Uusitalo Mirjami

Mirjami Uusitalo palvelee raamatunkäännöstyössä neuvonantajana ja konsulttina Etelä-Etiopiassa. Mirjami työskentelee Etiopian Mekane Yesus –kirkon Lounaisessa synodissa pääasiassa diraitankielisen Uuden testamentin käännöstyön neuvonantajana. Osan aikaa hän käyttää myös muiden Etiopiassa olevien käännösten tarkistamiseen sekä syksystä 2019 lähtien lähetyksen hallinnon hoitamiseen.

Varsinaista raamatunkäännöstyötä tekevät yleensä kieltä puhuvat paikalliset, joiden kanssa käännöskonsultti tekee tiivistä yhteistyötä. Diraitan kielen parissa Mirjamin työtovereina ovat pappi Hatano ja lukutaitotyön koordinaattori rouva Alemnesh, joka myös osallistuu käännösten käsittelyyn.

Diraitankielisen Uuden Testamentin teksti valmistui syksyllä ja se äänitettiin marraskuussa 2018. Kevään 2019 aikana tehtiin oikeinkirjoituksen tarkistusta, jonka jälkeen teksti meni Etiopian Raamattuseuran editointiprosessiin. Tekstiä on viimeistelty useaan otteeseen vuoden 2021 aikana. 1. Mooseksen kirjan käännös tuli ulos painosta tammikuussa 2021. Tiimi saattaa vielä loppuun Mekane Yesus-kirkon käsikirjan käännöksen diraitan kielelle. Lasten Raamattu on käännetty diraitan kielelle ja se on tarkoitus painattaa vuoden 2022 aikana.

Tutustu Mirjamiin ja hänen mielenkiintoiseen työhönsä alla olevan videohaastattelun kautta:

 

”Kunnia Hänelle, joka voi tehdä monin verroin enemmän kuin kaikki, mitä me anomme tai ymmärrämme.”

Tule mukaan Mirjamin lähettäjäksi ja liity hänen lähettäjätiimiinsä!

YHTEYSHENKILÖ
vs. aluekoordinaattori Sanna Suutari, SEKL
SEKL

Valokuva: Philippe Gueissaz, Kansanlähetyksen kuva-arkisto

Ryhdy Mirjamin kuukausilahjoittajaksi

Tilaa Mirjamin uutiskirje

Lahjoita Mirjamin työlle

Voit tukea Mirjamin työtä netissä painikkeen kautta tai tilisiirrolla sivun alareunassa näkyville tileille viitteellä 24905 (Mirjami Uusitalo). Kiitos tuestasi!

Lahjoita

Share This