Gerson Mgayan opetustyö Tansaniassa on saanut hyvän vastaanoton

31.1.2022

Pastori, TT Gerson Mgaya on aloittanut lähetystyön Tansaniassa ja hän kirjoittaa kirjeessään:

Marraskuussa minulle kerrottiin, että Kidugalan raamattukoulu avautuu
1. tammikuuta, ja olisi tärkeää, että olisin mukana avajaisjuhlallisuuksissa. Työalueesta vastaava aluekoordinaattori Toni Lindholm osti kiireellä minulle matkalipun, jotta voin osallistua siihen. Matkalla Dar es Salaamissa sain tiedon avajaispäivän lykkäämisestä: ”Avaamme vasta 15. tammikuuta.” OK, sanoin, ei ongelmaa.

Raamattukoulun avajaiset pidettiin uuden suunnitelman mukaisesti tammikuun 15. päivänä. Vastaanotto tapahtui monin odotuksin. Kun katsoin opetettavakseni annettuja aineita, huomasin, että minulla on neljä opetustuntia maanantaisin, mutta tiistaista torstaihin kuusi tuntia kunakin päivänä. Opetan Johdatusta Uuteen testamenttiin, Johdatusta Vanhaan testamenttiin, Johanneksen kirjoja, Apostolien tekoja ja kaikkia Paavalin kirjoittamia kirjoja, yleisiä kirjeitä ja Ilmestyskirjaa. Kun katsoin tuota opetusmäärää, sanoin mielessäni, Ei käy! En selviä tästä! Lisäksi minun täytyy myös järjestää seminaareja ja tehdä evaluointityötä seurakunnissa. Nähtyäni luettelon opettajista, joita heillä on, sanoin: OK, minun on vain opetettava.

Joten nyt opetan. Opiskelijat ovat hyvin yhteistyöhaluisia. Näyttää siltä, että he ovat jo pitkään kaivanneet jotain. Opetuskieli useimmilla luokilla on englanti, mutta opiskelijat eivät välttämättä osaa englantia. Se tarkoittaa, että opettajien on käytettävä swahilin kieltä lähes koko ajan.

Artikkeli jatkuu kuvien jälkeen.

Yksi opetusryhmä.
Evankelioimistyön ja seminaarien järjestämisen lisäksi Gerson Mgaya opettaa kuutta eri ryhmää ja valvoo kahden opiskelijan tutkimustyötä.
Kuva luokkatilasta
Opiskelijat ovat alkuvaikeuksien jälkeen innostuneet lukemisesta. He lukevat viisi lukua joka päivä ja kirjoittavat viisi asiaa, jotka ovat huomioineet.

Pyysin opiskelijoita lukemaan Raamatun kirjoja, joita käsittelemme. Alussa heidän oli vaikea lukea, mutta nyt he sanovat jo, että nauttivat lukemisesta antamani ohjeen mukaisesti. He lukevat viisi lukua joka päivä ja kirjoittavat viisi asiaa, joihin he ovat kiinnittäneet huomiota.

Opettamisen lisäksi valvon kahden opiskelijan tutkimustyötä. He kirjoittavat swahiliksi, mutta…, kyllä, tässä maailmassa kaikessa on oma haasteensa.

Rakastan opettamista, varsinkin kun näen opiskelijoiden reagoivan ja kyselevän innokkaasti. Minulla on kuusi eri ryhmää ja ne kaikki ovat mukavia ja aktiivisia. He puhuvat avoimesti vääristä opetuksista, joita on levinnyt seurakuntiin: menestysteologiasta, vääristä ihmeistä, siunausten myymisestä tai vääristä prioriteeteista. Useimmat heistä kysyvät: ”Mitä meidän pitäisi tehdä?” Ei ole helppo kertoa heille, mitä tehdä, mutta jos tarvitaan uudistusta, reformaatiota, opetan heille, mitä heidän tulee tehdä.

Maisemakuva.
Gerson Mgayan työpaikka Kidugalan raamattukoulu sijaitsee jylhissä maisemissa.

Ystävät, jotka luette tätä kirjettä, pyydän teitä rukoilemaan kanssani, että:
1) Jumala antaa meille viisautta opettaa oikeita asioita tässä raamattukoulussa, että opiskelijat, kun he menevät seurakuntiin, julistaisivat totuutta.
2) Jumala antaa meille terveyttä koko ajan, ettei tarvitse jäädä pois tunneilta, koska jos niin käy, koko lukujärjestys menee sekaisin.
3) Jumala avaa kirkkojemme ja seurakuntiemme silmät, että näemme totuuden.
4) Jumala auttaa meitä sähköongelmissa. Sähkökatkoja on joka päivä.
5) Jumala pitää perheeni turvassa.

Teksti ja kuvat: Gerson Mgaya
Toim. Anne Lepikko

Kansanlähetys aloitti yhteistyön Tansanian evankelisluterilaisen kirkon kanssa marraskuussa 2021. Lähetystyöntekijä, pastori, teologian Gerson Mgaya on päässyt alkuun opetustyössä kirkon eteläisessä hiippakunnassa. Hän palveleee teologisessa seminaarissa, Kidugalan raamattukoulussa, missä hän kouluttaa evankelistoja ja pastoreita kirkon palvelukseen ja osallistuu seurakuntien työntekijöiden täydennyskoulutukseen.

Tue Gerson Mgayan työtä

Voit tukea Gerson Mgayan työtä oheisen painikkeen kautta tai tilisiirrolla Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen tilille FI83 8000 1501 5451 08 tai jollekin muulle sivun alareunassa mainitulle tilille viitteellä 75394. (Mgaya Gerson)
Kiitos tuestasi!
Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This