Toivoa toivottomuuteen

11.6.2017

Sanna Suutari on lähdössä medialähetystyöhön SAT-7:n kansainväliselle toimistolle Kyprokselle. Hän tulee työskentelemään televisiokanavan hallinnossa ja on siten mukana mahdollistamassa kristillisen sanoman lähettämisen suoraan ihmisten olohuoneisiin.

SAT-7 tuo toivoa toivottomuuteen

Monet SAT-7:n ohjelmista on suunnattu naisille, joiden elämä on usein ahdistavaa ja monissa maissa kodin seinien sisäpuolelle rajoitettua. Ohjelmien kautta he oppivat käytännöllisiä elämäntaitoja ja kuulevat, että ovat arvokkaita ja että Jeesus on heidätkin pelastanut. Tällaiset uutiset ovat mullistavia!

Lapset saavat paitsi kouluaineiden myös kristillisten arvojen opetusta lastenohjelmissa. Jollei televisio tuo kristillisiä näkemyksiä lasten ulottuville, tuon tilan täyttää jokin muu taho, jonka viesti voi olla sisällöltään kovaa ja vallantavoittelun värittämää. SAT-7 lähettää ohjelmia, jotka auttavat lapsia olemaan lapsia myös pakolaisleirien vaikeissa oloissa.

Kuva: SAT-7:n arkisto. 

 

Sanna Suutari on opiskellut Kansanlähetysopiston lähetyslinjalla. ”Opiskelun aikana selvitettiin, millä työalueilla voisin käyttää ammattitaitoani evankeliumin eteenpäinviemiseksi ja SAT-7 alkoi näyttää sopivimmalta vaihtoehdolta. Kun ovetkin vielä alkoivat aueta, oli suunta selvä. On hienoa päästä palvelemaan yhteisössä, jossa työpanokseni on selvästi kaivattu ja kokemukseni tulee tarpeeseen.”

Merkitystä arkeen

Sanna Suutarilla on kaupallinen ja hallinnollinen koulutus. Hän kertoo viihtyneensä edellisessä työpaikassa hyvin, mutta jotain puuttui. Ajan myötä alkoi tuntua siltä, että työssä arkipäivisin käytetty kahdeksan tuntia olisi syytä käyttää johonkin merkityksellisempään kuin vain välttämättömien kulujen kattamiseksi. Lähetystyö alkoi tuntua mielekkäältä vaihtoehdolta.

Tuleva lähetystyöntekijä vierailulla presidentinlinnassa. Kuva: Maria Karjalainen

 

Arki on arkea lämpimässäkin, ja Sanna uskoo, että työtä tulee olemaan paljon. ”Saamme kulkea hänen voimassaan, mutta omaan hyvinvointiin täytyy myös itse muistaa kiinnittää huomiota, kuten kaikissa muissakin työpaikoissa”, hän mietiskelee.

TV- ja muu mediatyö ovat tulevan lähetystyöntekijän mukaan nykyaikaisia elonkorjuuvälineitä, kuin puimureita Jumalan elopellolla, sillä niiden avulla tavoitetaan miljoonia ihmisiä yhdellä kertaa. Vaikka ohjelmien tekeminen vaatii paljon resursseja, laajan levikin vuoksi kulut kutakin tavoitettua ihmistä kohden jäävät pieniksi − jo eurolla saa jopa vuoden ohjelmat yhdelle katsojalle. ”SAT-7:llä on jo yli 20 miljoonaa katsojaa, ja on etuoikeus saada olla mukana näin suuressa”, Sanna iloitsee.

Jeesus sanoo Johanneksen evankeliumissa: ”Te sanotte: ’Neljä kuuta kylvöstä korjuuseen’. Minä sanon: Katsokaa tuonne. Vainio on jo vaalennut, vilja on kypsä korjattavaksi.”

Lähi-idän, Pohjois-Afrikan ja Keski-Aasian asukkaat kaipaavatkin kuulla Jeesuksesta juuri nyt. Siitä todistaa Jeesuksen sanan lisäksi myös Eurooppaan siirtyneiden, näiltä alueilta tulleiden ihmisten kerääntyminen Euroopan kirkkoihin.

Tule mukaan viemään toivoa toivottomuuteen ja kertomaan hyviä uutisia Jeesuksesta! Lahjoita Kansanlähetyksen kevätkeräykseen alla ja liity Sannan lähettäjärenkaaseen täällä.

Lue lisää SAT-7:sta:
Share This