Iloisia uutisia sukkarintamalta

11.6.2024

Tänäkin vuonna Kansanlähetys lähettää yhdessä saksalaisen yhteistyökumppaninsa Tabean kanssa joulupaketteja Valko-Venäjän, Moldovan ja Ukrainan köyhille lapsille. Pakettien tarkkaa määrää on tässä vaiheessa vielä vaikea arvioida. Tabean johtaja Waldemar Dück kertoi puhelimessa projektityöntekijällemme Esko Mäki-Soinille: “Minimitavoitteemme on valmistaa noin 6 000 pakettia, mutta jos saamme enemmän tavaroita lahjoituksina, niin luonnollisesti teemme paketteja enemmän.”

Tämän vuoden ensimmäinen sukkakuorma saapui perjantaina 7. kesäkuuta turvallisesti Tabean varastolle Saksaan. Kuormassa oli 1 361 paria kauniita käsinkudottuja villasukkia sekä pieni erä muita neuleita.

Sukkakuorma saapunut Saksaan. Kuvassa Tabean työntekijä Roman Kusnezow. Kuva: Tabea
Sukkakuorma on saapunut Saksaan. Kuvassa Tabean työntekijä Roman Kusnezow. Kuva: Tabea

– Nyt Tabean varastolla on yhteensä 1 671 paria suomalaisten vapaaehtoisten kutomia sukkia. Tämä on meille suuri ilon ja kiitoksen aihe. Te sukkien kutojat olette tehneet valtavan suuren työn, Mäki-Soini kiittää.

Joulupaketteihin laitetaan suomalaisten kutomien sukkien lisäksi hygieniatarvikkeita, koulutarvikkeita, vaatteita, leluja sekä kirjallisuutta. Mäki-Soini neuvottelee parhaillaan Raamatun kertomuksia lapsille -kirjan painamisesta yhdessä Raamatunkäännösinstituutin Tukholman toimiston kanssa.

– Meille Kansanlähetyksessä on erittäin tärkeää, että idän lapsille välittyy joulupakettien mukana myös todellinen joulun sanoma Jeesuksen rakkaudesta, hän korostaa.

– Jos Jumala suo, niin syksyllä lähetetään seuraava sukkakuorma Saksaan.

Voit lähettää sukkapaketteja edelleen osoitteeseen: Hanna Saarenpää, Apilapolku 1, 63610 Tuuri, puh. 040 769 2077. Hannalle voi viedä paketit myös suoraan kotiin. Hän asuu lähellä Keskisen kyläkauppaa Tuurissa. Sovithan viennistä Hannan kanssa etukäteen. Helpotat kovasti Hannan työtä, kun kiinnität jokaisen sukkaparin langalla yhteen. Lämmin kiitos sinulle.

Toim. Marja Neuvonen
Villasukkakuva: Idän kirjallisuustyö

***

Tue idän kirjallisuustyön diakoniatyötä Itä-Euroopassa

Voit tukea Kansanlähetyksen idän kirjallisuustyön Villasukkia idän lapsille -kampanjaa myös kertalahjoituksella sivun alaosassa olevan lahjoituspainikkeen kautta tai vaihtoehtoisesti pankissasi viitenumerolla 70807 tilille:

Nordea: FI83 2070 1800 0283 25
OP: FI14 5043 1920 0034 52 tai
Danske Bank: FI83 8000 1501 5451 08

Voit lahjoittaa helposti myös MobilePaylla numeroon 37850. Lisää kommenttikenttään: 70807 tai kirjallisuustyö.

Lämmin kiitos lahjastasi! Jumalan siunausta sinulle.

Tue idän kirjallisuustyön diakoniatyötä Itä-Euroopassa

Voit tukea idän kirjallisuustyön Villasukkia idän lapsille -kampanjaa nettipankkisi kautta tästä painikkeesta.
Lämmin kiitos tuestasi!
Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This