Aitamäki Markus

Teologian kandidaatti, kirkon nuorisotyönohjaaja Markus Aitamäki toimi yhdessä vaimonsa Marin kanssa vuosina 2013–2020 lähetystyössä Venäjällä, Siperiassa. Hän vastasi Inkerin evankelisluterilaiseen kirkkoon kuuluvan seurakunnan hengellisestä työstä Novosibirskissa. Markuksen työhön kuului  seurakuntatyön kehittäminen laaja-alaisesti sekä työyhteisön johtaminen. Yhdessä Aitamäet aloittivat monta uutta toimintamuotoa.

Aika Siperiassa oli syväsukellus venäläiseen kulttuuriin ja elämään. Siperian vuosien aikana Markus oppi ymmärtämään Inkerin kirkkoa ja sen asemaa Venäjällä. Toisin kuin Suomessa, Inkerin kirkko luterilaisena kirkkona Venäjällä on pieni vähemmistökirkko. Alue on valtava, mutta resurssit työhön ovat minimaaliset.

Ennen lähetystyöhön lähtemistä Markus Aitamäki toimi nuorisotyössä Kosken TL seurakunnassa ja Lohjan seurakunnassa vuosina 2000–2012. Hän valmistui Helsingin yliopistosta teologian kandidaatiksi vuonna 2013. Syksyllä 2020 Markus jatkaa teologian opintojaan maisterin tutkintoa varten.

Uudet tehtävät Inkerin kirkon palveluksessa

Inkerin kirkon piispan Ivan Laptevin kanssa käydyissä keskusteluissa Markus on kutsuttu jatkamaan palvelusta Inkerin kirkon työssä Venäjällä, erityisesti Pietarin alueella. Työ alkaa alkuvuodesta 2021.

Uudessa tehtävässään Markus voi hyödyntää Siperian vuosien tuomaa kokemusta edelleen Inkerin kirkon palveluksessa Pietarin alueen seurakunnissa. Nuorisotyö-taustallaan hän voi tukea myös Inkerin kirkon lapsi- ja nuorisotyön osastoa.

Markus kertoo: ”Lahdesta on kahden ja puolen tunnin junamatka Pietarin keskustaan. Se on monelle pietarilaiselle normaali päivittäinen työmatka. Vaikka perheeni on nyt Suomessa, voin edelleen Suomesta käsin tehdä matkoja Venäjälle. Inkerin kirkko tarvitsee edelleen suomalaisia lähetystyöntekijöitä.”

Tule tapaamaan Markusta ja Maria ja kuulemaan lisää heidän työstään sekä Markuksen uudesta tehtävästä Venäjällä:

25.11. klo 14 Kymenlaakson Kansanlähetyksen lähetyskoti: Suuressa mukana -piiri

Lisää Markus ja Mari Aitamäen työstä voi kuulla tutustumalla alla olevaan videoon

Tule mukaan!
Jokainen lähetystyöntekijä tarvitsee myös lähettäjiä. Tulisitko Sinä mukaan Markuksen lähettäjäksi Inkerin kirkon työhön Venäjälle tavoittamaan venäläisiä evankeliumin sanomalla?

Lisätiedot
aluekoordinaattori Jukka Repo
jukka.repo@sekl.fi tai puh. 044 4477 916

Tilaa Markuksen uutiskirje

Ryhdy Markuksen kuukausilahjoittajaksi

Voit tukea Markuksen työtä Kansanlähetyksessä kuukausilahjoituksella tästä painikkeesta. Lämmin kiitos tuestasi!

Anna kertalahjoitus Markuksen työlle

Voit tukea Markuksen työtä Kansanlähetyksessä kertalahjoituksella tästä painikkeesta. Kertalahjoituksessa suoraan pankkiin tilinumero on FI14 5043 1920 0034 52. Markus Aitamäen viite on 20064. Lämmin kiitos tuestasi!

Lahjoita

Share This