Kansanlähetyksen lähetystyön superviikonloppu tulossa

18.8.2023

Kansanlähetys järjestää lähetystyön ajankohtaisiin teemoihin pureutuvan Missioforumtapahtuman Kansanlähetysopistolla Ryttylässä sekä verkossa 1.–3. syyskuuta 2023. Forumin teemana on Kumppanuus muutoksessa.

Lähetystyö on yhteistyötä. Yhteistyö paikallisten kirkkojen ja kumppanien kanssa on ratkaisevassa asemassa Kansanlähetyksen lähetystyössä. Viikonlopun aikana saat kuulla lähetystyöstämme yhteistyökirkkojen ja -järjestöjen kanssa Venäjällä, Etiopiassa, Tansaniassa, Japanissa, Lähi-idässä ja Etu-Aasiassa. Tapahtumassa kerromme innostavia esimerkkejä siitä, mikä merkitys yhteistyöllä on ja mitä hyvää sen kautta voidaan saavuttaa sekä mihin suuntaan olemme menossa.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 55 vuotta siitä, kun lähetimme ensimmäiset Kansanlähetyksen lähetystyöntekijät Etiopiaan, Japaniin ja Keski-Aasiaan.

Kuvassa pastori Alemayehu Kebede kotitalonsa edustalla Etiopiassa. Kuva: Alemayehu Kebeden valokuva-albumi

Maailmanlaajuinen Kristuksen kirkko voi hyvin ja kasvaa Etiopiassa. Kansainvälisenä puhujavieraana on pastori Alemayehu Kebede, joka on maailman suurimman luterilaisen kirkon, Etiopian Mekane Yesus -kirkon, Jimman synodin presidentti. Pastori Alemayehu Kebede puhuu muun muassa siitä, mitä hyvää Mekane Yesus -kirkon ja Kansanlähetyksen yhteistyössä on syntynyt, miltä yhteistyömme voi näyttää tulevaisuudessa, missä tarvitaan edelleen lähetystyöntekijöitä sekä miten voimme osallistua paikallisen kirkon työntekijöiden kouluttamiseen.

Kansanlähetyksellä on yhdessä Mekane Yesus -kirkon kanssa mittava koulutuskeskuksen rakennusprojekti Etiopian Jimmassa. Sen avulla osallistumme etiopialaisten kirkon työntekijöiden kouluttamiseen.

Kuvassa Mirjami Uusitalo hymyilee puiden välissä. Kuva: Philippe Gueissaz

Kansanlähetyksen lähetystyöntekijä Mirjami Uusitalo palvelee raamatunkäännöstyössä neuvonantajana ja konsulttina Etelä-Etiopiassa. Mirjami työskentelee Etiopian Mekane Yesus -kirkon lounaisessa synodissa pääasiassa diraitankielisen Uuden testamentin käännöstyön neuvonantajana. Varsinaista raamatunkäännöstyötä tekevät yleensä kieltä puhuvat etiopialaiset, joiden kanssa käännöskonsultti tekee tiivistä yhteistyötä. Missioforumissa Mirjami Uusitalo puhuu aiheesta ”Miten mahdollistetaan paikallisten työntekijöiden kouluttautumista?”

Gerson Mgaya, kuva: Philippe Gueissaz

Tansaniasta kotoisin oleva Kansanlähetyksen lähetystyöntekijä, teologian tohtori, pastori Gerson Mgaya on mukana Missioforumissa. Hän toimii Tansanian evankelisluterilaisen kirkon eteläisen hiippakunnan palveluksessa opetus- ja koulutustehtävissä. Hän opettaa Tansanian evankelisluterilaisen kirkon evankelistoja ja pappeja Kidugalan raamattukoulussa. Gerson Mgaya vierailee myös paikallisseurakunnissa ja järjestää erilaisia seminaareja. Missioforumissa pastori Gerson puhuu aiheesta ”Uutta yhteistyötä Tansaniassa” sekä ”Henkivaltojen todellisuus Suomessa ja pakanahenkisyys lähetyskentällä” (kanava 2).

Pastori Timo Keskitalo Patmos Lähetyssäätiöstä tekee lähetystyötä muslimien parissa opettaen kristinuskosta kiinnostuneita, kastaen ja rakentaen seurakuntaa uusille kristityille. Islam on kristillisen kirkon suurin haastaja uskontojen maailmassa. Keskitalo toteaa: ”Nyt on monin paikoin herätyksen aika islamilaisessa maailmassa ja on suuri etuoikeus saada olla johtamassa herätyksen keskellä ihmisiä Jeesus-Messiaan tuntemiseen.”  Timo Keskitalo on toiminut aiemmin usean vuoden ajan myös Suomen lähetysneuvoston puheenjohtajana. Missioforumissa hän opettaa yhdessä Gerson Mgayan kanssa aiheesta ”Henkivaltojen todellisuus Suomessa ja pakanahenkisyys lähetyskentällä” (kanava 2).

Kansanlähetyksen Japanin lähetystyöntekijät Johanna ja Shuhei Yamaguchi ovat parhaillaan kotimaanjaksolla Suomessa ja tapaavat lähettäjiään seurakunnissa ja Kansanlähetyspiireissä. He ovat lähdössä toiselle työkaudelleen Japaniin syyskuun lopussa.

Japanissa Shuhei Yamaguchi työskentelee Länsi-Japanin luterilaisen kirkon nuorisotyön tiimissä. Tiimi järjestää alueen eri seurakunnissa nuorille tapahtumia ja Shuhei on ollut mukana erityisesti rippikoulutyössä. Lisäksi hän opettaa Koben raamattukoulussa ja toimii nuorisotyössä Nishi-Akashin seurakunnassa. Johanna Yamaguchi työskentelee tavoittavassa työssä ja toimii pienpiireissä Nishi-Akashin ja HAT-Koben seurakunnassa. Yksi tavoittavan työn muodoista ovat suomen kielen piirit ja hartaudet.

Missioforumissa Yamaguchit osallistuvat paneelikeskusteluun Kansanlähetyksen radiotyön koordinaattorin Mika Järvisen johdolla. Keskustelun aiheena on ”Sukupolvien ketju lähetystyössä ja muutokset kumppanuudessa Japanissa”. Keskustelusta tehdään samalla Lähetystyön takahuonenimisen podcastin live-nauhoitus. Lisäksi Yamaguchit puhuvat aiheesta: ”Yhteys lähettäjäseurakuntiin ja sen haasteet – kohtaavatko odotukset?”

Kansanlähetyksestä tapahtumassa jakavat opetuksiaan ja kokemuksiaan järjestön pakolais- ja lähetystyöntekijät, apulaislähetysjohtaja Teijo Peltola, ulkomaisen työn aluekoordinaattorit, Kansanlähetysopiston lähetyslinjan linjavastaava Timo Tuikka, kansainvälisyyslinjan opiskelijat sekä aktiomatkoille osallistuneet nuoret aikuiset.

Missioforumin juontajina toimivat Tuulia Taipale Hämeen Kansanlähetyksestä ja Kansanlähetyksen aluekoordinaattori Toni Lindholm. Musiikista vastaa Pietari Savolainen.

Missioforum on perheystävällinen, ja rinnakkainen lastenohjelma mahdollistaa sen, että myös perheen pienimmät viihtyvät lähetystyön teemojen parissa aikuisten osallistuessa pääohjelmaan. Lastenohjelmasta vastaavat Anna Ramazoni ja Henriikka Eidstø.

Ohjelmatiedot ja ilmoittautumiset

Missioforumin lähitapahtumaan Ryttylässä pyydämme ilmoittautumaan viimeistään 25. elokuuta mennessä ja verkkotapahtumaan 31.8. mennessä sähköpostiosoitteella keskus@sekl.fi, puh. 019 77 920 ma–pe klo 9–16, tai suoraan tapahtumasivulta, jossa on tarkemmat tiedot ilmoittautumisesta ja hinnoista.

Pyydämme vanhempia ilmoittamaan erikseen myös jokaisen lastenohjelmaan osallistuvan lapsen. Ilmoittautumiset lasten ja aikuisten ohjelmiin pyydämme seuraavasti:

Missioforum Ryttylässä (lähitapahtuma, ilmoittautumiset 25.8. mennessä)

Missioforumiin on mahdollista osallistua striimauksen kautta verkossa. Tällöin viikonlopun ruutukohtainen osallistumismaksu on 30 €/henkilö. Osallistumismaksua ei palauteta, mikäli osallistuminen peruutetaan. Striimauksen kautta osallistuville lähetetään linkki tapahtumaan sähköpostitse.

Missioforum verkossa (ilmoittautumiset 31.8. mennessä).

Lämpimästi tervetuloa Missioforumiin!

Hanna-Mari Vuorinen
Lähettäjäyhteyksien koordinaattori
Kansanlähetys

 

Share This