Rakennetaan yhdessä koulutuskeskus Etiopian Jimmaan

30.11.2022

Kansanlähetyksellä ja Etiopian luterilaisella Mekane Yesus -kirkolla on mittava yhteinen hanke. Yhteisenä tavoitteena on rakentaa Jimman kaupunkiin keskus, jossa koulutetaan seurakuntiin muun muassa pappeja, lapsityöntekijöitä ja lähetystyöntekijöitä. Jimman yliopistokaupunki Lounais-Etiopiassa on hyvin tuttu Kansanlähetykselle, sillä se on tehnyt työtä alueella jo yli 50 vuotta.

Kansanlähetys on mukana projektissa taloudellisesti ja lähetystyöntekijä Raimo ”Aki” Tuppuraisen työpanoksella. Hän toimii rakennusprojektissa teknisenä tukena. Koulutuskeskuksen on määrä valmistua vuoteen 2025 mennessä.

Päivitämme tähän artikkeliin koulutuskeskuksen rakennusprojektin etenemistä. Uusimmat tiedot ovat ylimpänä.

Marraskuu 2022

Jimman koulutuskeskuksen rakennusprojektissa on saavutettu ensimmäinen etappi. Rakennuskompleksin myymälärakennus, jossa on tilat seitsemälle kaupalle, valmistui marraskuussa. Valmistumisen johdosta vietettiin pientä kiitosjuhlaa, johon osallistuivat Jimman hiippakunnan rovastikuntien edustajat. He olivat Jimmassa valmistelevassa vuosikokouksessa, jossa valittiin ehdokkaat hiippakunnan presidentin vaaliin, joka toimitetaan keväällä 2023. Presidentin toimikausi on neljä vuotta. Sama henkilö voidaan valita presidentiksi enintään kahdeksi peräkkäiseksi toimikaudeksi. Kes Hailu on ollut presidenttinä kaksi kautta ja on siis erovuorossa.

Jimmassa juhlitaan valmistunutta myymälärakennusta.
Jimman synodin presbyteerien johtajat ja edustajat kokoontuivat pienimuotoiseen kiitosjuhlaan koulutuskeskuksen uusien kauppatilojen valmistumisen johdosta. Kuva: Alemayeu Kebede Tesema

 

Jimman koulutuskeskuksen myymälätilat. Kuva: Alemayeu Kebede Tesema
Myymälätilat toimivat samalla koulutuskeskuksen aitana. Vasemmalla puolella sijaitsee vartijan koppi, joka on vielä keskeneräinen. Monet paikalliset yrittäjät ovat osoittaneet kiinnostusta vuokrata tiloja, koska Kochin kaupunginosassa ei ole muita kauppoja ja rakennus sijaitsee keskeisellä paikalla. Kuva: Alemayeu Kebede Tesema

 

Jimman koulutuskeskuksen myymälätilat. Kuva: Alemayeu Kebede Tesema
Rakennusvaiheen aita on poistettu ja tilat ovat enää vuokraamista vailla. Koulutuskeskus saa vuokratuloista katetta sekä koulutuskeskuksen uudisrakennuksen rakentamisen että toiminnan rahoittamiseen. Kuva: Alemayeu Kebede Tesema

 

Seinällä olevassa julisteessa esitellään koulutuskeskuksen tulevat tilat. Alemayeu Kebede Tesema
Seinällä olevassa bannerissa esitellään koulutuskeskuksen tulevat tilat. Kuva: Alemayeu Kebede Tesema

Tue koulutuskeskuksen rakentamista – annat Jimman nuorille mahdollisuuden opiskella kirkon työntekijäksi

Kiitos, että olet mukana rakentamassa koulutuskeskusta Jimmaan rukouksin ja taloudellisesti.

Voit lahjoittaa Jimman koulutuskeskuksen rakentamiseen Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen tilille tämän artikkelin alla olevan painikkeen kautta tai verkkopankissasi jollekin seuraavista tileistä:

NORDEA: FI83 2070 1800 0283 25

OP: FI14 5043 1920 0034 52

DANSKE BANK: FI 83 8000 1501 5451 08

viitteellä 77020

Voit lahjoittaa myös:

  • MobilePayllä, 37850, kommenttikenttään: Jimma tai viite: 77020

Kiitos lahjastasi!
Jumalan siunausta sinulle!

Lokakuu

Hankekoordinaattori Pauliina Hildén on juuri lähdössä Jimmaan kolmen hankkeen edistymisen seurantamatkalle. Hän tutustuu kummihankkeiden ajankohtaiseen tilanteeseen ja pitää Mika Lehtisen kanssa kummihankkeen paikallisten työntekijöiden tapaamisia ja koulutusta. Lehtinen on toiminut lähetystyössä Etiopiassa vuosina 2008–2019 ja on vastannut kummilapsityöstä sekä Etiopiassa työskennellessään että sen jälkeen Suomesta käsin. Kansanlähetys on tehnyt Etiopiassa kummilapsityötä vuodesta 2007 asti. Projektit toimivat neljällä paikkakunnalla Jimman maakunnan alueella: Agarossa, Bongassa, Limussa ja Sokorussa. Yhteensä toiminnalla tuetaan suoraan 440:tä lasta sekä sen lisäksi heidän huoltajiaan ja perheitään.

Pauliina Hildén ja Sokorun kummiohjelman projektipäällikkö Naol Elias vuonna 2020 Jimmassa. Kuva: Teijo Peltola
Pauliina Hildén ja Sokorun kummiohjelman projektipäällikkö Naol Elias vuonna 2020 Jimmassa. Kuva: Teijo Peltola

 

Aikuiset oikealta: Mika ja Tania Lehtinen sekä sosiaalityöntekijä Tarigua Mohammed.
Aikuiset oikealta: Mika ja Tania Lehtinen sekä sosiaalityöntekijä Tarigua Mohammed. Lehtiset toimivat lähetystyössä Etiopiassa vuosina 2008–2019. Kuva: Lehtisten arkisto

 

Sadekausi on juuri päättymässä Etiopiassa, joten rakennusprojekti voi jatkua täydellä teholla. Jimman koulutuskeskuksen projektikoordinaattori Aki Tuppurainen on jo Etiopiassa ja yhdessä hänen kanssaan Pauliina tarkastelee rakennusprojektin tilannetta ja sen etenemistä. Lisäksi hän tapaa Mekane Yesus -kirkon ja Kansanlähetyksen yhteisen tohtorikoulutusohjelman osapuolia. Muistetaan heitä rukouksin.

Syyskuu 2022

Vartijan koppi
Vartijan koppi valmistuu.
Myymälätilojen rappuja viimeistellään.
Myymälätilojen rappuja viimeistellään.

 

 

Heinäkuu 2022

Rakennushankkeen projektikoordinaattori Raimo ”Aki” Tuppurainen kertoo, että Jimmassa viimeistellään parhaillaan myymälähuoneita. Viimeisten tietojen mukaan hinnat ovat nousseet niin, että sadan kilon sementtisäkki on kallistunut kahdessa päivässä 1 700 birristä 1 900 birriin.
− Rakennusprojektin alkaessa pari vuotta sitten hinta oli 400 birriä. Parhaillaan selvitetään, olisiko mahdollista hankkia rakennustarvikkeita edullisemmin esimerkiksi perustamalla osuuskunta, Tuppurainen sanoo.

Työt jatkuvat kuitenkin niillä varoilla, mitä on käytettävissä. Rakennustöitä haittaa myös parhaillaan Etiopiassa oleva sadekausi.
− Nyt tehdään niitä töitä, mitä pystytään. Vahdin kopin viimeistelytyöt ovat käynnissä. Myymälähuoneista puuttuvat enää ikkunalasit ja maalaus. Sen jälkeen tiloja voidaan alkaa vuokrata ja saada niistä vuokratuloja.

Vahtien koppi ja portti ovat valmiina.
Vahtien koppi ja portti ovat valmiina.  Kopista näkee hyvin tontin yli ja pääportille.

 

Katunäkymä
Jimma on vilkas yliopistokaupunki, missä Kansanlähetys on tehnyt työtä yli 50 vuotta. Mekane Yesus -kirkon rakenteilla oleva koulutuskeskus sijaitsee vilkkaan kadun varrella.

 

Jimman koulutuskeskuks
Koulutuskeskuksen rakennustyömaa edistyy niin, että pian voidaan myymälätiloja alkaa vuokrata ja sitä kautta saada lisätuloja.

 

Seiniin on tehty rappaukset.
Myymälätilojen seiniin on jo saatu kipsitasoite.

 

Kuvat ja uutiset: Alemayeu Kebede, Aki Tuppurainen
Toim. Anne Lepikko

 

 

Kesäkuu 2022

Mekane Yesus -kirkon oppilasasuntolan rakennusprojektissa tontin etupuoli liiketiloinen on valmistunut. Parhaillaan Etiopiassa on sadekausi, ja rakentaminen on sen vuoksi vaikeaa. Kun sateet ovat loppuneet, syyskuun puolen välin jälkeen tai lokakuun alkupuolella, voidaan aloittaa oppilaitoksen luokkahuoneiden ja asuntolan perustusten kaivaminen.

Vahtienn koppi ja portti ovat valmiina.
Vahtien koppi ja portti ovat valmiina.  Kopista näkee hyvin tontin yli ja pääportille. Kuva: Alemayeu Kebede

 

Kuvassa on maalausta vailla oleva liiketila.
Liiketilat ovat maalausta vaille valmiit. Kuva: Alemayeu Kebede

 

Ikkunoiden ja ovien puitteet ovat paikoillaan. Maalauksen jälkeen asennetaan lasit.
Ikkunoiden ja ovien puitteet ovat paikoillaan. Maalauksen jälkeen asennetaan lasit. Kuva: Alemayeu Kebede

 

 

Toukokuu 2022

Kyösti Jokimiehen muistokeräys

Aki Tuppurainen ja Kyösti Jokimies
Indinan sillan työmaalta keväällä 1987. Paikka on Länsi-Etiopiassa, vajaat 40 kilometriä Dembi Dollosta. Aki Tuppurainen oli silloin rakentamassa siltaa, jonka Kyösti Jokimies (kuvassa keskellä) kävi tarkastamassa. Kolmas henkilö kuvassa on Raaga Tasissa, synodin kehitysosaston silloinen johtaja. Silta valmistui huhtikuussa 1987 ja on edelleen olemassa. Kuva: Aki Tuppuraisen arkisto

 

Kyösti Jokimiehen muistokeräykseen Jimman koulutuskeskuksen oppilasasuntolan rakennusprojektin hyväksi on lahjoitettu yhteensä 3.210 euroa.

Sydämellinen kiitos tuestanne!

Apulaislähetysjohtaja Teijo Peltola kertoo alla olevalla videolla Mekane Yesus -kirkon työstä sekä Jimman yliopistokaupungista, jossa koulutetaan työntekijöitä herätyksen keskellä elävän kirkon tarpeisiin. Hänen vierellään on Jimman koulutuskeskuksen rakennusprojektin yhdyshenkilö Kes Alemayeu. Videon on kuvannut Pauliina Hildén ja editoinut Jarkko Viljanen. Videossa käytetyt kuvat ovat Aki Tuppuraisen ottamia.

Voit seurata rakennusprojektin aiempia vaiheita tästä artikkelista videon alapuolelta.

 

Joulukuu

Vahdin huoneen perustuksia tehdään.
Tähän kohtaan nousee vahdin huone. Kattopellit on pudotettu aidaksi, jotta tontille ei pääsisi luvattomia pyrkijöitä. Vahdin kopin alakertaan tulee sähkövarageneraattori ja huoneeseen tulee sähköpääkeskus, josta jaetaan sähkö tontin rakennuksille.

 

Näkymä sisäpihalta liiketilojen takaseinälle.
Näkymä sisäpihalta liiketilojen takaseinälle.

Marraskuu

Katto on jo valmis.
Työ etenee Etiopian vaikeasta tilanteesta huolimatta. Addis Abebassa ja Jimmassa on rauhallista. Hinnat ovat nousseet, mutta muuten sotatila ei näy alueella. Liiketilan päälle on saatu jo katto. Ovet ja ikkunakehykset ovat valmiina, lasit enää puuttuvat. Sisätilojen viimeistely on vielä tekemättä. Kuva: Alemayeu Kebede
Rakennus sijaitsee pääväylän vierellä.
Tulevat liiketilat sijaitsevat kadun varrella, joten ne antavat kauppiaille hyvän mahdollisuuden harjoittaa liiketoimintaa. Tällä alueella ei ole vielä muita liiketiloja. Mekane Yesus -seminaari saa näin tilavuokrista tuloja rakennuskustannusten kattamiseen ja koulutuskeskuksen ylläpitämiseen. Kuva: Alemayeu Kebede

Raja-aidan virkaa hoitavat kojut nousevat harjakorkeuteen.

Lokakuu 2021: Myyntikojut ovat valmistumassa

Koulutuskeskuksen raja-aidan ja myyntikojujen yhdistelmä on valmistumassa. Kuva: Kes Alemayehu
Mekane Yesus -kirkon Jimman koulutuskeskuksen raja-aidan yhteyteen rakennetaan pieniä liiketiloja, joita vuokraamalla saadaan tuloja muun mukassa opettajien palkkoihin.

 

Kuva tontin rajalta.
Uusi oppilaitos tulee kouluttamaan maailman suurimman luterilaisen kirkon työntekijäpulasta kärsiviin seurakuntiin muun muassa pappeja, lapsityöntekijöitä ja lähetystyöntekijöitä.
Kes Alemayehu.
Kes Alemayeu toimii rakennusprojektin yhdyshenkilönä Suomen suuntaan ja kuvat ovat hänen ottamiaan.

Syyskuu 2021: Seinien pystytys on alkanut

Projektikoordinaattori Raimo ”Aki” Tuppurainen pääsee pandemian aiheuttamien hankaluuksien jälkeen tarkastusmatkalle Jimmaan lokakuun alkupuolella. Hän kertoo, että aiemmin suomalaisten oli mahdollista saada viisumi lentoasemalla Addis Abebassa, mutta nykyisin se pitää hankkia etukäteen. Koska Etiopian Tukholman-suurlähetystö on ollut suljettuna eikä sähköposteihin ole saanut vastausta, Tuppuraisella oli vaikeuksia löytää instanssi, mistä viisumin voisi saada.
”Joskus täytyy koputella joka oveen, jotta joku niistä aukeaisi, ja välillä seiniinkin. Yritin monella tavalla ja löysin kuin löysinkin kanavan, jonka kautta sain tehtyä e-viisumianomuksen. Sain vastauksen kahdessa tunnissa”, Tuppurainen iloitsee.

Tähän asti hän on ollut yhteydessä Jimman koulutuskeskuksen rakennusprojektin yhdyshenkilön Kes Alemayeun kanssa tekstiviestien ja puheluiden kautta.
”On todella hienoa, että nyt saamme tavata kasvokkain. Matkan aikana pääsen tutustumaan talousraportteihin ja keskustelemaan yksityiskohtaisesti siitä, miten projekti tästä eteenpäin etenee.”

Koulutuskeskus sijaitsee kasvavan kaupunginosan keskellä. Kun yliopiston kirkkoa rakennettiin, vanhimmisto sai idean rakentaa myyntikojuja kannatuksen lisäämiseksi, koska kirkko sijaitsi vilkkaasti liikennöidyn kadun varrella. Suunnitteluvaiheessa Aki Tuppurainen ehdotti, että samaa ideaa voisi toteuttaa tässä koulutuskeskuksen rakennusprojektissakin. Jos nämä tilat rakennetaan ensimmäiseksi, koulutuskeskus pystyy vuokraamaan niitä ja saamaan sitä kautta lisätuloja. Jatkossa näiden tulojen avulla voidaan kattaa opettajien palkkoja ja muita juoksevia kuluja oman kannatuksen saamiseksi.

Alla olevat kuvat on otettu 23. syyskuuta. Kuvat on ottanut Kes Alemayeu, joka on ensimmäisessä kuvassa oikealla.

Miehiä rakennustyömaalla.

Seinä on harjakorkeudessa. Kuva: Kes Alemayehu
Valmista seinää harjakorkeudessa.
Rakennuksen seinä toimii samalla myös raja-aitana. Kuva: Kes Alemayehu
Kauppatilojen valmistuttua Mekane Yesus -seminaari alkaa saada vuokratuloja niistä pienistä myymälöistä, joita koulutuskeskus pystyy vuokraamaan partureille, kauppiaille ja kahviloille tai muille yrittäjille.
Koulutuskeskuksen seiniä rakennetaan Jimmassa. Kuva: Ges Alemayhu
– Kauppatilat, jotka rakennetaan koulutuskeskuksen yhteyteen, ovat valmistumassa.

Rakennustyömaalla pystyteään seiniä.

Elokuu 2021: Pohjatöitä ja perustuksia tehdään

Perustukset on tehty.

Perustukset melkein valmiina.
Elokuu on vaihtumassa syyskuuhun ja perustukset nousevat. Kuva: Ges Alemayeu
Perustukset nousevat. Kuva: Ges Alemayhu
Iltahämärässä. Kuva: Ges Alemayeu
Perustukset nousevat. Kuva: Ges Alemayhu
Kuva: Ges Alemayeu

 

Perustukset nousevat. Kuva: Ges Alemayhu
Perustukset nousevat. Kuva: Ges Alemayeu

 

Perustukset on tehty koulutuskeskuksen rakennustyömaalla.
Koulutuskeskuksen rakennusprojekti edistyy. Kuva: Jimma Bethel -Synod
Miehet tekevät koulutuskeskuksen perustuksia.
Kuva: Jimma Bethel -Synod

 

Miehet tekevät perustuksia koulutuskeskuksen rakennustyömaalla.
Kuva: Jimma Bethel -Synod

Kevät 2021: Työt jatkuvat tontilla

Koulutuskeskus Jimmaan
Tontin ympärille on rakennettu raja-aita, joka tekee alueesta turvallisemman. Pikkuhiljaa aletaan kaivaa perustuksia, Aki kertoo.

Rakennusmateriaaleja ja työmiehiä koulutuskeskuksen rakennustyömaalla.
Korona on valitettavasti nostanut kuljetuskustannuksia Etiopiassa. Kaikkien ulkomailta tulleiden tavaroiden hinnat ovat nousseet noin 40 prosenttia siitä, kun rakennusbudjetti laadittiin. Sementin ja harjateräksen hinta on noussut jopa 60 prosenttia.

Koulutuskeskuksen rakennustyömaalla.
Tontille on tuotu sepeliä ja maa-ainesta, että se saadaan kantavaksi ja kuorma-autot voivat tuoda kiviä, hiekkaa, puutavaraa ja tiiliä.

 

Projektikoordinaattori Raimo Tuppurainen kertoo: ”Rakennuslupa on myönnetty”

Kun vuoden 2020 helmikuussa Kansanlähetyksessä päätettiin lähteä mukaan Jimman hiippakunnan koulutuskeskuksen rakennusprojektiin, koronapandemiasta ei vielä juuri tiedetty. Vaikka yleisesti tiedettiin, miten hidasta tai hankalaa tuonkaltaisten hankkeiden toteuttaminen voi olla, jälleen kerran se yllätti.

Kun hiippakunnan johtajat kuulivat lupauksen rahoituksesta, he aloittivat välittömästi lupaprosessin kaupungin rakennustoimiston kanssa. Ehdimme lähetyksessä riemuita jo toukokuussa, kun hiippakunnan työntekijät ilmoittivat, että rakennuslupa oli myönnetty. Lähempi tarkastelu kertoi kuitenkin, että virasto oli myöntänyt rakennusluvan päiväkodille! Ei koulutuskeskukselle. Miksi näin, emme tiedä, mutta tontilla oli aiemmin ollut päiväkoti.

Tuolla kyseisellä luvalla ei hiippakunta uskaltanut alkaa rakentaa mitään,
ei edes raja-aitaa. Niinpä anomus vietiin takaisin toimistoon ja muutos-anomus koulutuskeskuksen tarpeesta tehtiin tiettäväksi. Tässä vaiheessa korona oli vaikuttanut sen, että virkailijat olivat etätöissä; he työskentelivät toimistossa vain satunnaisesti. Jossain vaiheessa lokakuussa asia eteni vähän, kunnes huomattiin, että tontin maan laadusta ei ollut tehty testiä. Se tarvittiin, ennen kuin lupa voitiin myöntää.

Jimman yliopiston rakennusosasto teki testit, ja tulos liitettiin lupahakemukseen. Hiippakunnan työntekijöistä joku kävi kaupungin rakennustoimistossa joka ikinen päivä toukokuulta aina tammikuun loppuun 2021 tiedustelemassa prosessin etenemisestä.

Perjantaina 29.1.2021 illalla sain ilouutisen Jimmasta: oikea rakennuslupa oli nyt myönnetty.

Matkassa oli ollut monta mutkaa ja hankaluutta, ei vähiten siksi, että tuo kaupunginosa on vahvaa muslimien aluetta, eivätkä he katsoneet hyvällä sitä, että alueelle tulee kristittyjen koulu. Aikansa vastustettuaan he eivät kuitenkaan voineet millään perusteella jättää lupaa myöntämättä. Tonttihan oli kirkon omistuksessa.

Nyt sitten lupien puolesta asia on kunnossa, ja koulutuskeskukselle kaivataan lisää rahoitusta. Korona on nostanut kuljetuskustannuksia maassa, ja kaikkien ulkomailta tulleiden tavaroiden hinnat ovat nousseet noin 40 prosenttia siitä, kun rakennusbudjetti laadittiin. Hieman huolestuttaa, mutta uskon, että tämä hanke on Jumalasta ja kyllä siihen myös rahoitus löytyy.

Raimo Tuppurainen
projektikoordinaattori

Kuvia tulevan koulutuskeskuksen tontilta 16.11.2020

Maan laadun testausta varten tehtiin kaivo. Kuva: Alemayhu Kabbada
Maan laadun testaamiseksi rakennettiin kaivo, jota voi myöhemmin käyttää vesisäiliönä. Kuva: Alemayeu Kebede

 

Jimman koulutuskeskus. Kuva: Alemayhu Kabbada
Tontti, jolle Mekane Yesus -kirkon uusi koulutuskeskus rakennetaan. Tontilla olleet vanhat rakennukset on purettu uusien tieltä. Kuva on tontin portin puoleiselta reunalta ja sen on ottanut pastori Alemayeu Kebede.

 

Jimman koulutuskeskuksen tontti. Kuva: Alemayhu Kabbada
Tonttia on alettu raivata. Vaaleanpunainen peltirakennelma on portti ja sen edessä on perustusta varten tuotuja kiviä. Kuva: Alemayeu Kebede

Kansanlähetyksen Etiopian aluekoordinaattori Pauliina Hildén ja apulaislähetysjohtaja Teijo Peltola vierailivat tulevan koulutuskeskuksen tontilla Jimmassa helmikuussa 2020. Kuvassa Teijo Peltola sekä tonttia esitellyt pastori Alemayeu, joka on rakennusprojektin yhteyshenkilö. Kuvaajana toimi Pauliina Hildén.

Teijo Peltola ja pastori Alemayhu tulevan koulutuskeskuksen tontilla helmikuussa 2020 Etiopian Jimmassa. Kuva: Pauliina Hilden
Teijo Peltola ja pastori Alemayeu tulevan koulutuskeskuksen tontilla helmikuussa 2020 Etiopian Jimmassa. Kuva: Pauliina Hildén.

 

Jimman koulutuskeskus tuo helpotusta kasvavan kirkon työntekijäpulaan. Mekane Yesus -kirkon hiippakunta Jimman alueella on nimeltään Jimma-Bethel-synodi, ja sen 250 seurakunnasta ja saarnapaikasta yli puolet on vailla pappia.

Hiippakunnan alueella elää vajaat kolme miljoonaa ihmistä eri kulttuurien, uskontojen ja etnisten ryhmien keskellä. Tästä huolimatta kristinusko leviää seudulla nopeasti.

Tuleva koulutuskeskus helpottaa myös paikallisten opiskelijoiden elämää. Heidän ei jatkossa enää tarvitse lähteä opiskelemaan pääkaupunki Addis Abebaan asti, vaan he voivat kouluttautua kirkon tehtäviin omalla asuinseudullaan lähellä perhettä ja seurakuntaa. Näin he myös sitoutuvat paremmin oman alueensa työhön.

Kiviä ja hiekkaa on jo valmiina

Rakennushankkeen projektikoordinaattorina toimii Raimo ”Aki” Tuppurainen, jolla on takanaan yli 20 vuoden monipuolinen työsarka Kansanlähetyksen lähetystyöntekijänä Etiopiassa. Hän valvoo hankkeen edistymistä ja on säännöllisesti yhteydessä Jimmaan. Koulutuskeskuksen on määrä valmistua vuoteen 2025 mennessä.

Raino "Aki" Tuppurainen toimii Etiopian Jimman koulutuskeskuksen rakennushankkeen projektikoordinaattorina. Kuva: Pauliina Hilden.
Aki Tuppurainen on toiminut Etiopiassa opettajana, teknikkona sekä kehitysprojekteissa kouluttajana. Kuva: Pauliina Hildén

 

– Koulutuskeskuksen piirustukset on hyväksytty, ja rakennuslupa on saatu. Ensi vaiheessa rakennetaan luokkatiloja ja asuntola, niin että pientä kurssitoimintaa päästään alkamaan. Tarpeen mukaan rakennetaan lisäkerroksia, jos rahatilanne sen sallii. Paikallisia materiaaleja, kuten kiviä ja hiekkaa on jo hankittu, Aki Tuppurainen kertoo.

– Rakennamme vaikeassa ympäristössä, ja koronatilanne on nostanut rakennustarvikkeiden hintoja huomattavasti. Muistakaa meitä rukouksin.

– Mekane Yesus -kirkko tarvitsee koulutettuja ja Raamatun sanaa hyvin tuntevia työntekijöitä, jotka pystyvät opettamaan seurakuntalaisia. Näin seurakunta ja koko kirkko vahvistuu ja pääsee juurtumaan Jumalan sanaan. Tästä syystä koulutustyön merkitys on valtava, Aki Tuppurainen painottaa.

– Hankkeen ydin on se, että saamme olla tukemassa tärkeää yhteistyö-kumppaniamme, Mekane Yesus -kirkon Jimma-Bethel-synodia, sen kasvussa ja lähetystyön käynnistämisen vaiheissa. Se näky tempaa mukaansa, Pauliina Hildén tiivistää.

Teksti: Marja Neuvonen

Tule mukaan rakennustalkoisiin
  • 7 eurolla saa säkin sementtiä.
  • 25 eurolla saa kuution hiekkaa.
  • 70 eurolla saa ikkunan tai oven luokkahuoneeseen.
  • 90 eurolla saa yhden tiiliseinän luokkahuoneeseen.
  • 450 eurolla saa yhden materiaalien kuorma-autokuljetuksen Addis Abebasta Jimmaan.

Voit tukea rakentamista tämän sivun alalaidassa olevin tiedoin. Kiitos lahjastasi.

Lisätietoja:
Projektikoordinaattori Raimo ”Aki” Tuppurainen, puh. 040 062 7880, aki.tuppurainen@sekl.fi

Alla oleva video on vuodelta 2012. Sen jälkeen Mekane Yesus -kirkko on kasvanut lähes kaksinkertaiseksi. Jäseniä on noin 10 miljoonaa. Siitä syystä Mekane Yesus -kirkon Addis Abeban seminaari ei enää riitä vastaamaan koulutustarvetta. Asuntolan majoitus- eivätkä opetustilat enää riitä. Katso video, ja pääset tutustumaan Mekane Yesus -kirkkoon ja Etiopiaan.

 

Ota yhteyttä

Hildén Pauliina

aluekoordinaattori, SEKL: Hanketoiminnan koordinointi, aluekoordinaattorivastuu: Etiopia, SAT-7 (Kypros ja Etu-Aasia), Trans World Radio ja Sarigim King´s Kids Jerusalem.

pauliina.hilden@sekl.fi

044 447 7876

Tuppurainen Raimo ”Aki”

projektikoordinaattori, Jimman koulutuskeskuksen rakentaminen

aki.tuppurainen@sekl.fi

+358 40 062 7880

Tue koulutuskeskuksen rakentamista Jimmaan

Voit lahjoittaa haluamasi summan nettipankkisi kautta oheisesta painikkeesta tai Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen tilille FI83 2070 1800 0283 25 viitenumerolla 77020.

Kiitos lahjastasi. Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This