Mgaya Gerson

Tansaniasta kotoisin oleva pastori TT Gerson Mgaya lähti ensimmäiselle työkaudelleen Tansaniaan tammikuussa 2022. Hän toimii Tansanian evankelisluterilaisen kirkon eteläisen hiippakunnan palveluksessa opetus- ja koulutustehtävissä Kidugalan teologisessa Raamattukoulussa. Raamattukoulussa koulutetaan Tansanian evankelisluterilaisen kirkon evankelistoja ja pappeja. Gerson vierailee myös paikallisissa seurakunnissa ja järjestää erilaisia seminaareja.

Gerson toimii myös saksalaisen Christliche Bildungstiftungin (kristillinen koulutussäätiö) ja Tansanian evankelisluterilaisen kirkon eteläisen hiippakunnan yhteislähettinä. Molemmat yhteistyötahot kutsuivat pastori Gerson Mgayan työyhteyteensä Tansaniaan.

Kuvassa Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen, saksalaisen Kristillisen koulutussäätiön ja Tansanian evankelisluterilaisen kirkon eteläisen hiippakunnan edustajat kättelevät toisiaan sovittuaan alkavasta yhteistyöstä. Tämän yhteistyösopimuksen seurauksena Gerson Mgaya lähettiin Tansaniaan. Kuva: Gerson Mgaya

 

Gerson Mgaya tekee opetus- ja koulutusmatkoja kaksi kertaa vuodessa, jolloin hän opettaa Tansaniassa kulloinkin kolmen kuukauden ajan kerrallaan. Muuna aikana hän opettaa etäyhteyksien kautta Suomesta käsin. Gersonin ollessa Tansaniassa hänen perheensä asuu Suomessa.

Aiemmin Gerson on toiminut Pohjois-Karjalan Kansanlähetyksen piirijohtajana vuosina 2015 – 2021. Hän valmistui teologian tohtoriksi Itä-Suomen yliopistosta maaliskuussa 2014. Hänen tohtorin väitöskirjansa aiheena oli Uuden Testamentin opettamat armolahjat.

Saatuaan pappisvihkimyksen Gerson Mgaya palveli vuosina 2003 – 2006 pastorina Kidugalan evankelisluterilaisessa seurakunnassa toimien samanaikaisesti opettajana teologisessa oppilaitoksessa (Kidugala Lutheran Seminary). Gerson suoritti teologian maisterin opinnot (MA of Biblical Studies) Makumiran Yliopistossa. Vuosina 2013-2015 hän työskenteli hallinto- ja opetustehtävissä Iringan yliopiston yhteydessä toimivassa Amani Collegessa, joka kuuluu Tansanian evankelisluterilaisen kirkon eteläiseen hiippakuntaan.

Gersonin unelmana on opettaa ihmisille, että Jumalalla on erityinen tarkoitus heidän elämälleen ”Ihmisten täytyy tietää, mitä Jumala tahtoo tehdä heidän kanssaan ja kauttaan, ” hän painottaa. Gerson opettaa ihmisiä luottamaan Jumalan sanaan sekä kuuntelemaan Jumalan ääntä Hengen kautta, joka asuu uskovissa. Hän on myös tuottoisa kristillinen kirjailija, ja hän on kirjoittanut myös useita kristillisiä ja teologisia kirjoja suomen, englannin ja swahilin kielillä.

Tule mukaan Gersonin lähettäjäksi!

Etsimme yhteistyöseurakuntia ja yksityisiä lähettäjiä pastori Gersonin lähettäjäksi. Yhteistyöllä mahdollistetaan ja tuetaan Gersonin koulutus- ja opetustyötä, jotta hän voi varustaa tansanialaisia pastoreita ja evankelistoja evankeliumin työhön. Näin evankeliumi voi levitä Tansanian kansan keskuuteen ja paikalliset voivat kuulla sen omalla äidinkielellään!

Jokainen lähtijä tarvitsee lähettäjiä, jotka tukevat hänen työtään esirukouksin ja taloudellisesti tukien. Voit tilata Gersonin ystäväkirjeen, jossa hän jakaa rukous- ja kiitosaiheita. Pyydämme Sinua mukaan pastori Gersonin lähettäjäksi kristilliseen koulutus- ja opetustyöhön Tansaniaan!

Voit tukea Gersonin työtä kertalahjoituksella tai kuukausilahjoituksella käyttämällä tilinumeroa FI83 8000 1501 5451 08 (saaja: Suomen Ev.lut. Kansanlähetys) ja viitenumeroa 75394. Viitenumeroa käyttäen lahjoitus kohdentuu Gerson Mgayan opetus- ja koulutustyön tukemiseen Tansaniassa.

Lämmin kiitos tuestasi!

Lisätiedot:

vs. aluekoordinaattori Sanna Suutari, SEKL

Tilaa Gerson Mgayan uutiskirje

Ryhdy Gerson Mgayan kuukausilahjoittajaksi

Voit tukea Gersonin työtä oheisen painikkeen kautta tai tilisiirrolla Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen tilille FI83 8000 1501 5451 08 tai jollekin muulle sivun alareunassa mainitulle tilille viitteellä 75394. (Mgaya Gerson) Lämmin kiitos tuestasi! Jumalan siunausta sinulle.

Tue Gerson Mgayan työtä kertalahjoituksella

Voit tukea Gersonin työtä oheisen painikkeen kautta tai tilisiirrolla Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen tilille FI83 8000 1501 5451 08 tai jollekin muulle sivun alareunassa mainitulle tilille viitteellä 75394. (Mgaya Gerson)
Lämmin kiitos tuestasi!
Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This