Kansanlähetyksen vuoden 2023 vaihtoehtoinen kolehti

Evankelioimistyöhön Japanissa

Japanin lahjoituskohteen esittely:

Japanin 120 miljoonasta asukkaasta alle yksi prosentti on kristittyjä. Kansanlähetyksen työ Japanissa on tavoittavaa seurakuntatyötä. Länsi-Japanin ev.lut. kirkon 42 seurakun­nasta kuusi on syntynyt Kansanlähetyksen työn kautta. Kolehdin tuotolla tuetaan seurakuntien siirtämistä japanilaisten vastuulle sekä varustetaan paikallisia kristittyjä.

Kolehtikohteen esittelydian voit ladata >>tästä.
Dia näyttää tältä:

Kolehtidia Japani
Kolehtidia, Japani.

 

Tulostettava ilmoitusteksti Japanin lahjoituskohteen esittelyyn:
Voit ladata esittelytekstin Word-muodossa >>tästä.
Voit ladata esittelytekstin pdf-muodossa >>tästä.

Kolehtikohteen esittelyvideon voit esittää >> tästä linkistä.

Japanissa kirkolla ei ole käytössään kirkollisverovaroja. Jotta työ voisi jatkua, kirkko tarvitsee apua sen rahoittamiseen.

Tutustu alla Länsi-Japanin luterilaisen kirkon evankelistaan Eriko Kitasakoon. Kitasako on opiskellut evankelistaksi Koben teologisessa seminaarissa. Hän suoritti loppuharjoittelua HAT-Koben seurakunnassa jonka tavoittavaan työhön hänet asetettiin valmistumisen jälkeen. ”Iloitsimme siitä, että hänellä on niin suuri sydän ihmisten tavoittamiselle. Se ei ole yleistä Japanissa. Moni kristitty on tyytyväinen, että on se oma ryhmä, missä käy”, kertoo Daniel Nummela, joka toimi tuohon aikaan HAT-Koben seurakunnan paimenena.
”Kitasakon työlle on selkeä tarve ja hän tekee sitä hyvällä asenteella. Sen vuoksi haluamme olla mahdollistamassa, että hänen palvelustehtävänsä voisi jatkua tulevaisuudessakin.”

 

Etäyhteyksin jumalanpalvelukseen osallistuvat voivat tehdä lahjoituksen  kolehtikeräykseen näin:

 • soita numeroon 0600 18010 (Lahjoitus 10,01 euroa + pvm/mpm)
 • tai numeroon 0600 19090 (Lahjoitus 20,45 euroa + pvm/mpm) tai
 • lahjoita Mobilepayn kautta numeroon 37850, viestikenttään: kolehti Etiopia.
 • Voit lahjoittaa myös suoraan Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen tilille 
  FI 83 8000
  1501 5451 08 viitteellä 70027.

 

Maksutiedot seurakunnille:

Pyydämme tilittämään keräyksen Kirkkohallituksen kirjeessä ilmoitetulle tilille. Saaja: Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys ry, FI83 8000 1501 5451 08. Seurakunnan keräyksen tilitystä varten viitenumerot löydät >>tästä linkistä.

Toivomme, että seurakuntayhtymissä, joista tilitetään useampi keräys, viestikenttään merkittäisiin mainittu viite sekä ao. seurakunnan nimi.

 

Kansanlähetys – lähetysherätysliike

Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys (SEKL) on luterilainen herätysliike ja lähetysjärjestö. Uskollisena Jumalan sanan totuudelle ja ylösnousseen Jeesuksen Kristuksen seurakunnalleen antamalle lähetystehtävälle toteutamme kutsumustamme viedä evankeliumi kaikille ihmisille ja kansoille.

Näkymme on Raamattu rakkaaksi – evankeliumi kaikille. Kansanlähetys toimii Suomessa ja Ruotsissa yhteensä 17 piirijärjestön kautta yhteistyössä paikallisseurakuntien kanssa. Kansanlähetyksen 53 lähetystyöntekijää palvelevat eri yhteyksissä Ilman Raamattua, ilman Messiasta, ilman evankeliumia, ilman Raamattua ja ilman vapautta olevien lähimmäistemme keskuudessa.

Toteutamme tehtäväämme toiminta-ajatuksemme mukaisesti:

 • Luemme, opetamme ja noudatamme Jumalan sanaa.
 • Tarjoamme hengellisen kodin kaikille sukupolville.
 • Kohtaamme ihmiset heidän hengellisissä ja ajallisissa tarpeissaan.
 • Varustamme yhteisöt ja uskovat toimimaan evankeliumin ja lähetystyön puolesta.

Toimintaamme ohjaavat arvot ovat uskollisuus, perheystävällisyys, palvelualttius, laadukkuus ja läpinäkyvyys.

Keräyslupatiedot:

Rahankeräyslupa

Luvan saaja: Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys ry (0215273-7)
Rahankeräysluvan myöntäjä: Poliisihallitus
Luvan numero: RA/2021/1202
Myöntämisajankohta: 24.09.2021

Rahankeräyslupa nro. RA/2021/1202, voimassa 1.1.2022 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Kerättävien varojen käyttötarkoitus ja kohdealue: Kerätyt varat käytetään kotimaassa ja ulkomailla mediatyöhön, lapsi- ja nuorisotyöhön, diakonia- ja julistustyöhön, Lähetyskeskuksen rakennusten ja pihapiirin ylläpitokuluihin sekä raamatunkäännöstyöhön. Lisäksi kerätyillä varoilla tuetaan yhteistyökirkkoja sekä -järjestöjä henkilöstöresurssein, materiaalisin avuin sekä taloudellisesti. Tuetut kirkot ja järjestöt ovat pääsääntöisesti niitä, joihin yhdistyksen palkatut työntekijät on lähetetty ja jonka alaisuudessa työtä eri kohteissa tehdään. Varoja käytetään myös työntekijöiden palkka- ja työkuluihin edellä mainittujen toimintamuotojen osalta.

Katso lupa >>tästä.

 

Share This