SAT-7 helpottaa Iranin kristittyjen kärsimystä

11.4.2017

Itsevaltainen. Sortava. Näin tilanne Iranissa usein koetaan. Kristittynä on haastavaa olla, jollei ole syntynyt kristittyyn perheeseen. Kuitenkin maanalainen ja usein vainottu kirkko kukoistaa – satelliittitelevisio SAT-7:n avulla.

Iranissa etniseltä taustaltaan assyrialaiset ja armenialaiset kristityt voivat vapaasti harjoittaa uskoaan, mutta jumalanpalveluksia ei saa järjestää farsiksi, joka on Iranin eniten puhuttu kieli. Maanalaisten seurakuntien verkostot ovat ainoita paikkoja, joissa muut, farsia puhuvat kristityt voivat kokoontua yhteen. Siitä huolimatta kotikirkkojen määrä kasvaa hämmästyttävää vauhtia. Niissä on varovaisten arvioiden mukaan jo 100 000−370 000 jäsentä.

Satelliittitelevisiota katsotaan Iranissa ahkerasti.

 

 

 

 

 

 

 

 

”Maanpetturuutta”

Monet iranilaiset kaipaavat kuulla lisää Kristuksesta, mutta vihamieliset viranomaiset ja uskontopoliisin jatkuva valvonta vaikeuttavat tiedonsaantia. Maanalaisen seurakunnan kokoukseen osallistumisesta voi joutua maksamaan kovan hinnan. Noin 90 vastikään kristityksi kastettua on parhaillaan vankilassa, suurin osa tuomittuna maanpetoksesta ja propagandan levittämisestä. Ei olekaan yllättävää, että arvioiden mukaan noin 10 000−15 000 kristittyä pakenee maasta joka vuosi. Jäljellä olevat käyvät maanalaisissa seurakunnissa tai ovat eristäytyneitä Kristuksen seuraajia.

*Nimi muutettu

 

SAT-7 PARSin ohjelmapäällikkö Nikoo Ordodary kertoo: ”Iranissa kristittynä eläminen on usein hyvin yksinäistä, sillä uskostaan ei voi puhua kenellekään perheen, muun sosiaalisen ympäristön tai usein jopa poliittisen vainon takia. Moni vasta kristityksi kääntynyt hoitaakin uskoaan katsomalla SAT-7:n PARSin ohjelmia. Ne ovat heille ainoa sensuroimattoman kristillisen tiedon lähde. Nämä vasta Jeesuksen löytäneet janoiset miehet ja naiset, jotka vaarantavat henkensä uhmaamalla uskonnollista valtaa ja etsivät keinoa oppia lisää Jeesuksesta tullakseen hänen kaltaisikseen kestävyydessä ja rakkauden teoissa, ovat päivittäin rohkaisunamme ja rukousaiheenamme. Juuri nyt, enemmän kuin koskaan, nopeasti kasvava joukko kristittyjä kaipaa koulutettuja raamatunopettajia ja johtajia. Rukouksemme on, että ne, joilla on kutsu johtaa Iranin kirkkoja, katsoisivat ohjelmiamme ja saisivat niistä tietoa ja rohkaisua, jota he niin kipeästi tarvitsevat.”

SAT-7 PARSin ohjelmapäällikkö Nikoo Ordadory juontaa Dandelion -ohjelmaa.

 

Lahjoita nyt SAT-7:n työhön Kansanlähetyksen kevätkeräyksen kautta.

Lue lisää:
Elonkorjuuta puimurilla
Verkostoitumassa SAT-7:n kanssa
Mediatyössä SAT-7:n kanssa

Kuvat: SAT-7 arkisto.

Share This