Yamaguchi Johanna ja Shuhei

Suomalais-japanilainen Yamaguchin perhe on kotoisin Etelä-Pohjanmaalta, Alajärveltä.

Shuhei on koulutukseltaan kirkon nuorisotyönohjaaja ja lähetyssihteeri (AMK), sekä oikeustieteen notaari japanilaisesta yliopistosta. Viime vuodet hän on toiminut seurakunnassa lähetyskasvatussihteerin virassa.

Johanna on suomen kielen aineopettaja ja filosofian maisteri (viestintä). Johanna on toiminut maahanmuuttajien suomen kielen opettajana. Hän on myös asunut Japanissa 2004–2005, ollessaan vaihto-oppilaana, ja osaa japanin kieltä.

Perheeseen kuuluvat lapset Marie, Miika ja Taneli. Marie ja Miika ovat alakoululaisia, jotka käyvät Japanissa kansainvälisestä koulua.

Yamaguchien sydämellä on ollut lähetystyö Japanissa jo pitkään, onhan maa myös perheen toinen kotimaa. Perhe on aiemmin ollut maassa puoli vuotta vuonna 2013. Shuhei suoritti Tokiossa opintoihin kuuluvaa seurakuntaharjoittelua, ja Johanna toimi seurakunnassa vapaaehtoistyöntekijänä ja opetti kielipiireissä. Tuolloin myös lapset olivat japanilaisessa päiväkodissa.

Yamaguchin perhe lähti ensimmäiselle työkaudelleen Japaniin lokakuussa 2020. He muuttivat reilun 1,5 miljoonan asukkaan Kobeen. Shuhein työkuva on Länsi-Japanin luterilaisen kirkon nuorisotyön tiimissä, jossa suunnitellaan eri seurakunnissa tehtävää nuorisotyötä. Lisäksi perheellä on Kobessa myös kotiseurakunta, jossa he työskentelevät piireissä osan viikosta. Tuossa tavoittavassa työssä ei-kristittyjä kutsutaan seurakuntaan matalan kynnyksen toiminnalla, ja myös henkilökohtaisten kohtaamisten merkitys on suuri.

Pitkästä kristillisestä lähetystyöstä ja uskonnonvapaudesta huolimatta kristittyjä on alle prosentti Japanin väestöstä. Seurakuntien jäsenet vanhenevat ja myös vähenevät. Lisäksi Japanin yhteiskunnassa on kova kilpailu- ja työkulttuuri, joka uuvuttaa niin nuoret kuin vanhatkin. Kristittyjen pienellä joukolla onkin maassa suuri tehtävä. Työ näyttää mahdottomalta, mutta työn viimeinen vastuu on Jumalalla, eikä meidän käsissämme.

Ole Suuressa Mukana!

Voit liittyä Johannan ja Shuhein lähettäjätiimiin ja tilata heidän uutiskirjeensä tämän sivun kautta. Lähetystyö tarvitsee myös taloudellista tukea. Tule mukaan mahdollistamaan nuoriso- ja kasvatustyötä Japanissa!

Yhteyshenkilö:
aluekoordinattori Lauri Palmu
Kansanlähetys

Tilaa Johannan ja Shuhein uutiskirje

Ryhdy Johannan ja Shuhein kuukausilahjoittajaksi

Tee kertalahjoitus

Voit tukea Johannan ja Shuhein työtä netissä painikkeen kautta tai tilisiirrolla sivun alareunassa näkyville tileille viitteellä 21568 (Johanna ja Shuhei Yamaguchi). Kiitos tuestasi!

Lahjoita

Share This