Koulutuskeskus Etiopian Jimmaan

Varusta jimmalaiset evankeliumin työhön!

Koulutuskeskus Jimmaan -projektin tavoitteena on rakentaa vuoteen 2025 mennessä keskus, joka palvelee kristittyjen varustamista toimimaan evankeliumin puolesta.

Alemaye Kebede asuu perheensä kanssa Etiopian Jimmassa. Saatuaan kutsun seurakuntatyöhön ja toimittuaan vuoden päivät evankelistana Ammayassa, hän lähti pääkaupungin seminaariin neljän vuoden maisteriohjelmaan. Samaan aikaan Alemayen vaimo ja kaksi lasta asuivat Ammayassa, jossa hän pääsi vierailemaan neljä kertaa vuodessa. Opintojen jälkeen Alemaye on palvellut Ammayan seurakunnan pastorina ja nykyisin johtaa Jimman alueella Mekana Yesus -kirkon koulutustoimintaa, perhetyötä ja evankelioimistyötä.

Jimma on merkittävä yliopistokaupunki Etiopiassa. Jimmassa valtauskonto on islam; siitä huolimatta kristillinen seurakunta kasvaa voimakkaasti. Alemayen perhe kuuluu Mekane Yesus -kirkkoon, kuten lähes 85 000 henkilöä Jimman alueella.

Jimman alueen haasteet ovat muslimityö ja luonnonuskontojen kohtaaminen. -Alemaye Kebede

Hengellisen työn tarve on suurempi kuin mihin alueen satakunta pastoria pystyvät vastaamaan. Maailman nopeimmin kasvavaan kirkkoon tarvitaan kiireisesti lisää pappeja, evankelistoja ja lapsityöntekijöitä. Kutsu osallistua maailmanlähetykseen on herättänyt tarpeen kouluttaa myös lähetystyöntekijöitä. Haaveena on kouluttaa Jimman yliopiston opiskelijoita hengelliseen työhön.

  • Rukoile työn puolesta. Muista rukouksissa evankeliumin leviämistä Jimmassa, rakennushanketta sekä koulutettavia pappeja, evankelistoja, diakoneja ja lähetystyöntekijöitä.
  • Lahjoita rakennuskeräykseen ja osallistu evankeliumin eteenpäinviemiseen Etiopiassa. Voit lahjoittaa netissä sivun alaosassa olevan painikkeen kautta tai Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen tilille FI83 2070 1800 0283 25 viitenumerolla 77020.
  • Järjestä Jimma-tapahtuma. Järjestä kodissasi tai seurakunnassasi Jimma-tapahtuma, jotta keräyksen tunnettuus kasvaisi.

Lämmin kiitos!

Jimman koulutuskeskus
Havainnekuva uudesta koulutuskeskuksesta. Tontti on kooltaan 2000m2. Piirustukset on hyväksytty ja rakennuslupa saatu. Ensi vaiheessa tehdään luokkatiloja, toimisto ja asuntola. Tarpeen mukaan rakennetaan lisäkerroksia, jos rahatilanne sen sallii.

Lisätietoja:

Projektikoordinaattori Raimo ”Aki” Tuppurainen, 040 062 7880, aki.tuppurainen@sekl.fi

Lahjoita Jimman koulutuskeskuksen rakennushankkeeseen!

Share This