Kiitos, Nuorten Kesä 1966-2021

7.8.2021

Viimeinen Nuorten Kesä

Nuorten Kesä -tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran kesällä 1966 (silloin nimellä Nuorten Herätyspäivät). Tätä kirjoittaessani vietämme tietääksemme viimeistä Nuorten Kesää. Ymmärrykseni mukaan tapahtuma on järjestetty joka vuosi, paitsi kesällä 2020.  55 vuotta, 54 Nuorten Kesää.

Miksi tämä on viimeinen Nuorten Kesä? Tämän kysymyksen kohtaan monelta kysyjältä: tämän kesän riparilaiselta, jolla ei ole omalla paikkakunnallaan yhteyttä seurakuntaan. Perheenäidiltä, joka tuodessaan omaa nuortaan Nuorten Kesään muisteli, miten tapasi puolisonsa juuri Nuorten Kesässä. Huolestuneet kollegat kyselevät, mitenköhän nuorisotyöllä menee.

Kristillisen tapahtuman päättyminen on joskus hankalaa. Erityisesti, jos tapahtumalla on pitkä historia ja monilla ihmisillä on positiivinen tunneside tapahtumaan. Paljon kristillisellä kentällä näkee tapahtumia, joista alkuperäiset järjestäjät ovat harmaantuneet tai kadonneet, mutta joita yritetään silti hampaat irvessä järjestää työntekijävoimin tai koska ”näin on aina ollut”. Sitten lopulta tapahtuma saattaa lopulta kadota ihmisten tai rahojen loppumisen takia, yleensä hiljaa hiipuen pois. Pahinta on, jos jämähtäminen tiettyyn tapahtumaan tai konseptiin tulee esteeksi sille, mitä Jumala haluaisi tehdä. Tapahtuman päättyminen tai sen uhka voi herättää uskovissa myös pelottavia kysymyksiä: onko evankeliumi tappiolla?

Nuorten Kesä ei pääty siksi, että meiltä loppuisi rahat tai ihmiset kesken.  Eikä evankeliumi ole tappiolla. Käynnissä oleva Nuorten Kesä on oikein mukava tapahtuma, jossa julistetaan kirkkaasti Kristusta ja jossa nuorilla on hauskaa. Nuorten Kesä päättyy, koska on sen aika päättyä. Jumalan sanakin opettaa meille: ”Kaikella on määrähetkensä, aikansa joka asialla taivaan alla.” (Saarn. 3:1). Vakaasti uskomme, että Herra kutsuu meitä tulevina vuosina uuteen ja että on tulossa uusia avauksia, jotka vievät Jumalan valtakuntaa uudella tavalla eteenpäin.

LIFE-leiri

Kesällä 2022 aloitamme uudelleen LIFE-leirin. Tulevaisuudessa LIFE-leiriä järjestävät yhteistyössä Kansanlähetyksen kanssa Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys (Sley), Suomen Raamattuopisto (SRO) ja Creative Arts Europe (CAE). LIFE on kristillinen taide- ja toimintaleiri, joka rakentuu luotettavan raamattuopetuksen ja erilaisten harrastuspajojen varaan. Pajoissa opettavat kristityt ammattilaiset, jotka nuorten kanssa pohtivat, mitä on elää kristittynä kokonaisvaltaisesti kaikilla elämän osa-alueilla. Laaja järjestäjäpohja sisarjärjestöjen kanssa innostaa minua henkilökohtaisesti ja toivon, että tämä on vain yksi monista uusista avauksista niiden kanssa.

Kotimaan ja ulkomaan aktiot kesällä 2023

Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen liittohallitus hyväksyi 29.5.2021 Kansanlähetyksen kotimaantyön uuden strategian, jossa linjataan nuorisotyöstä muun muassa:

”Toteutamme kesästä 2023 alkaen vuosittain kesäaktiotiimejä, jotka kiertävät 2–6 viikon aikana piireissä / ulkomailla tekemässä palvelevaa ja evankelioivaa työtä.”

On innostava avaus Kansanlähetysliikkeessä, että haluamme kutsua nuoria ja nuoria aikuisia yhä enemmän mukaan Jumalan lähetykseen. Uskon, että olemme pisteessä, jossa tehtävämme on mahdollistaa, tukea ja antaa tilaa nuorille Jumalan valtakunnan työssä. Se ei ehkä ole sitä, mitä itse odotin tai olisin osannut tehdä, mutta juuri siksi se innostaakin. Uteliaana katson tulevaisuuteen ja siihen, mihin Jumala kutsuu näitä nuoria kotimaassa ja maailman äärissä.

Toni Kokkonen,
pastori, juniori- ja nuorisotyön aluekoordinaattori

Tue Kansanlähetyksen nuorisotyötä

Voit lahjoittaa oheisen painikkeen kautta tai tai antaa tukesi Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen tilille FI14 5043 1920 0034 52 viitenumerolla 69009. Kiitos tuestasi!
Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This