Kelton koulutuskeskuksen opetuslisenssi uusittiin. Koulutus ja kristillinen kasvatus ovat parasta, mitä voimme antaa Venäjälle 

21.3.2022
Kelton koulutuskeskuksen opetuslisenssi
Kelton koulutuskeskuksen uusi opetuslisenssi. Kuva: IK
 

Inkerin kirkon Teologinen instituutti on saanut uudelleen Venäjän valtion opetuslisenssin, joka siltä oli evätty väliaikaisesti vuoden 2020 lopulla. Kansanlähetyksen lähetystyöntekijä Juha Saari kertoo, että Inkerin kirkko anoi uutta lisenssiä, joka noudattaa nyt Venäjällä hyväksyttyä protestanttisille kirkoille tarkoitettua oppimäärää. Kelton koulutuskeskuksen ammatilliset tutkinnot ovat nyt virallisia myös valtion näkökulmasta.

Inkerin kirkon piispa Ivan Laptev kiitti Facebookissa kaikkia, jotka ovat tehneet valtavan suuren työn virallisten dokumenttien laatimisessa. Hän kiitti myös kaikkia niitä, jotka ovat rukoilleet kärsivällisesti hakuprosessin puolesta.

− Inkerin kirkon koulutuskeskus on kirkon sydän. Kirkon tulevaisuuden rakentamisessa työntekijöillä on valtavan suuri merkitys. Luterilainen koulutus ja kristillinen kasvatus ovat parasta, mitä voimme antaa Inkerin kirkolle. Toivomme, että ystävät eivät meitä unohda vaan haluavat edelleen tukea niin rukouksin kuin taloudellisesti, Juha Saari sanoo.

Saari on toiminut lähetystyöntekijänä Inkerin kirkossa jo yli kaksikymmentä vuotta. Hän työskentelee tällä hetkellä Suomesta käsin kirkon koulutus- ja konsultointitehtävissä.

Juha Saari
Juha Saari toimii Inkerin kirkon hyväksi mitä moninaisimmissa tehtävissä. Hän kertoo joutuvansa välillä myös kirkkojen välisiin neuvotteluihin. ”Yhä enemmän olen huomannut tekeväni juttuja, joita en osaa. Eli olen mukana taloushallinnon järjestämisessä. Siksi olenkin odottanut kovasti kollegani tuloa Venäjälle. Hän opiskelee parhaillaan lähetystyöntekijäksi Kansanlähetysopistossa Ryttylässä.” Kuva: Philippe Gueissaz.
Täydet tilat 

Juha Saari kertoo juuri käyneensä Kelton koulutuskeskuksessa. Oppilaitoksen rehtori, piispa Ivan Laptev esitteli hänelle iloisena uusia, rakenteilla olevia tiloja. Laptevin mukaan alkuperäinen suunnitelma oli, että  rakennukset olisivat valmistuneet jo täksi kevääksi. Salia voitaisiin kesällä vuokrata myös ulkopuolisille ja saada näin vuokratuloja kattamaan oppilaitoksen kustannuksia. Saari kertoo, että vielä oli paljon tehtävää, mutta keskeneräisiä opetustiloja oli kuitenkin jo käytetty. Uudisrakennuksessa ovat vielä muun muassa lattiapinnoitetyöt kesken, mutta Saaren mukaan tiloista tulee hienot.

 − Tällä hetkellä Kelton koulutuskeskus on täynnä. Läsänolo-opiskelijoiden lisäksi on menossa teologikoulutuksen etälinjan läsnäolojakso.

Artikkeli jatkuu kuvien jälkeen.

Kelton koulutuskeskuksen luokkatila.
Inkerin kirkolla on suuri tarve saada koulutettuja työntekijöitä ja vastuunkantajia. Uusia seurakuntia syntyy, mutta osa niistä on vielä vailla työntekijöitä, kuten omaa pappia. Kuva: Koulutuskeskuksen arkisto.
Kelton kirkko
Kelton koulutuskeskuksen vierellä sijaitsee Kelton kirkko, jossa opiskelijat voivat käydä jumalanpalveluksessa. Siellä pidetään myös osa oppitunneista, kuten liturgiset harjoitukset. Kuva koulutuskeskuksen arkisto.

Molemmat piispat mukana Idäntyönpäivillä 

Kansanlähetysopistolla Ryttylässä pidetään Idäntyönpäivät 25.–27.3.2022. Tapahtuman teemana on Ilosanoma uudelle sukupolvelle. Idäntyönpäivillä ovat Inkerin kirkosta mukana molemmat piispat, piispa Ivan Laptev etäyhteyden kautta ja  emerituspiispa Aarre Kuukauppi paikalle tullen. Lähetysjohtaja Jevgeni Raskatov osallistuu myös videon välityksellä. Tapahtuman ohjelma on nähtävissä täällä: https://kansanlahetys.fi/tapahtumat/idantyonpaivat-ilosanoma-uudelle-sukupolvelle/

Anne Lepikko

Tue Juha Saaren työtä Inkerin kirkon hyväksi

Voit tukea Juhan työtä oheisen painikkeen kautta tai tai lahjoittaa verkkopankissa Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen tilille FI14 5043 1920 0034 52 viitteellä 23605 (Juha Saari). Kiitos tuestasi!
Jumalan siunausta sinulle

Lahjoita

Share This