Piispa Matti Repo siunasi Daniel Nummelan lähetysjohtajan tehtävään

11.1.2021

Piispa Matti Repo siunasi pastori Daniel Nummelan lähetysjohtajan tehtävään 9. tammikuuta Hausjärven kirkossa. Puheessaan, jonka hän oli otsikoinut nimellä >>Pyhän salaisuuden saarnaaja, piispa totesi, että lähetysjohtajan tehtävässä Nummelaa auttaa tämän kymmenen vuoden kokemus lähetystyössä Japanissa.
− Nuo vuodet ovat sinulle antaneet paljon kokemusta niin pappina toimimisesta kuin lähetystyöstä toisenlaisen kulttuurin keskellä. Ne ovat epäilemättä auttaneet sinua näkemään hengellistä kaipuuta niin hyvinvoinnin kuin puutteiden ja vaikeuksien keskellä sekä toisaalta ohjanneet syventymään siihen, mitä annettavaa Jumalalla on nimenomaan Jeesuksessa Kristuksessa.

Piispa Matti Repo. Kuva: Philippe Gueissaz
”Kristuksen kirkko toteuttaa tehtäväänsä lukemattomien ihmisten välityksellä kaikkialla maailmassa. Niin se saattaa yhä uusia sukupolvia mukaan pelastuksen draamaan, osalliseksi Jumalan suurten tekojen sarjasta”, piispa Repo sanoi. Kuva: Philippe Gueissaz

 

Piispa piti tehtävän hoidon kannalta tärkeänä myös jäsentynyttä tietoa, jota Daniel Nummelalla on teologiasta. Piispa oli ollut vaikuttunut kuullessaan Nummelan hakiessa pappisvihkimystä reilut 12 vuotta sitten hänen tutkimustyöstään.
− Olet laatimassa väitöskirjaa Kevin Vanhoozerin käsityksestä Jumalan ilmoituksesta. Vanhoozerin mukaan Raamatussa Jumalan puhe on tekoja ja teot puhetta. Jumalan ilmoitus toteutuu sanomisen ja toimimisen draamana, joka Vanhoozerin mukaan osoittaa samalla uskon sisällön, kristillisen opin, eli sen evankeliumin, jota meidät on kutsutut julistamaan. Pelastustekojen ja sanojen draama jatkuu kirkossa sen missiossa, jonka kautta ihmiset pääsevät liittymään tuohon kristillisen opin draamaan.

Lähetysjohtajan tehtävää piispa kuvaili luottamuksen ja esirukousten kautta, joita Nummela, samoin kuin hänen työtoverinsa Kansanlähetyksessä, saavat seurakunnilta.
− Sinä olet omalla paikallasi Kristuksen todistaja ja teet mahdolliseksi, että kirkko voi tämän järjestön avulla todistaa Kristuksen evankeliumista sanoin ja teoin lähellä ja kaukana.

Piispa totesi, että Kansanlähetys on kirkon lähetysjärjestö, jonka kanssa Suomen evankelis-luterilaisen kirkon seurakunnat tekevät sopimuksia ja jonka avulla ne toteuttavat omaa lähetystehtäväänsä.
− Vaikka operatiivisena toimijana on Kansanlähetys, varsinaisena lähetyksen subjektina on kirkko ja sen seurakunnat, viime kädessä kuitenkin se Herra Kristus, joka on perustanut kirkkonsa oman työnsä välikappaleeksi maailman pelastuksen tähden.

Tulevaisuus odottaa

Daniel Nummela piti tilaisuudessa >>saarnan päivän evankeliumista. Loppiaisen tekstissä tarkastellaan itämaan tietäjien matkaa syntyneen Messiaan luo.
− Me näemme usein Jumalan johdatuksen vasta jälkeenpäin, mutta kun turvaudumme Jumalaan ja etsimme hänen tahtoaan, saamme luottaa, että Jumala johtaa meitä sanansa kautta. Jumala lahjoittaa sinulle rakkautensa Jeesuksen kautta, josta on kirjoitettu Raamattuun. Jumala pitää sinusta huolta ja antaa sinulle kaiken tarvitsemasi. Turvatkaamme siksi kaikkina elinpäivinämme Jumalaan. Hän ei käännä pois yhtäkään, joka etsii lohtua hänen luotaan.

Daniel Nummela saarnasi Jumalan johdatuksesta. Kuva: Philippe Gueissaz
”Raamatun mukaan olemme syyllisiä Jumalan edessä jo ennen kuin olemme tehneet ainoatakaan pahaa tekoa. Siksi me kaikki tarvitsemme Jeesuksessa olevaa anteeksiantoa ja rauhaa”, Daniel Nummela totesi saarnassaan. Kuva: Philippe Gueissaz

Jukka Leppilampi, joka on Daniel Nummelan kummi, esitti musiikkia kirkon lehteriltä. Hän lauloi ensimmäisenä Daniel, elää saat. Leppilampi kertoi aluksi sanojen ja sävelen synnystä kummipoikansa kastepäivän aamuna. Koskettavan kappaleen kertosäkeessä toistuvat sanat: Daniel, elää saat. Tulevaisuus odottaa. Daniel kuulet taas. Hän nimeltä sinut jo tuntee lapsenaan.

Jukka Leppilampi lauloi kirkon lehteriltä muun muassa laulun, jonka hän oli tehnyt kummipojalleen Danielille tämän kastepäivän aamuna. Kuva: Philippe Gueissaz

 

Lähetysjohtaja Daniel Nummela kiitti tilaisuuden lopuksi luottamuksesta ja rohkaisuista, jota on saanut monilta ihmisiltä. Hän totesi, että ne ovat vahvistaneet hänen sisäistä kutsumustaan ja johdatuksen kokemusta, jota hän on nähnyt matkan varrella.
− Kansanlähetyksessä tahdotaan jatkaa kulkemista sillä polulla, jolla on jo yli 50 vuotta kuljettu korostaen Jeesusta ja hänen ainutlaatuisuuttaan ja myös Raamattua Jumalan sanana ja ilmoituksena hänen tahdostaan.

Tehtävään siunaamistilaisuus on katsottavissa Kansanlähetyksen Youtube-kanavalla >>täällä.

Katso kuvia tilaisuudesta >>tämän uutisen lopusta.

Teksti: Anne Lepikko
Kuvat: Philippe Gueissaz

Artikkelikuvassa piispa Revon avustajina toimivat Hausjärven kirkkoherra Jussi Kauranne, Kansanlähetyksen liittohallituksen puheenjohtaja Regina Leppänen, sekä Nummelan edeltäjänä toiminut, Missio Europen toiminnanjohtajana juuri aloittanut pastori Mika Tuovinen.

Tue Daniel Nummelan työtä

Voit tukea Danielin työtä oheisen painikkeen kautta tai tilisiirrolla Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen tilille NORDEA:
FI83 2070 1800 0283 25
TAI
OP:
FI14 5043 1920 0034 52
viitteellä 22554 (Daniel Nummela).
Kiitos tuestasi.
Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This