SAT-7 välittää pakolaisille terveysneuvontaa

11.5.2017

Lukemattomilla sodan traumatisoimilla pakolaisilla Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa ei ole pääsyä terveydenhuoltoon. Siksi  he eivät saa apua selvitäkseen valtavista koettelemuksista, joita he ovat kohdanneet.

Pakolaisten kansoittamien maiden viranomaiset ja erilaiset auttamisjärjestöt eivät pysty vastaamaan pakolaisleirien valtavaan hätään. Kristillinen satelliittitelevisio SAT-7 tarjoaa erilaista ja kekseliästäkin tukea kärsiville pakolaisille. Elämä ja lääkintä -televisio-ohjelma käsittelee kotoaan lähtemään joutuneiden ihmisten fyysisiä ja henkisiä tarpeita.

Kerran viikossa lähetettävä 30 minuutin ohjelma esittää asiantuntijoiden neuvoja lukuisista pakolaisia ja köyhyydessä eläviä koskettavista aiheista. Ohjelma auttaa katsojia selviämään traumojen aiheuttamista oireista, kuten vihasta ja peloista. Se tarjoaa lisäksi apua käytännöllisissä terveys- ja hygieniahaasteissa, joita pakolaisleireillä ja väliaikaismajoituksessa eläminen aiheuttaa.

Hyviä ja luotettavia neuvoja

SAT-7:n arabiankielisen kanavann ohjelmajohtaja George Makeen kertoo:

”Ihmiset tahtovat pitää huolta terveydestään mutta eivät pääse terveydenhuollon piiriin eivätkä tiedä, kenen neuvoihin voi luottaa. Pakolaiset elävät olosuhteissa, jollaisiin he eivät ole tottuneet: ylikansoitus, lämmityksen ja juoksevan veden puute, hyytävät talvet, kuumat kesät, riittämätön ravinto. Myös alueen köyhät elävät samanlaisissa oloissa, joten Elämä ja lääkintä palvelee pakolaisten lisäksi myös laajempaa yleisöä.  Ohjelma esittelee asiantuntijoita eri maista, jotta katsojat voivat luottaa siihen, mitä näkevät ja kuulevat.”

Holistinen ohjelma

Elämä ja lääkintä konkretisoi SAT-7:n sitoutumista holistiseen, koko ihmisen hyvinvointia käsittelevään ohjelmatuotantoon. Se tuo toivoa katsojien elämän kaikille osa-alueille – erityisesti Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa meneillään olevan valtavien ihmisjoukkojen elämän mullistaneen kriisin keskellä.

Miljoonat ihmiset ovat lähteneet kodeistaan Syyriassa, Irakissa, Jemenissä ja Libyassa käytävien aseellisten konfliktien vuoksi. Tilannetta onkin sanottu pahimmaksi humanitääriseksi kriisiksi sitten toisen maailmansodan.

 

 

 

 

 

 

 

 

Samalla tavoin, kuin Elämä ja lääkintä vastaa kysymyksiin terveysasioissa, SAT-7 Kids -lastenkanava auttaa tarjoamaan koulutusta lapsille, jotka eivät pääse kouluun sodan tai pakolaisuuden vuoksi. Minun kouluni -ohjelma näyttää päivittäin matematiikan,  arabian ja englannin kielten sekä luonnontiedon oppitunteja  5–7-vuotiaille.

SAT-7 seuraa ohjelmien vaikuttavuutta vierailemalla pakolaisyhteisöissä, joissa monissa on jo mahdollisuus katsoa satelliittitelevisio-ohjelmia. Siellä, missä satelliittilautasia ei vielä ole, SAT-7 toimittaa yhteistyössä kumppaneiden kanssa alueille tekniikkaa, jotta vieläkin useammalla olisi mahdollisuus katsoa kristillisiä ohjelmia.

Vain 50 eurolla saa satelliittivastaanottimen pakolaisperheelle SAT-7:n katsomista varten. Voisitko sinä olla kertomassa ilosanomaa heille? Voit myös valita summan vapaasti, sillä jo yhdelläkin eurolla lahjoitat vuoden ohjelmat yhdelle ihmiselle.

Pakolaiset tarvitsevat ilosanomaa – kerro se. Lahjoita nyt.

Lue lisää SAT-7:sta ja Kansanlähetyksen kevätkeräyksestä:
Kevätkeräys
Share This