Rantamäki Petteri ja Joanna

Olemme Rantamäen perhe. Lähdimme Japaniin jatkamaan Suomessa aloittamaamme kielen opiskelua maaliskuussa 2022. Valmistuimme lähetystyöntekijöiksi Kansanlähetyksen lähetyslinjalta helmikuussa 2021. Petteri siirtyi opiskelemaan lähetystyötä Kansanlähetyksen juniorityöntekijän tehtävästä. Joanna työskenteli parturi-kampaajana sekä opiskeli raamattulinjalla Ryttylässä.

Petteri on koulutukseltaan sosionomi-nuorisotyönohjaaja. Hän opiskelee myös elokuvatuotantoa etäopintoina Yhdysvaltoihin. Petteri on toiminut nuorisotyössä Kauhajoen seurakunnassa sekä Medialähetys Sanansaattajissa tuottaen samalla erilaisia mediasisältöjä.

Joanna opiskeli Diakissa sosionomiksi englannin kielellä, painotuksena yhteisön kehittäminen, ja sen jälkeen toteutti vielä lapsuutensa haaveen opiskelemalla kampaajaksi. Työkokemusta on kertynyt muun muassa kampaamossa, vastaanottokeskuksessa ja medialähetysjärjestö Sanansaattajissa.

Lähetystyö on ollut mielessämme jo seurustelun alkumetreiltä saakka, ja olemmekin tehneet tulevaisuuden suunnitelmia kutsumukseemme liittyen jo vuodesta 2017 lähtien. Jumalan armosta olemme kuitenkin saaneet vielä odottaa ja kasvaa kunnolla yhteen Suomessa ennen lähetystyöhön lähtöä. Koemme, että odotuksella ja kasvulla on tärkeä osansa Jumalan suunnitelmassa.

Japani nousi Petterin sydämelle jo ala-asteen ensimmäisellä luokalla, kun lähettipariskunta kertoi lähetystyöstä Itä-Aasiassa. Petteri sai läheteiltä lainaksi muutamia kirjoja, ja kiinnostus vain kasvoi. Lähetyskutsun noustessa noin 18-vuotiaana kohdemaa olikin siis jo selvillä, sillä Jumala oli herättänyt rakkauden Japania kohtaan. Joannalle kiinnostus Japania kohtaan tuli Petterin kertomusten kautta. Maa kiehtoi erilaisuudellaan, ja häneen vetosi erityisesti sen kieli ja kulttuuri.

Vielä on vaikea sanoa, mitä kaikkea pääsemme Japanissa tekemään, ja olemmekin sen suhteen avoimella mielellä. Japanissa on kuitenkin vähän kristittyjä ja vielä vähemmän nuoria kristittyjä. Toivomme, että pääsemme tekemään työtä erityisesti lasten, nuorten ja perheiden tavoittamiseksi. Uskomme myös, että mediataitojemme käyttäminen voi avata uusia ovia Japanissa.

Rantamäet ovat saapuneet keväällä 2024 neljän kuukauden kotimaanjaksolle Suomeen.

He kirjoittavat ystäväkirjeessään näin:

Upeaa nähdä pian teidät kaikki! Tässä alla on lista vierailuistamme. Olet lämpimästi tervetullut katsomaan, onko japanilainen kumarrustapa jäänyt päälle, ja onnistuuko suomen kielellä puhuminen enää laisinkaan.”

TOUKO-KESÄKUU

 • Ke 1.5. klo 11.00 Vapputapahtuma, Kurikan seurakuntakeskus
 • Su 5.5 klo 10.00 Messu, Kauhajoen kirkko
 • Pe 10.5. klo 19.00 Sanan ja rukouksen ilta, Karelia-tupa, Mäkitie 44, Kurikka
 • Su 12.5 klo 10.00 Perhemessu + lähetystilaisuus, Virtain kirkko
 • Su 12.5. klo 16.00 Ilta Lakeudelle -messu, Seinäjoen Törnävän kirkko
 • Su 19.5. klo 10.00 Messu + lähetystilaisuus, Kurikan kirkko
 • Su 19.5. klo 17.00 Kohtaamispaikka, Huutoniemen kirkko
 • To 23.5. klo 18.00 Minun lähetystarinani-ilta, Mäntsälän seurakuntakeskus
 • 24–26.5. Yoroshiku! Japaniviikonloppu, Kansanlähetysopisto, Ryttylä
 • 2.6. klo 11.00 Messu + lähetystilaisuus, Helsingin Kansanlähetys (Karjalankatu 2 A 1, Alppitalo)

HEINÄKUU

 • 5-7.7. Kansanlähetyspäivät, Kansanlähetysopisto, Ryttylä

Lisätietoja tapahtumista nimikkoseurakuntien nettisivuilta.

Tule mukaan!

Jotta työmme Japanissa olisi mahdollista, tarvitsemme kuitenkin lähettäjiä rukoilemaan puolestamme ja tukemaan meitä taloudellisesti. Lähdethän kanssamme Japaniin!

Voit lahjoittaa Joannan ja Petterin työlle tai ryhtyä kuukausilahjoittajaksi helposti MobilePaylla numerolla 91220.

Voit tukea heidän työtään myös kertalahjoituksella tai liittymällä kuukausilahjoittaksi alla olevien painikkeiden kautta tai verkkopankissasi. Tehdessäsi lahjoitussopimuksen suoraan pankkiin tilinumero on FI14 5043 1920 0034 52. Joannan ja Petterin viitenumero on 23391.

Lämmin kiitos tuestasi! Jumalan siunausta sinulle.

Yhteyshenkilö
aluekoordinattori Mikko Tiira
Kansanlähetys

 

Tilaa Petterin ja Joannan uutiskirje

Ryhdy Petterin ja Joannan kuukausilahjoittajaksi

Tue Petterin ja Joannan työtä Japanissa

Voit tukea Petterin ja Joannan työtä netissä painikkeen kautta tai tilisiirrolla sivun alareunassa näkyville tileille viitteellä 23391 (Petteri ja Joanna Rantamäki). Kiitos tuestasi!

Lahjoita

Share This