Kirkkoherra Mihail Ivanov: Paastonaika muistuttaa, mihin meitä on kutsuttu

17.3.2021

Pyhän Marian seurakunnassa Pietarissa kannustetaan ripittäytymään. Kirkkoherra Mihail Ivanovin mielestä paastonaika on kirkkovuoden tärkeintä aikaa.

Luterilaisille rippi on suuri lahja, ja Inkerin kirkossa se on ahkerassa käytössä. Pietarissa sijaitsevan Pyhän Marian seurakunnan kirkkoherra Mihail Ivanov opettaa seurakuntalaisiaan yksityisen ripin merkityksestä. Hänen mielestään paastonaikana olisi hyvä ripittäytyä ainakin kerran.

– Muistutan seurakuntalaisillemme aina Martti Lutherin sanoista: ”Me opetamme siis ihmisille, kuinka ihmeellisen kallisarvoinen ja lohdullinen aarre rippi on, ja varoitamme heitä halveksimaan tällaista kalleutta, joka annetaan keskelle suurta hätäämme. Jos sinä olet kristitty, et ole ollenkaan sen tarpeessa, että minä sinua pakotan /…/ Kehottaessani ripittäytymään kehotan siis vain elämään kristittynä”, Ivanov lainaa Tunnustuskirjojen ripittäytymiskehotusta.

Ivanov pitää paastonaikaa merkityksellisimpänä aikana kirkkovuodessa. Hän pyrkii joka vuosi keksimään jonkin tehtävän sekä itselleen että seurakunnalleen.

– Tänä vuonna luemme koko seurakuntana Isoa katekismusta lukulistan mukaan, jotta saisimme sen paastoaikana luettua.

Vaikka paastonaika on tärkeä, Ivanov haluaa kuitenkin muistuttaa, että se ei eroa krisityn vaelluksen osalta muusta ajasta. Häntä ihmetyttävät puheet siitä, että juuri paastonaikana ihmisen tulisi erityisesti taistella syntiä vastaan omassa elämässä ja suorittaa hyviä tekoja.

– Kristityn elämän tulisi mielestäni olla tällaista vuoden jokaisena päivänä eikä vain 40 päivänä ennen pääsiäistä. Paastonajan pitäisi olla muistutus siitä, mihin meitä on tässä maailmassa kutsuttu Jeesuksen opetuslapsina.

Haastattelu ja kuva: Liliann Keskinen
Toim. Anne Lepikko

 

Tue työtä Venäjällä

Voit tukea Kansanlähetyksen työtä Venäjällä oheisen painikkeen kautta tai tilisiirrolla Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen tilille NORDEA:
FI83 2070 1800 0283 25
TAI
OP:
FI14 5043 1920 0034 52
viitteellä 71000 (Venäjä).
Kiitos tuestasi.
Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This