Tule mukaan Kansanlähetyksen kolehtipyhään 16. kesäkuuta

11.6.2024

Kansanlähetyksen valtakunnallinen kolehtipyhä on sunnuntaina 16.6.2024. Tuolloin jumalanpalveluksissa kerätään kolehti pohjoisafrikkalaisten maahanmuuttajien parissa Espanjassa tehtävälle työllemme.

Juuri nyt ulkomaantyöntekijämme Antti ja Laura valmistautuvat näiden maahanmuuttajien kohtaamiseen opiskelemalla kieltä ja kulttuuria Pohjois-Afrikassa. Syksyllä he siirtyvät maahanmuuttajatyön tehtäviin Espanjaan.

– Haluamme viedä maailmaan ilosanomaa Jeesuksesta ja palvella lahjoillamme maahanmuuttajatyössä. Espanjaan saapuu jatkuvasti lukuisia ihmisiä Pohjois-Afrikasta, jossa evankeliumin etenemisellä on esteensä. Sydämellämme on näiden ihmisten kohtaaminen ja toivon sanoman jakaminen sanoin, teoin ja lähimmäistä kohdaten, he kertovat.

Työn tavoitteena on, että maahanmuuttajat voisivat integroitua espanjalaiseen yhteiskuntaan, saisivat oppia tuntemaan Jeesuksen ja löytäisivät seurakuntayhteyden.

Uusi työalue

Kansanlähetys on yli 55 vuoden ajan painottanut työssään niiden tavoittamista, joiden keskuudessa evankeliumia on julistettu vähän.  

– Pohjois-Afrikassa elää paljon juuri näitä vähän evankeliumilla tavoitettuja kansoja, ja alueelta tulee vuosittain suuri määrä maahanmuuttajia Espanjaan, toteaa Kansanlähetyksen aluekoordinaattori Mikko Tiira. Hän vieraili uudella tulevalla työalueella toukokuussa.

– Pohjois-Afrikka on monesta eri syystä haasteellinen alue lähettää lähetystyöntekijöitä. Espanjassa meillä on vapaus tehdä tavoittavaa työtä alueelta tulevien parissa ilman niitä haasteita, joita kohtaisimme Afrikan puolella.

Monet Eurooppaan tulevista maahanmuuttajista ovat menettäneet kaiken, pettyneet omaan uskontoonsa ja etsivät uuden elämän peruspilareita. Erityisesti Pohjois-Afrikasta tulevat maahanmuuttajat ovat kasvava, saavuttamaton kansanryhmä. YK:n tilastojen mukaan heitä asuu Espanjassa yli 900 000.

Parasta mitä voimme antaa on Kristuksen evankeliumi

Espanjassa on paljon toimintaa, jossa maahanmuuttajille tarjotaan sosiaalista apua, mutta vaikka näillä toimijoilla saattaisi olla halua jakaa evankeliumia, niiden aika ja voimavarat menevät sosiaalisen työn tekemiseen.

– Vaikka autammekin maahanmuuttajia heidän inhimillisissä tarpeissaan, niin haluamme huolehtia myös siitä, että heille jaetaan evankeliumi ristiinnaulitusta ja ylösnousseesta Kristuksesta, Tiira korostaa.

– Suurin osa työhömme liittyvistä maahanmuuttajista on muslimeja. Lopulta heidän suurin tarpeensa on kohdata todellinen elävä kolmiyhteinen Jumala. Inhimillistä hätää ja tarvetta on loputtomasti, mutta pelkästään siihen vastaaminen ei ole riittävää. Meidän on vastattava myös ihmisen iankaikkiseen tarpeeseen ja siihen löytyy vastaus vain evankeliumista.

– Uuden työn aloittaminen on erityisen innostavaa, kun saamme tehdä sitä sellaisen kansanryhmän parissa, jossa kristittyjä on vähän, Mikko Tiira iloitsee.

Lahjoita kolehtiin

Voit osallistua kolehtiin jumalanpalveluksessa tai lahjoittaa keräyskohteelle:

  • MobilePayn kautta numeroon 22004, viestikenttään: oma postinumerosi
  • soittamalla 1.6. – 30.6.2024 välisenä aikana numeroon 0600 19090 (Lahjoitus 20,45 euroa + pvm/mpm)
  • pankissasi Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen tilille FI83 8000 1501 5451 08 viitteellä 70014.

Lämmin kiitos, kun olet mukana!

***

Teksti: Marja Neuvonen

Kuva: Envato

Share This