Uskon hinta

11.5.2017

Viime vuosina Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa on pelottavasti lisääntynyt kristittyjen vaino sekä valtionhallinnon että kristityille vihamielisten ryhmien taholta. Kuvittele, miltä tuntuisi, jos jopa oma perheesi hylkäisi sinut ja lähettäisi sinut pois kotimaastasi vain siksi, että uskot Kristukseen! Näin kävi Mirnalle (nimi muutettu), 24-vuotiaalle libanonilaiselle naiselle. Hän tarvitsee kipeästi esirukouksiamme ja Pyhän Hengen apua.

Erään SAT-7:ssä töissä olevan henkilön sukulainen tarjosi Mirnalle lahjaksi cd-levyjä, jotka sisälsivät hengellisiä lauluja ja rukouksia Jumalan rauhasta. Ensin Mirna ei halunnut ottaa lahjaa vastaan, mutta ystävä kertoi hänelle Jumalan armosta ja suositteli Mirnalle SAT-7:n arabiankielistä kanavaa ja lastenohjelmia. Mirna päätti ottaa cd-levyt vastaan ja kuunteli niitä kotona. Jumala kosketti häntä musiikin ja rukousten kautta. Sielunhädässä Mirna rukoili Jumalalta pelastusta ja rauhaa.

Uusi usko

Mirnalla ei ollut Raamattua. Hän tiesi, että hänen isänsä, joka on arvostettu libanonilainen johtaja, ei hyväksyisi Raamattua heidän kotonaan. Raamatun lukemisen sijaan Mirna päätti katsoa SAT-7:n lastenohjelmia; hän ajatteli, että hän syntyisi joka tapauksessa uudelleen kuin lapsi. Joka päivä ollessaan yksin kotona hän katsoi ohjelman ”Hyvänyön tarinoita” (Bedtime stories). Hän lumoutui näiden Raamatun kertomusten yksinkertaisista totuuksista ja kiintyi Ritaan, ohjelman juontajaan.

Mirna oli innoissaan elämässään tapahtuvista muutoksista ja kertoi eräälle ystävälleen uudesta uskostaan. Hän päätti myös katkaista suhteen sulhaseensa ja rukoilla itselleen kristittyä puolisoa.

Kaikki kuitenkin muuttui, kun Mirnan vanhemmat saivat kuulla Mirnan uskosta Kristukseen. He poistivat saman tien SAT-7:n television kanavalistalta, takavarikoivat Mirnan puhelimen ja sulkivat hänet kotiarestiin. Mirna puolestaan lisäsi SAT-7:n takaisin kanavalistalle ja julisti vanhemmilleen, että on muuttanut nimensä Faithiksi (suom. usko). Faithin vanhemmat pieksivät hänet pahoin ja alkoivat järjestellä hänelle muuttoa Saudi-Arabiaan.

 

Uusi maailma

Ruumiillinen rangaistus ja karkotuksen uhka eivät horjuttaneet Faithin uskoa. Hän sanoi: ”En välitä siitä, mihin maailmankolkkaan lähetätte minut. Rakastan Jeesusta ja olen iloinen ihmeellisestä rauhasta, jonka hän antoi sydämeeni. Sellaista rauhaa en lapsena ja nuorena kokenut missään. Jatkan tämän kanavan katsomista, koska kuulen Ritalta totuuden. Vaikka ette enää haluaisi olla tekemisissä kanssani, minun uusi maailmani on tämä ohjelma ja Rita on sisareni.”

Vain viisi päivää tämän jälkeen Faith lähetettiin Saudi-Arabiaan sukulaisten luo eikä SAT-7 ole kuullut hänestä sen jälkeen. Faithin todistus on koskettava hänen uskollisuutensa vuoksi ja järkyttävä sen vuoksi, että hän kärsi oman perheensä käsissä. Kutsumme sinua kanssamme rukoilemaan, että Jumala suojelee Faithia ja vaikuttaa mielenmuutosta hänen omaisissaan.

Kansanlähetys tukee tukee Faithin kaltaisia kristittyjä SAT-7:n kautta. Tule mukaan yhteiseen työhön. Lahjoita nyt.

Lue lisää SAT-7:sta:
Share This