Koulutus on ihmisoikeus

11.5.2017

Miljoonat Lähi-idän lapset ovat väkivallan uhreina joutuneet pakosalle kodeistaan eivätkä pääse kouluun. SAT-7 Kids -kanavan ohjelma ”Minun kouluni” suojelee tätä haavoittuvaa sukupolvea.

Minun kouluni -ohjelma aloitettiin maaliskuussa 2015. Siitä lähtien se on tarjonnut avun miljoonille arabilapsille, jotka pakolaisuuden tai köyhyyden vuoksi eivät pääse kouluun. Minun kouluni tarjoaa monipuolisen koulutuksen. Sen tavoitteena on toisaalta valmentaa nuoria pakolaiskatsojia siirtymisessä tulevaisuudessa tavalliseen kouluun, sijaitsipa se missä maassa tahansa, ja toisaalta avustaa sellaisia oppilaita, jotka tarvitsevat koulunkäynnissään tukiopetusta.

Pakolaisleireillä lapset ja aikuisetkin kerääntyvät television ääreen.

 

Ensimmäisessä vaiheessaan vuonna 2015 Minun kouluni lähetti 90 ohjelmaa, jossa noudatettiin esikoulun opetussuunnitelmaa englannin ja arabian kielissä sekä matematiikassa. Nyt ohjelma on siirtynyt kakkosvaiheeseen, jossa opetetaan ensimmäisen luokan tasolla englantia, arabiaa, matematiikkaa ja luonnontietoa.

Viitenä päivänä viikossa lähetetään uusi 90 minuuttia kestävä jakso sekä SAT-7 KIDS että SAT-7 PLUS -kanavilla ajoitettuna niin, että katetaan kaikki arabimaailman ja Euroopan eri aikavyöhykkkeet. SAT-7 suunnittelee opetusteemojen monipuolistamista ja kohteena olevan ikäryhmän laajentamista kattamaan kaikki alakoulun kuusi luokka-astetta.

Kristittyjen vastaus suureen humanitaariseen hätään

Yli 21 miljoonaa lasta ja nuorta Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa on vaarassa jäädä ilman koulutusta. Heistä yli 13 miljoonalta puuttuu jo tällä hetkellä mahdollisuus käydä koulua.  Ilman aikuisena selviytymiseen tarvittavia tietoja ja taitoja he ovat vaarassa päätyä “menetetyksi sukupolveksi”. Suuren osan heistä on tehtävä työtä auttaakseen perhettään tulemaan toimeen. Monia pakotetaan rikollisuuteen tai käytetään seksuaalisesti hyväksi. Joitakin haavoittuvimmassa asemassa olevia rekrytoidaan aseellisten ryhmien palvelukseen.

”Yli 21 miljoonaa arabilasta on vaarassa jäädä ilman koulutusta.”

Minun kouluni -jakson kuvauksissa SAT-7 KIDSin studiolla Libanonissa.

 

Lähes menetettyä sukupolvea etsimässä

Syyriassa ja Irakissa levottomuudet ovat suurelta osin tuhonneet koulujärjestelmän. SAT-7 on tunnistanut alueen koulutukselliset haasteet ja vastaa niihin tarjoamalla kaikilla kanavillaan kasvatus- ja opetusohjelmia. Lisäksi SAT-7 auttaa ruohonjuuritasolla lahjoittaen satelliittiantenneja ja televisioita pakolaisleireille ja kouluihin, jotta useammilla olisi mahdollisuus katsoa opetusohjelmia.

Yhteiskunta, josta puuttuu kunnollinen koulutus, toivo paremmasta tulevaisuudesta sekä erilaisten ihmisten ymmärtäminen ja hyväksyminen, tulee jäämäänkin konfliktin kynsiin. SAT-7:n tavoite on tarjota tasapainoinen kristillisiin ja kansainvälisesti tunnustettuihin arvoihin perustuva koulutus ja oikeita työkaluja, kannustaa myönteisiin asenteisiin ja ennen kaikkea antaa nuorille toivoa.

Auta SAT-7:ää antamaan kodeistaan pois joutuneille lapsille toivo ja tulevaisuus Kansanlähetyksen kevätkeräyksen kautta.

Lahjoita nyt.

Lue lisää SAT-7:sta ja Kansanlähetyksen kevätkeräyksestä:
Kevätkeräys
Share This