Rantamäet lähtökuopissa: “Meidän paikkamme on lähetystyössä”

24.5.2021

Uudet lähetystyöntekijät Joanna ja Petteri Rantamäki ovat valmiina lähtemään kielikouluun ja lähetystyöhön Japaniin heti, kun koronatilanne sen sallii.

– Nyt vain odotamme, että saisimme lähtölaukauksen Japanin suurlähetystöltä, Petteri kertoo.

Joanna on pohtinut, mikä Jumalan tahto on heidän elämälleen nyt valmistautumisaikana. Hän on tullut siihen tulokseen, että talenttien teroittaminen on hyvä asia.

Olemme jo nyt lähetystyöntekijöitä, vaikka emme ole vielä Japanissa.

– Opiskelemme media-asioita omatoimisesti lisää, jotta meistä voisi olla paljon iloa Japanin seurakunnalle. Lähdön viivästyminen on opettanut minulle paljon nöyryyttä ja siirtänyt katsettani muiden ihmisten tarpeisiin. Tärkeämpää kuin se, että me pääsemme lähtemään nyt, on se, että Jumalan tahto toteutuu elämässämme, oli se mikä hyvänsä.

Lähtöään odottaessa Rantamäet ovat vierailleet lähettäjäseurakunnissa etäyhteyksien kautta sekä pitäneet yhteyttä lähettäjiinsä. Pariskunta on myös kokenut tärkeäksi keskittyä Raamatun lukemiseen ja muiden puolesta rukoilemiseen.

– Olemme jo nyt lähetystyöntekijöitä, vaikka emme ole vielä Japanissa, Joanna iloitsee.

Ahkerana uusien merkkien äärellä

Juuri nyt Joanna ja Petteri keskittyvät japanin kielen tavumerkistöjen opiskeluun Helsingin kesäyliopistossa. Hiraganat ja katakanat alkavat olla jo hallussa.

– Kielen opiskelu on haastavaa, mutta samalla innostavaa. Aina kun näen oppikirjan tai kanji-kirjoitusmerkkejä, koen intoa sydämessäni. Odotan kovasti sitä, että pikkuhiljaa opin muodostamaan järkeviä lauseita. Suurimpana ilonani on se, että olen ensimmäistä kertaa kiinnostunut kielen opiskelusta, Petteri kertoo.

Petteri Rantamäki harjoittelee hiraganoja. Kuva: Joanna Rantamäki
Petteri harjoittelee kirjoittamaan hiraganoja. Japanin kielen opinnoissa ensimmäisenä opetellaan hiraganat samaan tapaan kuin meillä opetellaan ensin aakkoset. Hiraganat ovat tavuja, joista muodostuu sanoja. Kuva: Joanna Rantamäki
Japani nousi sydämelle

Japani alkoi kiehtoa Petteriä jo ala-asteella, kun hän kuuli maasta koulussa vierailleelta lähetystyöntekijältä.

– Huomasin nopeasti, että Jumala oli asettanut tuon maan sydämelleni. Juoksin aina paikalle, kun kuulin jotain Japaniin liittyvää.

Lähetyskutsun Petteri sai noin 19-vuotiaana, ja siitä lähtien hän on ollut valmis lähtöön.

– Seurusteluaikoina aloimme miettiä mahdollisia maita omalle lähetysurallemme. Minulle Japani oli heti selkeä, mutta Joannan piti sitä hetken sulatella. Iloitsen kovasti, että maa on nyt noussut myös hänen sydämelleen.

– Me tiesimme jo seurustellessamme, että meidän paikkamme on lähetystyössä, Joanna vahvistaa.

Omat lahjat Jumalan käyttöön

Joanna ja Petteri valmistuivat lähetystyöntekijöiksi Kansanlähetysopiston lähetyslinjalta helmikuussa 2021. Joanna on koulutukseltaan sosionomi ja kampaaja. Petteri on sosionomi-nuorisotyönohjaaja, ja ennen lähetyslinjaa hän toimi Kansanlähetyksen juniorityössä. Pariskunnalla on runsaasti lahjoja myös mediatyön ja musiikin alueella.

Japanissa Joannalla ja Petterillä on edessään kahden vuoden kielikoulu Kobessa. Japanin kirkon kanssa on käyty keskustelua siitä, että sen jälkeen Rantamäet tekisivät media- ja nuorisotyötä seurakunnassa. Joannaa kiinnostaa lisäksi nuorten tyttöjen parissa tehtävä työ sekä naistyö.

– Meillä molemmilla on ollut vaiheet, joissa olemme joutuneet selvittämään itsellemme uskomme perusteet. Uskon, että meidän on helppo ymmärtää niitä, jotka epäilevät Jumalan olemassaoloa, ja vastata avoimesti heidän vaikeisiin kysymyksiinsä, Joanna kertoo.

– Näkynämme on palvella Jumalaa ja hänen luomakuntaansa siellä missä olemme. Unelmoimme siitä, että tapaamamme ihmiset Japanissa voisivat oppia tuntemaan Jumalan ja hänen rakkautensa sekä antaa elämänsä Jeesukselle, Petteri tiivistää pariskunnan yhteisen näyn.

Joanna ja Petteri Rantamäki. Kuva: Tiina Uimaluoto
Joanna ja Petteri jättävät lukijoille muutaman rukousaiheen: kärsivällisyyttä odottaa lähtöä, ja että etätyö Suomessa kantaisi hedelmää. Rukoillaan myös, että korona rauhoittuisi ja Japanin rajat aukeaisivat ajallaan. Kuva: Tiina Uimaluoto

 

Seuraa Rantamäkiä:
Facebook: Beachill Family
Instagram: beachillfamily

Teksti: Marja Neuvonen
Kuva Joannasta ja Petteristä: Tiina Uimaluoto

Artikkeli on julkaistu Kansanlähetyksen Suuressa mukana -lehdessä 2/2021, joka ilmestyi 6.5.2021.

***

Sinäkin voit olla mukana

Katso, uutta kasvaa -keräyskuva 2/2021

Tämä aika on tuonut aivan uudenlaisia haasteita Kansanlähetyksen työhön. Emme ole sammuttaneet valoja, vaan olemme rohkeasti lähteneet uudistamaan toimintaamme.

Koronasta huolimatta tai juuri koronan takia Kansanlähetyksen sydän palaa entistä enemmän evankeliumin eteenpäin viemiselle. Elämän ainoa kestävä toivo voi kirkastua myös kriisin keskellä.

Juuri nyt haluamme muun muassa tukea lähtöä odottavia uusia lähettejämme, vahvistaa Inkerin kirkon työtä Venäjällä, varmistaa koulutuskeskuksen rakennushankkeen etenemisen Etiopian työalueellamme ja lujittaa monipuolistuvaa mediatyötämme kotimaassa.

Tehdään yhdessä rohkeasti uutta. Lahjoita Katso, uutta kasvaa -keräykseemme, jonka tuotto käytetään sinne, missä tarve on tällä hetkellä suurin.

Lue lisää keräyksestä >>tästä.

Voit lahjoittaa keräykseen tämän sivun alaosassa olevalla lahjoituspainikkeella tai vaihtoehtoisesti pankissasi viitteellä 70328 tilille:

Nordea: FI83 2070 1800 0283 25,
OP: FI14 5043 1920 0034 52 tai
Danske Bank: FI 83 8000 1501 5451 08.

Voit lahjoittaa myös:

  • soittamalla 0600 180 10 (hinta 10,01 € + pvm/mpm) tai 0600 190 90 (hinta 20,45 € + pvm/mpm)
  • MobilePayllä, 37850, kommenttikenttään: Uutta kasvaa

Lämmin kiitos lahjastasi. Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita Katso, uutta kasvaa -keräykseen

Mahdollista evankeliumin työn jatkuvuus. Tästä painikkeesta pääset lahjoittamaan nettipankkisi kautta. Lämmin kiitos sinulle.

Lahjoita

Share This