Mediatyössä Sat-7:n kanssa

11.4.2017

Kristillinen satelliittitelevisioyhtiö SAT-7 on tuonut Jumalan rakkautta näkyviin Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan asukkaille jo yli 20 vuoden ajan. SAT-7 haluaa tukea vaikeissa olosuhteissa eläviä kristittyjä ja tarjota kaikille alueen ihmisille mahdollisuuden kuulla evankeliumi.

 

 

 

Joillakin Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan seuduilla jopa puolet aikuisväestöstäkin on lukutaidotonta. Siksi televisio on tärkein informaation ja viihteen lähde hyvin monille pakolaisleirejä myöten. Televisio-ohjelmat tavoittavat erityisesti naisia ja lapsia, joiden elämänpiiri saattaa olla hyvin suppea ja tiedonsaanti rajattua. Satelliittitelevisio pääsee myös niihin maihin ja koteihin, jotka muuten ovat evankeliumilta ja kristityiltä suljettuja.

Lähi-idän tulevia johtajia kasvattamassa 

Tällä hetkellä SAT-7 lähettää ympäri vuorokauden ohjelmia kolmella erikielisellä aikuisten kanavalla − arabiaksi, farsiksi ja turkiksi – sekä yhdellä lastenkanavalla arabiaksi. Katsojia arvioidaan olevan yhteensä 25 miljoonaa.

Unelmissa ja suunnitelmissa on perustaa vielä tänä vuonna uusi, kokonaan opetusohjelmille omistettu lastenkanava SAT-7 Akatemia. Sen avulla kaikenikäiset sekä pakolaisleireillä että muuten koulunkäynnin ulottumattomissa voivat opiskella. Esimerkiksi Libanonissa on 300 000 syyrialaista pakolaislasta vailla mahdollisuutta käydä koulua.

 

 

 

 

 

 

”Jos me emme panosta koulutukseen kristillisten ja kansainvälisesti hyväksyttyjen arvojen pohjalta, joku muu kyllä tekee sen toisenlaisin arvoin ja tavoittein”, sanoo Rita Elmounayer, SAT-7:n apulaistoiminnanjohtaja. ”Olemme nähneet sen mallin tulokset: radikalismia, ääriajattelua ja niistä johdonmukaisesti seuraavaa toimintaa.” Potentiaalisesta yleisöstä ei ole pulaa: toiminta-alueella asuu 150 miljoonaa alle 16-vuotiasta.

Toivoa Lähi-idän ahdinkoon

Libyan, Irakin, Jemenin ja Syyrian tilanteen vuoksi SAT-7:n toiminta-alueella elää 60 miljoonaa ihmistä sotaoloissa. Vuoden 2016 aikana syyrialaispakolaisten määrä nousi lähes viiteen miljoonaan. Ihmiset ovat joutuneet todistamaan epäinhimillisiä tekoja. Ne ovat saaneet heidät pakenemaan kodeistaan ja menettämään uskonsa ideologiaan, jota heille on lapsesta asti opetettu. Kaaoksen ja epätoivon keskellä he etsivät nyt Jumalaa, johon olisi mielekästä uskoa.

SAT-7 käy vilkasta keskustelua katsojiensa kanssa puhelimitse, sähköpostilla ja sosiaalisessa mediassa. Yleisin katsojan pyyntö on esirukous tai sielunhoidollinen keskustelu. Elämän taakat ovat raskaampia kuin ihminen yksin jaksaa kantaa.

Mahdollista sille, joka uskoo

Yli 20 vuotta sitten, ennen kuin SAT-7 oli perustettu, Lähi-idän kirkkojen johtajat kokoontuivat pohtimaan, mikä olisi paras työmuoto evankeliumin esillä pitämiseen tällä haasteellisella alueella. Heiltä kysyttiin: ”Jos sinulla olisi miljoona dollaria, mitä tekisit?” Joidenkin mielestä ei ollut edes mahdollista kuluttaa miljoonaa dollaria kristilliseen työhön alueella, jolla kaikki ovet olivat kiinni. Toiset sanoivat: ”Tarvitaan kristillinen satelliittitelevisio.”

Meillä Kansanlähetyksessä ei ole miljoonaa dollaria, mutta annamme tämän työn tueksi sitä, mitä meillä on: sitoutuneita ja taitavia työntekijöitä. Jo 2000-luvun alussa olimme mukana ideoimassa ja perustamassa turkinkielistä kristillistä televisiokanavaa. Maaliskuussa 2016 lähettimme Sakari Heinonen aloitti työn Limassolin studiolla SAT-7 PARSin lähetysteknikkona. Hän vastaa kuvaustekniikan toimimisesta erityisesti suorien lähetysten aikana. Parhaillaan valmistaudumme lähettämään Sanna Suutarin SAT-7:n hankehallinnollisiin tehtäviin.

Mahdollista sinullekin

Eri puolilta Eurooppaa raportoidaan, että turvapaikanhakijat ovat erityisen avoimia evankeliumille, jos he ovat jo kotimaassaan törmänneet kristillisiin televisio-ohjelmiin. Haluatko sinä tehdä Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan tilanteen hyväksi jotain sellaista, jolla on merkitystä aina iankaikkisuuteen asti?

Lue lisää Kansanlähetyksen mediatyöstä ja SAT-7:sta täältä.

Kuvat: SAT-7 arkisto.

Share This