Parhaat hetket: “Saan kertoa evankeliumia ja olla nuorten kanssa” 

11.12.2020

– On mahtavaa, kun pystyn jeesaamaan nuoria ja ennen kaikkea kertomaan heille Raamatun totuutta, jonka varaan haluan oman elämänikin rakentaa. Jumalan sana on se, mistä saan voimaa. Se kykenee koskettamaan yhä uudestaan ihon alle ja ohjaamaan oikeaan suuntaan. Näin sanoo Ismo Vettenranta, joka on Kansanlähetyksen Nuorten Maailman tapahtumakoordinaattori.

Ismo kertoo olleensa lapsenuskossa jo pikkupojasta asti. Haastavien nuoruusvuosien jälkeen tie vei hänet raamattukurssille Suomen Raamattuopistolle ja sen jälkeen gospelyhtye The Roadin valomieheksi. Myöhemmin Ismo sai Raamattuopistolta opiskelupaikan ja valmistui sieltä nuorisotyönohjaajaksi vuonna 1998. Opintojen ohessa musikaalinen mies julkaisi jo toisen oman gospellevynsä. Evankelioiminen musiikin kautta tuntui omalta kutsumukselta. Välivuosi opinnoissa kului Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen koulutyöntekijänä.

– Murrosiän vuodet eivät olleet minulle todellakaan helppoja. Ajattelin jo opiskeluaikani harjoitteluissa, että haluan kohdata ja auttaa varsinkin niitä, joilla ei mene hyvin. Muistan, että rippikouluissa halusin saada mahdollisimman hyvän yhteyden niihin nuoriin, joihin oli aluksi erityisen vaikea saada kontaktia.

Seurakuntatyöstä Ryttylään

Armeijan jälkeen Ismo sai nuorisotyönohjaajan viran Kangasalan seurakunnasta.

– Aluksi ihmettelin Jumalan johdatusta, koska koin, että minun näkynihän oli erityisesti musiikkievankelioimistyössä. Tajusin kuitenkin aika nopeasti, että taivaan Isä avasi minulle tuon oven. Minun paikkani oli palvella Jumalan valtakuntaa Kangasalan kokoisessa foorumissa kahdenkymmenen vuoden ajan.

Pitkän seurakuntauran jälkeen Ismo aloitti Kansanlähetyksen nuorisotyössä vuonna 2019. Hänen tehtäviinsä kuuluu suurleirien ja nuorisotapahtumien järjestäminen yhdessä Nuorten Maailman tiimin ja Kansanlähetyspiirien nuorisotyönohjaajien kanssa.

– Olen käynyt vanhempien matkassa Kansanlähetyspäivillä jo pienenä, mutta todella omaksi Kansanlähetys tuli minulle oman riparini jälkeen. Olin monena vuonna isosena ja mukana oikeastaan kaikissa Nuorten Maailman tapahtumissa. Nyt saan olla tekemässä juuri niitä tapahtumia, jotka olivat minulle nuorena valtavan tärkeitä.

Jumala puhuttelee nuoria

Tapahtumakoordinaattorin työn parhaat puolet ovat Ismon mielessä selkeinä.

– Niitä ovat ehdottomasti nämä kaksi: Saan kertoa evankeliumia ja olla nuorten kanssa.

Ismon mukaan nuoret eivät ole pohjimmiltaan juurikaan muuttuneet
hänen työvuosiensa aikana. Sen sijaan maailma on muuttunut valtavasti.

– On yhä haastavampaa nuorella iällä valita pirstaloituneen tarjonnan keskeltä Jumalan tahdon mukainen hyvä ja oikea tie. Tämän tien valitseminen ja sen mukaan eläminen vaativat tänä aikana rohkeutta ja toki myös aina henkilökohtaista parannuksen tekoa.

– Nuoret tarvitsevat Kristuksen anteeksiantamusta ja Raamatun totuutta aivan samalla tavalla kuin minäkin tarvitsin nuoruusvuosieni kipuilujen jälkeen ja tarvitsen edelleen. Ajattelen, että totuus tekee vapaaksi. Valhepuhe voi kiinnostaa ja kuulostaa ajan pirtaan sopivalta, mutta se ei ketään vapauta.

On erittäin tärkeää, että ennen elämämme ja aikamme suuria syysmyrskyjä olisimme juurtuneet mahdollisimman hyvin nimenomaan Kristukseen.

Ismo on saanut vuosien varrella nähdä, kuinka Jumala on puhutellut nuoria.

–  Yksi tuli uskoon konfirmaatiomessussa alttarilla. Toinen kertoi jälkeenpäin, että jokin rippikoulutunti oli ollut erittäin merkittävä. Kolmas toivoi trubaduurikonserttini jälkeen, että hänen puolestaan rukoillaan, ja sanoi haluavansa tulla uskoon.

Nuorille on tärkeää, että he ovat mukana hengellisessä toiminnassa. Uskovien yhteys on yksi tärkeä peruspilari uskonelämän hoitamisessa.

– Näinä aikoina tarvitaan nimenomaan niiden kristittyjen keskinäistä yhteyttä, jotka nojaavat Raamattuun myös niissä asioissa, joissa paine ajatella samoin muun porukan kanssa on erittäin kova. Me kristityt ammumme itseämme nilkkaan, jos lähdemme kaikenlaisten suuntausten ja kulloinkin vallitsevien ja hallitsevien mielipiteiden virtaan, jotka eivät perustu Raamatun totuuteen.

Nuorisotyö juurruttaa nuoria Kristukseen

Ismo kokee, että nuorisotyön tulevaisuus näyttää yhtä hyvältä kuin silloin, kun hän aloitti työn nuorten parissa 1990-luvun lopulla.

– Nuorisotyössä on edelleen tärkeää, että nuorille julistetaan ja opetetaan Jumalan sanaa. Nuorelle on merkityksellistä, että olen kiinnostunut siitä, mitä hänelle kuuluu ja olen valmis auttamaan, jos hän kaipaa apua. Vahvinkin tämän elämän tallaaja tulee tarvitsemaan toisten apua useita kertoja. Toivottavasti me jokainen omalla paikallamme osaamme antaa apua lähimmäisillemme.

Kansanlähetyksen nuorisotyön tavoitteena on, että mahdollisimman moni nuori oppisi tuntemaan Jeesuksen Kristuksen henkilökohtaisena Vapahtajanaan, rakentaisi elämänsä hänen varaansa ja juurtuisi häneen.

Ismo tuo esiin Saarnaajan kirjan sanat: “Muista Luojaasi nuoruudessasi, ennen kuin pahat päivät tulevat ja joutuvat ne vuodet, jotka eivät sinua miellytä.”

– On erittäin tärkeää, että ennen elämämme ja aikamme suuria syysmyrskyjä olisimme juurtuneet mahdollisimman hyvin nimenomaan Kristukseen.

***

Tule mukaan Suomi sydämellä -joulukeräykseen

Kansanlähetyksen nuorisotyö on osa kotimaantyötämme, jolle keräämme juuri nyt varoja Suomi sydämellä -joulukeräyksessä. Haluamme evankelioida, opettaa ja lähettää myös uuden sukupolven rakentamaan Kristuksen kirkkoa Suomessa ja maailman äärissä.

Lue lisää ja lahjoita >>tästä.

Suomi sydämellä -keräyskuva 2020.

 

Ismon haastattelu on julkaistu Suuressa mukana -lehdessä 4/2020.

Teksti: Marja Neuvonen
Ismon kuva: Kimmo Torkkeli
Lasten kuva: Mostphotos

Share This