Uusia nuoria tulee mukaan seurakuntaan Mordvassa

5.3.2020

Velmema-seurakunta Keski-Venäjällä Mordvan tasavallassa täyttää tänä keväänä 25 vuotta. Monet seurakunnan nuorten joukossa kasvaneet ovat aikuistuessaan lähteneet työn perässä isompiin kaupunkeihin. Nyt etsitään uusia keinoja tavoittaa nuoria ja nuoria aikuisia.

Internet on tärkeä viestintäkanava nuorelle sukupolvelle myös Venäjällä. Seurakunnassa vapaaehtoisena vastuunkantajana toimiva Katja, joka on itsekin nuori aikuinen, on alkanut mainostaa seurakunnan tapahtumia sosiaalisessa mediassa raikkaalla tavalla, ja se on tuottanut tulosta.

Katja opettaa
Katja toimii seurakunnan vapaaehtoisena vastuun-kantajana omine lahjoineen. Kuva: Riitta Pyykkö

Pastori Aleksei Aljoshkinin vetämälle kristinuskon peruskurssille, konsertteihin ja elokuvailtoihin on uskaltautunut mukaan uusia nuoria. Katja käy sosiaalisessa mediassa monia keskusteluja niin hengellisistä kysymyksistä kuin nuorten elämään liittyvistä asioista. Hän kertoo, että nuorilla on monenlaisia vaikeuksia ja että hän on itse lukenut viime aikoina paljon sielun­hoidollista kirjallisuutta osatakseen vastata oikein.

Nuorilta on tullut hyvää palautetta vierailuistaan seurakunnassa.

”Minä, joka muka olen ateisti, en olisi halunnut lähteä kirkosta. Siellä oli niin hyvä olla.”

”Kirkossa otetaan ihmiset tosis­saan ja vastataan heille; syntyy aitoa vuorovaikutusta.”

”Jopa toisilleen tuntemattomat ihmiset olivat aitoja ja tulivat tutuiksi.”  

Rukoillaan viisautta niin Katjalle kuin pastori Alekseillekin uusien ihmisten kohtaamiseen ja pyydetään, että nämä uudet hennot alut seurakunnan työssä kantavat hedelmää. Rukoillaan myös koko seurakunnan ja sen toiminnan puolesta.

Teksti: Riitta Pyykkö, Miina Makkonen

Kuvat: Riitta Pyykkö

 

 

Ota yhteyttä

Aitamäki Markus

lähetystyöntekijä, aluekoordinaattori: Inkerin kirkko, idän kirjallisuustyö, Viro. Lähetystyöntekijän tehtävät Inkerin kirkon työyhteydessä Venäjällä Suomesta käsin.

markus.aitamaki@sekl.fi

+358 44 099 5820

Tue työtä Venäjällä

Voit lahjoittaa oheisen painikkeen kautta tai tilisiirrolla sivun alareunassa näkyvin tiedoin viitenumerolla 72009.
Kiitos lahjastasi.
Jumalan siunausta sinulle

Lahjoita

Share This