Lähetysjohtaja Daniel Nummelan tulo- ja 40-vuotisjuhlat 2.5.2022 klo 19.00

9.1.2021

Lähetysjohtaja Daniel Nummelan tulo- ja 40-vuotisjuhlat 2.5.2022 klo 19.00

Lähetysjohtaja Daniel Nummelan tulo- ja 40-vuotisjuhlat järjestetään osana Kansanlähetyksen Työntekijäseminaaria. Juhlaan voi osallistua etänä maananantaina 2.5.2022 klo 19.00 YouTube-striimin välityksellä ja se on katsottavissa tallenteena tilaisuuden päätyttyä.

Suora lähetys juhlasta 2.5.2022 klo 19.00 alkaen Kansanlähetyksen YouTube-kanavalla, sekä yllä olevan videosoittimen kautta. Katsottavissa tallenteena tilaisuuden päätyttyä.

Piispa Repo siunasi Daniel Nummelan lähetysjohtajan tehtävään 9.1.2021

Piispa Matti Repo toimitti pastori Daniel Nummelan siunaamisen Kansanlähetyksen lähetysjohtajan tehtävään Hausjärven kirkossa lauantaina 9.1.2021 klo 11.00. Tilaisuus striimattiin ja se on nähtävillä tallenteena Kansanlähetyksen YouTube-kanavalla.

Jumalanpalvelus ja tehtävään siunaaminen Hausjärven kirkossa 9.1.2021. Lähetys katsottavissa tallenteena Kansanlähetyksen YouTube-kanavalla, sekä yllä olevassa videosoittimessa.

Pahoittelemme, että Kanta-Hämeen koronarajoitusten vuoksi tilaisuuteen ei voinut osallistua kirkossa.

Uuden lähetysjohtajan tulojuhla oli tarkoitus pitää jumalanpalveluksen jälkeen, mutta se siirrettiin eteenpäin koronaepidemian vaikeutumisen vuoksi

Ohessa on tehtävään siunaamisesta kuvia, jotka soveltuvat myös median käyttöön: Saadaksesi parhaan resoluution klikkaa kuva auki kahteen kertaan ja tallenna se koneellesi. Kuvan tiedostonimeen sisältyy lyhyt kuvaus siitä, mitä kuvassa on. Kaikki kuvat on ottanut Philippe Gueissaz.

 

Yleisö kysyi, Daniel Nummela vastasi

Kysyimme Kansanlähetyksen ystäviltä, mitä he haluaisivat tietää tulevasta lähetysjohtajasta. Monenlaiset asiat kiinnostivat. Lue tästä Daniel Nummelan vastaukset kysymyksiin.

Mikä on mieliruokasi?
Shabushabu.

Kumpi on sinulle tärkeämpää, elää oikein vai saada anteeksi?
Saada anteeksi, sillä vain anteeksi saanut ja armosta elävä ihminen voi elää oikein.

Mikä on suhteesi hyviin tekoihin?
Ajattelen, että hyvät teot ovat osa oikeaa kristillistä elämää. Hyvien tekojen ja uskon suhteen on mielestäni tärkeää ymmärtää, että me emme tee hyviä tekoja, että pelastuisimme, vaan koska olemme pelastuneet.

Millainen on sinun hengellinen kotisi?
Kansanlähetys on hengellinen kotini. Se on rikas ja moniulotteinen, parhaimmillaan lämmin perheyhteisö. Kansanlähetyksessä korostamme ihmisen henkilökohtaista suhdetta Jeesukseen sekä Raamatun asemaa Jumalan puheena meille ihmisille.

Kuinka hengellisessä kodissa jokainen voisi saada sen kokemuksen, että on samanarvoinen?
Seurakunnassa on tärkeää korostaa sitä, että jokainen ihminen on samalla viivalla Jumalan edessä – tarvitsemme kaikki Jeesusta syntiemme sovittajana elämämme loppuun saakka. Tasa-arvo oikein ymmärrettynä perustuu tähän armolliseen tosiasiaan.

Millainen poljento hengellisessä elämässä on tavoiteltavaa? (Maallikkous/pappeus)
Hengellisessä elämässä on tärkeää ymmärtää, että kaikki kutsumukset ovat samanarvoisia Jumalan edessä. Tarvitsemme yhteisöissämme yhtä lailla pastoreita kuin maallikoita. Pastoreilla on erityinen vastuu sanan ja sakramenttien hoidossa, mutta seurakuntaelämän ei tule rakentua pastorien vaan Kristuksen ja hänen sanansa ympärille. Samoin on tärkeää oppia arvostamaan erilaisia Jumalan antamia lahjoja. Ne ovat yhtä arvokkaita palasia osana yhteistä elämää kristittyinä.

Esitätkö Jeesukselle suljettuja vai avoimia kysymyksiä?
Sekä että.

Mitä luottamus tarkoittaa sinulle?
Luottamus voi tarkoittaa hieman erilaisia asioita suhteessa erilaisiin asioihin ja tilanteisiin. Suhteessa itseeni se tarkoittaa pyrkimystä siihen, että olen sanani mittainen mies. Suhteessa toisiin ihmisiin se tarkoittaa sitä, että suhtaudun lähimmäisiin perusmyönteisesti ja pyrin ymmärtämään heidän kommunikaationsa niin kuin he ovat sen tarkoittaneet. Suhteessa Jumalaan luottamus Kristuksen sovitustyöhön on kristillisen elämäni perusta.

Kerro jokin elämääsi muuttanut rukousvastaus tai kokemus
Minulla on paljon kokemuksia siitä, että Jumala vastaa rukouksiin. Tässä yhteydessä mieleeni nousee luonnollisesti se, että ilmaistessani kiinnostuksen Kansanlähetyksen lähetysjohtajan tehtävään rukoilin Jumalaa johtamaan asian liikkeemme kannalta ja omalta kannaltani niin, kuin hän on tarkoittanut. Jumala vastasi rukoukseeni niin, että minut valittiin tehtävään. Uskon, että hän antaa myös varustuksen tehtävään valinnan myötä.

Millaisen rukouksen rukoilet epätoivon hetkellä?
Herra auta!  Ja silloin kun epätoivo ei ole ihan huipussaan, rukoilen usein  Isä meidän -rukousta, sillä ajattelen, että tässä Jeesuksen opettamassa rukouksessa on kaikki, mitä Jumala tahtoo minun rukoilevan.

Rakkain raamatunkohtasi ja sen merkitys sinulle
Niitä on monia.  Yksi vanhimmista on Psalmi 91.  Tämän psalmin kautta olen usein kokenut Jumalan lohduttavan ja rohkaisevan minua jo nuoruusvuosista alkaen.

Mikä on ollut parasta työssäsi Kansanlähetyksessä?
Kansanlähetyksen työssä parasta on se, että saamme olla rohkeasti evankeliumin asialla. Iloitsen myös monista upeista ja lahjakkaista työtovereista, joita minulla tässä liikkeessä on.

Miten vertaisit työtäsi lähetystyössä ja nyt kotimaassa?
Suurin ero lähetystyössä elämisessä ja nyt Suomessa eläessä on suvun ja ystävien läheisyys. Arki on Suomessa monesti yhtä hektistä kuin missä tahansa muualla, mutta olemme iloinneet siitä, että ystäviä on helpompi tavata Suomessa. Toki meillä oli ystäviä myös työalueella eläessä, mutta yksi raskaista asioista lähetystyössä oli monesti vaikeus luoda syviä ystävyyssuhteita. Suomessa on myös jossain määrin helpompaa erottaa työ- ja vapaa-aika toisistaan. Työn suhteen iloitsen siitä, että saan edelleen olla merkittävästi mukana lähetystyössä.

Miten olet itse muuttunut ihmisenä? Työntekijänä?
Epäonnistumiset ovat kasvattaneet. Sisäinen maailma on varmasti monessa mielessä samanlainen kuin ennenkin.

Onko jotain, mistä jälkeenpäin ajattelet, että tekisit nyt eri tavalla?
On. Ajattelen niin, että tämä on tärkeä tunnustus. Minusta on hassua, miten monet sanovat, etteivät muuttaisi elämässään mitään. En usko, että se on rehellistä puhetta. Me kaikki epäonnistumme monin tavoin ja loukkaamme joskus toisiamme. Kun ymmärrämme tehneemme väärin, on luonnollista, ettemme tekisi samaa virhettä uudestaan. Tämä ei tarkoita sitä, että haluaisin muuttaa elämässäni jotain suuressa mittakaavassa katsottuna, mutta monissa yksittäisissä kohdin toimisin toisin.

Millaiset mahdollisuudet näet edessäsi? Mitä toivoisit tulevaisuudelta?
Toivoisin, että Kansanlähetys voisi myös tulevaisuudessa täyttää paikkansa Jumalan valtakunnan työssä. Uskon, että mahdollisuutemme tähän ovat hyvät, kunhan pysymme uskollisina Jumalan sanalle.

Mikä tarkoitus kaikella on?
Elämän tarkoitus on oppia tuntemaan Jumala ja löytää yhteys häneen. Lähetystyön tarkoitus on se, että taivaassa olisi kerran koolla mahdollisimman monta lähimmäistämme.

Toim. Anne Lepikko
Kuva: Philippe Gueissaz

Tue Daniel Nummelan työtä

Voit tukea Danielin työtä netissä painikkeen kautta tai tilisiirrolla alla olevien tilien kautta:
Nordea: FI83 2070 1800 0283 25 tai
OP: FI14 5043 1920 0034 52 tai
Danske Bank: FI 83 8000 1501 5451 08
viitteellä 22554 (Daniel Nummela). Kiitos tuestasi. Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This