Kansanlähetyksen työ laajenee Tansaniaan

19.11.2021

Suomen Ev.lut. Kansanlähetys aloittaa yhteistyön Tansanian evankelisluterilaisen kirkon kanssa. Yhteistyö tuli mahdolliseksi, kun Kansanlähetys, Tansanian evankelisluterilaisen kirkon eteläinen hiippakunta ja saksalainen Christliche Bildungsstiftung (Kristillinen koulutussäätiö) solmivat yhteistyösopimuksen.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen, saksalaisen Christliche Bildungsstiftungin (Kristillinen koulutussäätiö) ja Tansanian Evankelisluterilaisen kirkon Eteläisen hiippakunnan edustajat kättelevät toisiaan allekirjoitettuaa yhteistyösopimuksen. Kuva: Gerson Mgaya
Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen, saksalaisen Christliche Bildungsstiftungin (Kristillinen koulutussäätiö) ja Tansanian Evankelisluterilaisen kirkon Eteläisen hiippakunnan edustajat kättelevät toisiaan allekirjoitettuaan yhteistyösopimuksen. Kuva: Gerson Mgaya

 

Kirkon eteläinen hiippakunta on kutsunut pastori, teologian tohtori Gerson Mgayan palvelemaan kirkon teologisessa seminaarissa, Kidugalan raamattukoulussa, missä hän kouluttaa evankelistoja ja pastoreita kirkon palvelukseen ja osallistuu seurakuntien työntekijöiden täydennyskoulutukseen. Mgaya tulee toimimaan myös evankelioimistyössä eteläisen hiippakunnan kyläyhteisöissä.

Koska Gerson Mgaya on syntyperäinen tansanialainen, sikäläinen kieli ja kulttuuri ovat hänelle tuttuja. Hän on suorittanut teologian maisterin tutkinnon Makumiran yliopistossa. Teologian tohtoriksi hän väitteli Itä-Suomen yliopistossa vuonna 2014 aiheenaan Uuden testamentin opettamat armolahjat. Mgaya arvelee kuitenkin, että työ tulee olemaan haastavaa, koska teologinen tietämys maassa on ohutta.
”Menestysteologia on vallannut siellä alaa ja Jeesuksen ristinkuoleman merkitys on unohdettu. Ei tule olemaan helppoa saada ihmisiä kääntymään pois siitä suunnasta. Suomessa opetetaan selkeästi armosta, mutta sellaista opetusta on vaikeampi löytää Tansaniasta. Uskon kuitenkin, että Jumala tekee työnsä niiden ihmisten kautta, jotka ovat valmiita antamaan elämänsä hänen käyttöönsä”, Mgaya toteaa.

Kansanlähetyksen ulkomaantyöntekijäksi Gerson Mgaya siirtyy Pohjois-Karjalan Ev.lut. Kansanlähetyksen piirijohtajan tehtävästä. Hän toimii vuosittain noin viisi kuukautta Tansaniassa ja muulloin Suomesta käsin netin välityksellä.
”Uusi työni alkaa tammikuussa 2022. Olen Tansaniassa kolme kuukautta tammikuun alusta maaliskuun loppuun. Sitten palaan takaisin Suomeen ja jatkan työtä etänä. Elokuussa palaan taas Tansaniaan kahdeksi kuukaudeksi. Kun olen Tansaniassa, perheeni on Suomessa. Se on uusi kokemus jokaiselle, mutta uskomme Jumalaan, että kaikki järjestyy.”

Kansanlähetys lähettää Mgayan yhteistyökirkon palvelukseen. Hänen vuosittaisesta kannatustarpeestaan noin kolmasosa tulee saksalaiselta Christliche Bildungsstiftung -säätiöltä.
Apulaislähetysjohtaja Teijo Peltola sekä aluekoordinaattori Toni Lindholm ovat valmistelleet yhteistyötä vuoden 2021 aikana Tansanian ev.lut. kirkon eteläisen hiippakunnan kanssa. Valmisteluissa on kuultu Kirkon lähetystyön keskusta ja pitkään hiippakunnan kanssa yhteistyötä tehneen Suomen Lähetysseuran johtoa.

Toim. Anne Lepikko
Kuvat: Gerson Mgaya

Ota yhteyttä

Peltola Teijo

apulaislähetysjohtaja. Kansanlähetyksen lähetystyön strateginen suunnittelu ja operatiivinen johtaminen, kansainväliset verkostot. Lähetysteologia, koulutusyhteistyö, juutalaistyö, vs. aluekoordinaattori liikkeellä olevat kansat, Etiopia (kummityö ja Jimman koulutuskeskus), Keski-Aasia ja Tansania

teijo.peltola@sekl.fi

+358 44 447 7895

Liity lähettäjätiimiin

Tue Gerson Mgayan työtä

Voit tukea Gersonin työtä oheisen painikkeen kautta tai tilisiirrolla Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen tilille FI83 8000 1501 5451 08 tai jollekin muulle sivun alareunassa mainitulle tilille viitteellä 75394. (Mgaya Gerson)
Kiitos tuestasi!
Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This