Kiitos vuodesta 2020

29.12.2020

Vuosi 2020 jää mieliimme poikkeuksellisena vuotena, jolloin saimme monenlaisten surujen ja epäilysten mutta myös  onnistumisten ja ilojen aikana kokea monin tavoin Jumalan huolenpitoa ja rakkautta.

Alla kuvakooste muutamista vuoden 2020 mieleenpainuvista tapahtumista. Kiitos, että olet ollut kanssamme Suuressa mukana.

Tammikuu

Uudet lähetystyöntekijät piisa Matti Repo, apulaislähetysjohtaja Teijo Peltola ja lähetysjohtaja Mika Tuovinen (vasemmalla). Kuva: Philippe Gueissaz
Piispa Matti Repo siunasi seitsemän Kansanlähetysopiston lähetyslinjan opiskelijaa lähetysyöntekijöiksi loppiaisena 6. tammikuuta Hausjärven kirkossa. Kuva: Philippe Gueissaz

Lue lisää >>täältä.

Globaalit megatrendit ja Jumalan lähetys -foorumissa keskusteltiin 24.1.2020 kirkon ja yksittäisen kristityn kutsumuksesta. Omien kirkkojensa tilannekatsauksen kertoivat Etiopian Mekane Yesus -kirkon pääsihteeri Teshome Amenu ja Inkerin kirkon tuleva piispa Ivan Laptev (oik.).
Kansanlähetyksen apulaislähetysjohtaja Teijo Peltola (vas.) totesi puheessaan, että lähetyskäsky velvoittaa mutta ennen kaikkea rohkaisee. ”Tärkeä kysymys on, oletko käytettävissä”, hän sanoi.

Lue lisää >>täältä.

Helmikuu

Viimeinen raamattupiiri
Pakolaistyöntekijämme Saksassa kertoi Maryamista, joka tuli mukaan seurakuntaan, koska oli pakomatkansa aikana tutustunut kristittyihin ensin Turkissa ja sitten Kreikassa. Sen jälkeen hän osallistui lähes kaikkiin raamattukursseihin, joita työntekijämme piti seurakunnassa. Maryam löysi evankeliumin ja sai uutta toivoa siitä, että on olemassa rakastava Jumala, joka antoi hänellekin uuden mahdollisuuden.

Maryamin kertomuksen voit lukea >>täältä.

Maaliskuu

Kuva konsertista Mordvassa
Velmema-seurakunta Keski-Venäjällä Mordvan tasavallassa täytti keväällä 25 vuotta. Seurakunta iloitsee siitä, että se on löytänyt somen mahdollisuudet kutsuessaan väkeä tilaisuuksiin. Pastori Aleksei Aljoshkinin vetämälle kristinuskon peruskurssille, konsertteihin ja elokuvailtoihin on tullut mukaan uusia nuoria ja nuoria aikuisia.

Lue lisää >>täältä.

Huhtikuu

Rukousopas
Ramadan-kuukauden aikaan arviolta miljoona kristittyä ympäri maailmaa rukoilee muslimien puolesta 30 päivää rukousta muslimimaailman puolesta -oppaan aiheiden mukaan. Jumala kutsuu ihmisiä yhteyteensä muslimimaailman keskellä kristittyjen todistuksen, kirjallisuuden, median sekä unien ja näkyjen välityksellä.

Lue, mitä työntekijämme kirjoittaa voiman yön rukousvastauksesta >>täältä.

Toukokuu

Donkki Tube
Nuorten Maailma vastasi koronarajoituksiin tuottamalla sisältöä nettiin. Yksi uusista ohjelmista oli Donkki Tube junnuille. Tätä vajaan puolen tunnin mittaista lastenohjelmaa voi katsoa Kansanlähetyksen YouTube-kanavalla. Jokaisessa jaksossa seikkailee Donkki-lehdestä tuttu Donkki-aasi kavereineen. Ohjelmissa on muun muassa raamattuopetusta, ystäviä, kokkausta, lähetystyötä, harrastuksia, tarinoita ja musiikkia. Ensimmäisten viiden jakson artistina on Pekka Laukkarinen ystävänsä Leevi Helon kanssa.

Donkki-tube-jaksot voit katsoa >>täältä.

Kesäkuu

Maatalouskoneita lastataan megatraileriin. Kuva:
Idän kirjallisuustyöllä oli kiireinen vuosi. Monenlaisia avustuskuormia vietiin apua tarvitseville lähimmäisille eri maihin. Pohjanmaalta vietiin iso kuorma maatalouskoneita Gagauziaan. Idän kirjallisuustyö oli mukana lahjoittamassa 3 500 hengellistä kirjaa koronaeristyksessä oleville unkarilaisille vanhuksille, ja hengellistä kirjallisuutta käännettiin ja tuotettiin useille kielille.

Lue lisää maatalouskoneiden matkasta Gagauziaan >>täältä.

Heinäkuu

Lähetystyöntekijämme Etiopiassa, Mirjami Uusitalo työskentelee diraitankielisen Uuden testamentin käännöstyössä neuvonantajana. Tämä pitkäaikainen käännöshanke on loppusuoralla.

Lue raamatunkäännöstyön aluekoordinaattori Anne Tuovisen kirjoitus Kuvittelumatka käännöstiimiin >>täältä.

Elokuu

Maryam puhuu SAT-7:n lastenohjelmassa.
Lähetystyöntekijämme Sanna Suutari, joka toimii kristillisen SAT-7-satelliittitelevisioaseman hankehallinnollisissa tehtävissä Kyproksella, kirjoitti COVID-19-pandemian aiheuttamista muutoksista: ”SAT-7:n studioilla ja toimistoilla työmäärä kasvoi sitä enemmän, mitä pitempään ihmiset joutuivat olemaan kotona ja siten televisioruutujen ja sosiaalisen median äärellä. Samaan aikaan, kun monet kirkot jouduttiin sulkemaan virusvaaran takia, alkoi vaikuttaa melkein siltä, kuin SAT-7 olisi olemassa nimenomaan tällaisia aikoja varten.” Kuvassa Maryam, Golpand-lastenohjelman juontaja.

Lue Sanna Suutarin kirjoitus Tällaisia aikoja varten >>täältä.

Syyskuu

Diakoni tämän kuukauden päivänsankarit saavat pakettinsa diakoni Slava Ostaninilta. Kuva: Slava Ostaninin arkisto
Kansanlähetys tukee Inkerin kirkon Novosibirskissä tehtävää vankilatyötä, jota johtaa diakoni Slava Ostanin. Syksyllä, kun karanteenissa oli taukoja, Ostanin jatkoi jonkin aikaa käyntejä vankiloissa lähes tavanomaiseen tahtiin ja pääsi myös käymään lasten tuberkuloosiparantolassa ja -sairaalassa. Kuvassa päivänsankarit saavat pakettinsa. Myös muille lapsille oli lahjoituksena saatuja tuliaisia.

Lue lisää Slava Ostaninin syksystä >>täältä.

Lokakuu

16. lokakuuta siunattiin matkaan Johanna ja Shuhei Yamaguchi perheineen (oik.) sekä Kia ja Markus  Syrjätie perheineen (vas.). He lähtivät työalueelleen Japaniin loka-marraskuussa. Takarivissä lähetysjohtajat Mika Tuovinen ja Daniel Nummela sekä kotimaisen työn johtaja Jukka Repo Kuva: Hanna-Mari Vuorinen

Tutustu Syrjäteihin >>täältä ja >>täältä ja Yamaguchin perheeseen >>täältä. Liity lähettäjätiimiin >>täältä.

Marraskuu

Juoksutapahtuman väki koossa Japanissa. Kuva: Palmujen arkisto
Koben luterilainen teologinen pappisseminaari järjesti Japanissa hyväntekeväisyysjuoksun saadakseen varoja, joilla koulutetaan Länsi-Japanin ev.lut. kirkkoon työntekijöitä. Sekä Kansanlähetyksen suomalaiset lähetit, norjalaiset lähetit että japanilaiset osallistujat kiersivät juoksurataa tunnin ajan. Kunkin juoksijan tai kävelijän taakse sitoutuneet sponsorit tukivat juoksijaa joko kertasummalla tai edettyjen ratakierrosten lukumäärän mukaan. Kuva: Palmujen arkisto

Juoksutapahtumasta voit lukea lisää >>täältä.

Joulukuu

Krusehvon kirkko
Kirkon muotoinen rukousvastaus. Bulgariassa Krushevon kylässä alkuvuodesta 2020 aloitettu kirkkorakennus valmistui, ja vihkijuhlaa vietetiin jouluviikolla, jolloin kirkkosali oli tupaten täynnä. Ensimmäiseen sana-jumalanpalvelukseen Krushevon kirkossa 27.12.2020 osallistui noin kymmenen henkeä. Tunnelma oli iloinen ja seurakuntalaiset olivat kertoneet, kuinka avajaiset olivat olleet koko kylän puheenaihe. Eräs seurakuntalainen oli kertonut unestaan, jossa Jeesus kulki avajaisissa väkijoukon keskellä. ”Jumalanpalveluksen kaavaa opeteltiin uusien kanssa ja papin valkoinen alba herätti ihastusta. Jumalanpalveluksen jälkeen oli hyvät keskustelut käytännön asioista, seurakunnan elämästä uudessa kirkossa ja kristityn elämästä. Tästä on hyvä jatkaa!”, työntekijämme kertoo.

Krushevon kirkon rakennusprojektista voit lukea lisää >>täältä.

Kiitollisena tämän vuoden saavutuksista on helppo suunnata katse tulevaan vuoteen. Kansanlähetyksen vuoden 2021 teemana on Rukous kannattaa. Jeremian kirjan luvussa 31:9 Jumala lupaa:

Minä johdatan heitä, kun he kulkevat rukoillen.

Hyvää sanomaa Jumalan rakkaudesta tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan. Kutsumme sinut mukaan muuttamaan maailmaa rukouksen kautta. Jaakobin kirjeen luvussa 5:16 vakuutetaan: vanhurskaan rukous voi paljon, kun se on harras.

Anne Lepikko
viestintäkoordinaattori

Artikkelikuvassa hymyilevät raamatunkäännöstyön tukitehtävissä Papua-Uudessa-Guineassa työskentelevät Maria ja Mikko Vuorma. Kuva: Vuormien arkisto

Share This