Et ole yksin

11.6.2017

Yksi SAT-7 PARS -kanavan ohjelmista on ”Sinun kanssasi” (Together with you). Sen juontaja, pastori Miltan Danil, kertoo katsojilleen, että he eivät ole yksin.

Pastori Danil saa uskottavuudellaan ja lempeydellään hyvän kontaktin katsojiin. Vaikeuksissa ihmiset usein kokevat olevansa eristyksissä, mutta silloinkin he katsovat televisiota. Pastori Danil on itse kokenut vaikeita aikoja ja pystyy samaistumaan kriisissä oleviin.

Miltan Danil kasvoi eronneiden vanhempien lapsena. Jo 17-vuotiaana hän jäi heroiinikoukkuun, jota kesti kymmenen vuotta. Raju elämäntapa vei hänet joksikin aikaa vankilaan. Hän kärsi syvästä masennuksesta ja yritti itsemurhaa viisi kertaa. Jo jääminen itsemurhayrityksistä henkiin viittaa siihen, että Jumalalla oli suunniteltuna hänen varalleen jotain muuta.

Miltan Danilin elämä muuttui, kun hänen 12-vuotias veljensä kertoi hänelle Jeesuksen tarjoamasta pelastuksesta ja eheytymisestä. Hän sanoo: ”Se oli elämäni ensimmäinen todella toiveikas ajatus.” Danil meni veljensä seurakuntaan ja liikuttui rakkaudesta, jota seurakunta osoitti hänelle. Vähitellen tämä rakkaus johti hänet antamaan elämänsä Kristukselle.

Sinun kanssasi on kerännyt melkoisen yleisön. Ghazal (nimi muutettu) on iranilainen nainen, joka hankki teknikon avukseen kääntämään satelliittilautasen SAT-7:n ohjelmien suuntaan. Teknikko sanoi: ”Kaiken aikaa ihmiset kutsuvat minua kääntämään lautasiaan juuri tämän kanavan suuntaan, jotta voivat katsoa Sinun kanssasi -ohjelmaa. Mikä ihmeen kanava se on?” Ghazal vastasi: ”Se on kristillinen TV-kanava.”

 

 

Tämä ohjelma rikastuttaa eri taustoilta tulevien ihmisten elämää. Iranilainen Sara (nimi muutettu) soitti ohjelmaan saadakseen neuvoja Miltan Danilin vaimolta Shamiramilta, joka toisinaan on mukana ohjelmassa. Sara oli epätoivoinen, koska hänen miehensä oli ollut uskoton jo jonkin aikaa. Shamiram neuvoi ja rohkaisi Saraa Raamatun ohjeilla. Lähetysten ulkopuolella kontakti jatkui lähes päivittäin. Myöhemmin Sara kertoi Shamiramille: ”Mieheni on muuttunut. Jonkin ajan kuluttua hän tunnusti syrjähyppynsä ja katui.” Avioliitto pelastui, ja Saraa tämä kipeä kokemus veti lähemmäksi Jeesusta.

Rukouksen muuttava voima

Toinen katsoja Ebrahim, (nimi muutettu) soitti ohjelmaan osuttuaan sattumalta SAT-7 PARSin taajuudelle. Hän sanoi: ”Olen menettänyt toivoni ja päättänyt tehdä itsemurhan.” Miltan Danil kertoi omista vaikeista elämänvaiheistaan  ja kannusti: ”Et ole yksin tämän kokemuksen kanssa. Minä olen ollut samassa tilanteessa. Älä tee itsemurhaa – anna sydämesi ja elämäsi Herralle Jeesukselle. Voinko rukoilla puolestasi?” Ebrahim sanoi: ”Voithan sinä rukoilla, mutta olen jo päättänyt tappaa itseni.” He rukoilivat, mutta puhelun päätyttyä Danil ei tiennyt, mitä Ebrahimille tapahtui.

Useita kuukausia myöhemmin Miltan Danil oli vieraana nuortenohjelmassa nimeltä Dandelion (Voikukka), kun ohjelmaan tuli puhelu tutulta ääneltä. Se oli Ebrahim, joka kertoi: ”Minä olen se mies, joka aikoi tappaa itsensä. Mutta sinä rukoilit puolestani ohjelmassasi ja minä sitten vain annoin itseni Herralle. Sen keskustelun jälkeen menin makuuhuoneeseeni ja suljin oven. Olin edelleen varma, että tappaisin itseni. Mutta huoneessani näin kirkkaan valon, ja tiesin, että se oli Jeesuksen Kristuksen läsnäolo.” Kun Ebrahim näin oli saanut uuden elämän mahdollisuuden, hän halusi jakaa todistuksensa muiden katsojien kanssa.

Iranissa kristityt ovat ahtaalla, mutta kristillinen televisio luo yhteenkuuluvuuden tunnetta.

 

Persiankielisessä maailmassa on huutava tarve kuulla toivosta, jonka vain Kristus voi antaa. On miljoonia Saran, Ebrahimin ja nuoren Miltan Danilin kaltaisia epätoivoisia ihmisiä. Vaikka suurkaupungeissa on vieroitus- ja neuvontakeskuksia, maalla asuu paljon ihmisiä, jotka eivät saa apua mistään. Pastori Danil vakuuttaa, että lopulta vain hengellinen paraneminen voi antaa kestävän rauhan ja parantaa syvästi. Jumala, Parantaja, tarttuu asioihin ja ojentaa kätensä lapsilleen SAT-7 PARSin ohjelmien kautta.

SAT-7 tekee myös paljon muuta! Lue lisää:

 

Share This