväsukellus venäläiseen kulttuuriin ja elämään. Siperian vuosien aikana Markus oppi ymmärtämään Inkerin kirkkoa ja sen asemaa Venäjällä. Toisin kuin Suomessa, Inkerin kirkko luterilaisena kirkkona Venäjällä on pieni vähemmistökirkko. Alue on valtava, mutta resurssit työhön ovat minimaaliset.

Ennen lähetystyöhön lähtemistä Markus Aitamäki toimi nuorisotyössä Kosken TL seurakunnassa ja Lohjan seurakunnassa vuosina 2000–2012. Hän valmistui Helsingin yliopistosta teologian kandidaatiksi vuonna 2013. Syksystä 2020 alkaen Markus on jatkanut työn ohessa teologian opintojaan maisterin tutkintoa varten.

Uudet tehtävät Inkerin kirkon palveluksessa

Inkerin kirkon piispan Ivan Laptevin kanssa käydyissä keskusteluissa Markus kutsuttiin jatkamaan palvelusta Inkerin kirkon työssä Venäjällä, erityisesti Pietarin alueella. Työ alkoi keväällä 2021.

Uudessa tehtävässään lähetys- ja nuorisotyön koordinaattorina Markus hyödyntää Siperian vuosien tuomaa kokemusta edelleen Inkerin kirkon palveluksessa Länsi-Pietarin rovastikunnan alueella. Inkerin kirkon seurakunnat tarvitsevat edelleen suomalaisten lähetystyöntekijöiden tukea. Markus toimii myös Venäjän ja Viron työn aluekoordinaattorina sekä Venäjän työalueen esimiehenä.

Markus kertoo: ”Lahdesta on kahden ja puolen tunnin junamatka Pietarin keskustaan. Se on monelle pietarilaiselle normaali päivittäinen työmatka. Vaikka perheeni on nyt Suomessa, voin edelleen Suomesta käsin tehdä lähetystyötä Venäjällä. Inkerin kirkko tarvitsee edelleen suomalaisia lähetystyöntekijöitä.”

Tule mukaan!
Jokainen lähetystyöntekijä tarvitsee myös lähettäjiä. Tulisitko Sinä mukaan Markuksen lähettäjäksi Inkerin kirkon työhön Venäjälle tavoittamaan venäläisiä evankeliumin sanomalla?

Lisätiedot
aluekoordinaattori ja lähetystyöntekijä Markus Aitamäki
markus.aitamaki@sekl.fi tai puh. 044 4477 916

Tilaa Markuksen uutiskirje

Ryhdy Markuksen kuukausilahjoittajaksi

Voit tukea Markuksen työtä Kansanlähetyksessä kuukausilahjoituksella tästä painikkeesta. Lämmin kiitos tuestasi!

Anna kertalahjoitus Markuksen työlle

Voit tukea Markuksen työtä Kansanlähetyksessä kertalahjoituksella tästä painikkeesta. Kertalahjoituksessa suoraan pankkiin tilinumero on FI14 5043 1920 0034 52. Markus Aitamäen viite on 20064. Lämmin kiitos tuestasi!

Lahjoita

Share This