Daniel Nummela haluaa tulla tunnetuksi raamatullisesta teologiasta ja hyvistä yhteistyötaidoista

26.8.2020

Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen liittohallitus valitsi TM, pastori Daniel Nummelan lähetysjohtajan tehtävään 1.1.2021 alkaen. Perehdytys tehtävään alkaa 1.9.2020. Nummela siirtyy lähetysjohtajaksi  Kansanlähetyksen ulkomaantyön aluekoordinaattorin tehtävästä.

Daniel Nummela on valmistunut teologian maisteriksi Helsingin yliopistosta vuonna 2008 pääaineenaan ekumeniikka. Hän on myös suorittanut opettajan pedagogiset opinnot. Vuodesta 2017 alkaen Nummela on ollut Helsingin yliopiston teologian tohtorikoulutettava dogmatiikassa. Pappisvihkimys Suomen ev.lut. kirkkoon hänelle on annettu vuonna 2008.

Valmistuttuaan yliopistosta Daniel Nummela työskenteli vuoden Kansanlähetyksen rippikoulutyö- ja tapahtumavastaavana. Vuosina 2009–2020 hän on toiminut Kansanlähetyksen lähetystyöntekijänä. Hänellä on ulkomaista kokemusta kymmeneltä vuodelta Japanista, missä hän työskenteli yhdessä vaimonsa Mari Nummelan kanssa seurakuntatyössä Awajin ja HAT-Koben seurakunnissa. Vastuupastorin tehtävissään hän myös johti kirkon rakentamisprojektin Awajilla.

Nummela on toiminut kaksi vuotta Japanin työalueen esimiehenä ja viisi vuotta varaesimiehenä. Näissä tehtävissä hän on edustanut seitsemän vuoden ajan Kansanlähetystä lähetysjärjestöjen ja kirkon välisessä neuvottelutoimikunnassa Japanissa. Nummela on myös edustanut Kansanlähetystä Koben luterilaisen teologisen seminaarin (KLTS) hallituksessa sekä toiminut opetustyössä Koben luterilaisessa raamattukoulussa.

Daniel Nummela kertoo iloitsevansa laajasta tuesta, jota liikkeen työntekijät ja vastuunkantajat ovat osoittaneet hänelle lähetysjohtajan valintaprosessin aikana. “Uskon, että saamani tuki kertoo siitä, että minulla on hyvät lähtökohdat astua näihin tärkeisiin saappaisiin liikkeessämme. Koen, että tehtävä vastaa hyvin kutsumustani ja näen tehtävän kaikkine haasteineen innostavana. Toivon, että minut tullaan tulevaisuudessa tuntemaan selkeästä raamatullisesta teologiasta ja hyvistä yhteistyötaidoista.”

Kansanlähetyksen lähetysjohtajalla on kokonaisvastuu Kansanlähetys-liikkeen työnäystä ja toiminnasta. Lähetysjohtaja vastaa liikkeen strategiasta ja hallinnosta sekä toiminnasta kotimaassa ja ulkomailla. Lähetysjohtajan vastuulla on liikkeen teologinen linja, talous sekä ulkomaiset suhteet. Hän toimii Kansanlähetyksen neljän osaston osastonjohtajien esimiehenä. Osastoja johtavat viestintäjohtaja Sanna Myllärinen, apulaislähetysjohtaja Teijo Peltola, kotimaisen työn johtaja Jukka Repo sekä hallintojohtaja Samuli Virtanen.

Lähetysjohtaja Mika Tuovinen toteaa, että johtajavalinnat ovat Kansanlähetysliikkeessä erittäin tärkeitä. “Daniel Nummela on tuttu monille Kansanlähetyksessä. Hänellä on lähetystyökokemusta ja teologista näkemystä, ja hän tuntee hyvin Kansanlähetyksen luterilaisen herätyskristillisen perustan. Tästä on hyvä lähteä kohti tulevaisuuden haasteita. Toivotan Danielille paljon siunausta tehtävän hoitoon”, hän kommentoi valintaa.

Tutustu Daniel Nummelan historiaan ja kuuntele hänen opetuksiaan. Linkkejä löydät tämän sivun Nämäkin saattavat kiinnostaa sinua -otsakkeen alta.

Anne Lepikko
Kuva: Philippe Gueissaz

 

 

Tue koulutustyötä

Voit lahjoittaa joko oheisen painikkeen kautta tai tämän sivun alareunassa olevalle pankkitilille viitenumerolla 70331. Lämmin kiitos lahjastasi. Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This