Naistenpäivillä Ryttylässä liikutaan uskomuksista uskoon

10.2.2022

Maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna Ryttylässä järjestetään naistenpäivät. Tapahtuman teemana Kansanlähetysopistolla 4.–6.3 on Etsi niin kuin aarretta.

Päivien suunnittelutoimikunnan jäsen Anneli Jokimies kertoo, että tapahtuman opetukset painottavat sitä, minkä varassa ihminen voi ottaa vastaan kaiken, mitä elämä tuo tullessaan.
− Ajattelemme helposti, että hyvä elämä tarkoittaa sitä, että on läheisiä ihmisiä, turvattu toimeentulo ja terveyttä. Nekin ovat tärkeitä, mutta ajatuksemme siitä, mikä on tärkeää, muuttuu, kun löydämme aarteeksemme henkilökohtaisen suhteen Jumalaan, hän sanoo.

Jokimies puhuu omassa luennossaan Jumalan läsnäolosta.
− Kristitylle käy aina hyvin, vaikka asiat olisivat huonostikin. Siunaus läpäisee elämän kaikki osa-alueet. Vasta ajan perspektiivissä ymmärretään, miksi asiat menivät niin kuin menivät. Jumala ei ole luvannut helppoa elämää, mutta hän on luvannut olla kanssamme aina. Siksi hänen läsnäoloaan on hyvä etsiä.

Kuuntele päivien johtajien Jaana Raesalmen ja Katri Jakoahon haastattelu. Juttu kuunneltavissa myös Avaimia.net -osoitteessa.

Kirjailija, teologi ja luennoitsija Anna-Liisa Valtavaara puhuu naistenpäivillä vapaudesta. Hän on käsitellyt kirjoissaan muun muassa syyllisyyttä ja kiltteyttä. Valtavaaran luento antaa kuulijalle mahdollisuuden nostaa tietoisuuteen ja pohtia niitä kysymyksiä, jotka kuluttavat voimia.
− Mielestäni kolme suurinta sisäisen vapauden estettä ovat syyllisyys, katkeruus ja häpeä. Nämä tunteet liittyvät anteeksi saamiseen, anteeksi antamiseen sekä siihen, millaisena näemme itsemme. Tällä kertaa puhun erityisesti häpeästä. Sitäkin aihetta tosin monesti sävyttävät syyllisyydentunteet, mutta kyse on kuitenkin usein väärästä ja aiheettomasta syyllisyydestä, Valtavaara toteaa.

Hän käsittelee puheessaan myös sitä, millaisia tulkintoja naisilla voi olla omasta merkityksestään.
− Pohdimme esimerkiksi näitä kysymyksiä: Mistä häpeä ja valheelliset uskomukset omasta arvottomuudesta ovat syntyneet? Kenen silmin itseäni katselen? Millä tavoin häpeä vie vapauden, eli miten se haittaa ja kahlitsee omaa elämää arjessa, ihmissuhteita ja myös jumalasuhdetta? Miten Jumala näkee minut? Miten häpeästä voi päästä vapaaksi? Miten näkisin itseni Jumalan silmin, ei vain syntisenä vaan myös rakkaana ja arvokkaana? Millaista olisi häpeästä vapaa elämä?

Naistenpäivien ohjelmassa ovat mukana myös muun muassa Iida Hovi, Liisa Pura, Vuokko Vänskä, Liisi Jokiranta ja Ulpu Lappi.

Tapahtuma päättyy sunnuntaina kello 13.00 alkavaan jumalanpalvelukseen, joka on kaikille avoin. Jumalanpalveluksessa saarnaa Juhani Koivisto ja liturgina toimii Tapani Kaitainen. Musiikista vastaavat Katrina Mäki-Soini ja houseband. Päivien johtajina toimivat Jaana Raesalmi ja Katri Jakoaho.

Info:
Lisätietoja: (019) 77920

Ohjelma ja ilmoittautuminen >>täällä.

Naistenpäiviä on mahdollista seurata myös omalta kotisohvalta striimauksen kautta. Nettitapahtumaan voi ilmoittautua >>täältä.

Teksti: Anne Lepikko

Share This