Kansanlähetyksen kolehdilla ja talvikeräyksellä vuonna 2021 kootaan varoja maahanmuuttajatyöhön ulkomailla.

Vuoden 2021 valtakunnallinen kirkkokolehti Kansanlähetyksen työlle

1. paastonajan sunnuntaina 21.2.2021. (Invocavit = hän huutaa minua)
Jeesus kiusausten voittaja.

Ensimmäisen paastonajan sunnuntain keskeinen aihe on kertomus Jeesuksen kiusaamisesta autiomaassa. Häntä houkuteltiin pettämään kutsumuksensa, mutta hän voitti kiusaukset. Kiusaaja ei jätä rauhaan ketään nykypäivänkään ihmistä, mutta apumme on Kristus, kiusausten voittaja. (Lähde)

Kansanlähetyksen valtakunnallinen kolehtikohde on maahanmuuttajatyö ulkomailla. Voit osallistua kolehtiin seurakuntien jumalanpalveluksessa, soittamalla 0600-18010 (10,01€) tai 0600-19090 (20,45€) tai mobilepayn kautta numeroon 37850, viestikenttään ”kolehtipyhä” sekä lahjoittajan postinumero (tarvitsemme tiedot tilastointia varten).

Kansanlähetyksen lähetystyöllä on neljä painopistettä: Ilman Messiasta olevat, ilman evankeliumia olevat, ilman Raamattua olevat ja ilman vapautta olevat. Missiotamme suuntaa sitoutuminen kokonaisvaltaiseen työnäkyyn, jossa ensisijaisena on evankeliumi Jeesuksesta Kristuksesta.

Ilmoitusteksti 21.2.2021 kirkkokolehtiin:

Voit ladata kirjeen Word-muodossa >>tästä. 
Voit ladata kirjeen pdf-muodossa >>tästä.

Tämän sunnuntain kolehti kerätään kirkkomme lähetystyölle Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen kautta maahanmuuttajatyöhön ulkomailla.

Kansanlähetys tekee maahanmuuttajatyötä ulkomailla erityisesti Saksassa ja Kreikassa, mutta kohtaamme maahanmuuttajatyöhön liittyviä kysymyksenasetteluja myös muilla työalueillamme.

Kohtaamme maahanmuuttajatyössä sekä ihmisten arkisia haasteita että hengellisiä kysymyksiä. Kuljemme rinnalla ja olemme läsnä mahdollisuuksien mukaan. Suuri osa maahanmuuttajatyössä kohtaamistamme ihmisistä ei ole koskaan aiemmin kuullut evankeliumia.

Ulkomailla tehtävän maahanmuuttajatyön sisällössä on monia haasteita, kun työntekijämme ovat tekemisissä kahden vieraan kulttuurin parissa. Toisaalta tämä auttaa työntekijöitämme ymmärtämään maahanmuuttajien kokemuksia, sillä he ovat itse joutuneet kohtaamaan vieraan kielen ja kulttuurin haasteet.

Maahanmuuttajatyön erityispiirteisiin kuuluu myös se, että monet evankeliumille suljetuista maista tulevat pakolaiset ovat päässeet kohtaamaan kristittyjä ensimmäistä kertaa Euroopassa. Iloitsemme siitä, että tällaisissa yhteyksissä olemme saaneet olla osoittamassa kristittyjä kohtaan kohdistuneita pelkoja ja huhupuheita vääriksi.

Tänään sinulla on lahjasi kautta mahdollisuus osallistua kristittyjen verkostoon, joka auttaa maahanmuuttajia rakentamaan elämää uusissa olosuhteissa Euroopassa. Kiitos kun olet mukana.

Saarnateksti

Lähetysjohtaja Daniel Nummela on tehnyt päivän evankeliumitekstin pohjalta saarnan. Voit ladata sen käyttöösi pdf:nä >>tästä ja Word-tekstitiedostona >>tästä.

Maksutiedot:

Pyydämme tilittämään kolehdin Kirkkohallituksen kirjeessä ilmoitetulle tilille. Saaja: Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys ry, FI83 8000 1501 5451 08. Pyydämme yksityisiä lahjoittajia käyttämään viitenumeroa 60202. Seurakunnan kolehdin tilitystä varten viitenumerot löydät >>tästä linkistä.

Toivomme, että seurakuntayhtymissä, joista tilitetään useampi kolehti, viestikenttään merkittäisiin mainittu viite sekä ao. seurakunnan nimi.

Haluatko olla kohteen esittelijänä ja Kansanlähetyksen edustajana omassa seurakunnassasi kolehtipyhänä?
Ota yhteyttä oman alueesi
kansanlähetyspiiriin.

Ota yhteyttä

Vuorinen Hanna-Mari

lähettäjäyhteyksien koordinaattori SEKL: Nimikkosopimukset ja kumppanuussuhteiden vahvistaminen.

hanna-mari.vuorinen@sekl.fi

044 447 7813

Huovinen Sirpa

johdon assistentti, SEKL

sirpa.huovinen@sekl.fi

044 550 5825

Share This