Koulutuskeskus Etiopian Jimmaan

Kansanlähetyksellä ja Etiopian luterilaisella Mekane Yesus –kirkolla on mittava yhteinen hanke. Sen tavoitteena on rakentaa Lounais-Etiopian Jimmaan keskus, jossa koulutetaan seurakuntiin muun muassa pappeja, lapsityöntekijöitä ja lähetystyöntekijöitä. Kansanlähetys on tehnyt työtä Jimman alueella jo yli 50 vuoden ajan.

Kansanlähetyksen apulaislähetysjohtaja Teijo Peltola vieraili tulevan koulutuskeskuksen tontilla Jimmassa helmikuussa 2020. Paikkaa esitteli pastori Alemayehu Kebede, joka on rakennusprojektin yhteyshenkilö. 

Jimman koulutuskeskus tuo helpotusta kasvavan kirkon työntekijäpulaan. Mekane Yesus –kirkon hiippakunta Jimman alueella on nimeltään Jimma-Bethel synodi, ja sen 250 seurakunnasta ja saarnapaikasta yli puolet on vailla pappia.

Rakennushankkeen projektikoordinaattorina toimii Raimo ”Aki” Tuppurainen, jolla on takanaan yli 20 vuoden monipuolinen kokemus Kansanlähetyksen lähetystyöntekijänä Etiopiassa. Hän valvoo hankkeen edistymistä ja on säännöllisesti yhteydessä Jimmaan. Koulutuskeskuksen on määrä valmistua vuoteen 2025 mennessä.

Tule mukaan rakennustalkoisiin 

  • 15 eurolla saa säkin sementtiä.
  • 30 eurolla saa kuution hiekkaa.
  • 100 eurolla saa ikkunan tai oven luokkahuoneeseen.
  • 125 eurolla saa yhden tiiliseinän luokkahuoneeseen.
  • 650 eurolla saa yhden materiaalien kuorma-autokuljetuksen Addis Abebasta Jimmaan.


Rukoile
työn puolesta. Muista rukouksin evankeliumin leviämistä Jimmassa, rakennushanketta sekä koulutettavia pappeja, evankelistoja, diakoneja ja lähetystyöntekijöitä.

Lahjoita rakennuskeräykseen sivun alaosassa olevan painikkeen kautta tai Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen tilille FI83 2070 1800 0283 25 viitenumerolla 77020.

Järjestä kodissasi tai seurakunnassasi Jimma-tapahtuma, jotta keräyksen tunnettuus kasvaisi.

Lämmin kiitos!

Lisätietoja:
Projektikoordinaattori Raimo ”Aki” Tuppurainen, 040 062 7880, aki.tuppurainen@sekl.fi

vs. aluekoordinaattori Sanna Suutari, SEKL

Kuva: Pauliina Hildén 

Lahjoita Jimman rakennushankkeeseen

Voit lahjoittaa oheisen painikkeen kautta tai Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen tilille FI83 2070 1800 0283 25 viitenumerolla 77020.
Kiitos lahjastasi.
Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Tue kuukausittain

Share This