Inkerin kirkon suunnitelma vihkiä sata uutta pastoria ja diakonia vuoteen 2025 mennessä toteutuu yksi kerrallaan

23.3.2021

Lähetystyöntekijä Saara Karttunen kertoo viimeisimmässä uutis-kirjeessään hyviä uutisia työstä Venäjällä. Siperialaisen Novosibirskin seurakunnan kirkkoherran diakoni Timur Pamjatnihin mukaan seurakuntaan on tullut kuorotoiminnan myötä lisää ihmisiä, uskovia ja ei-uskovia. Uusia tulokkaita on kutsuttu myös kristinuskon peruskurssille.

”Pamjatnih pyysi esirukousta suunnitelmille järjestää seminaari tai muu tavoittava tapahtuma. Tähän toivottaisiin hyviä ideoita ja ajatuksia, jotta toiminta tavoittaisi paikallista väestöä seurakuntaan ja sanoma saisi olla kohdallaan”, Karttunen kirjoittaa.

Piispa Laptev vihki diakonin kirkon palvelukseen Murmanskin alueelle

Novosibirskin seurakunnassa pitkään palvellut Aleksei Karabtsov on vihitty Keltossa diakoniksi. Vihkimyksen jälkeen hän on suuntaamassa työhön Murmanskin alueelle Revdaan. Hän on rukoillut Jumalalta johdatusta ja uskoo, että tämä on rukousvastaus. Karttunen kysyi Karabtsovilta, mitä suomalaiset voisivat rukoilla hänen puolestaan.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Piispa Ivan Laptev ja Aleksei Karbatsov Kelton kirkossa.
Piispa Ivan Laptev ja Aleksei Karabtsov Kelton kirkossa vihkimyksen jälkeen.

”Hänellä on käytännön tarpeita, kuten tietokone ja auto, jotta voi vapaammin liikkua alueella, sekä ylläpitonsa. Vielä ei ole tietoa, miten hänen palkkauskuvionsa järjestyvät. Erityisesti hän pyysi rukoilemaan seurakunnan puolesta. Hän toivoo, että seurakuntalaisten kanssa syntyisi hyvä yhteys ja Jumala johdattaisi niin, että he voisivat yhdessä palvellen olla tavoittamassa ihmisiä evankeliumilla. Lisäksi hän toivoo herätystä alueelle”, Karttunen kertoo.

Inkerin kirkon palvelukseen on vihitty jo 30 uutta pastoria

Piispa Ivan Laptev kertoi Facebook-päivityksessään, että Inkerin kirkko suunnittelee vihkivänsä sata uutta pastoria ja diakonia vuoteen 2025 mennessä. Kun Inkerin kirkon uusi lähetysstrategia valmistui vuonna 2018, ajatus tuntui melko uskomattomalta. Tämän jälkeen Inkerin kirkko on kuitenkin vihkinyt jo 30 uutta pastoria ja diakonia, ja yli sata opiskelijaa suorittaa Teologisen seminaarin teologisia kursseja.

Piispa Laptev pyysi rukoilemaan heidän puolestaan, ja että Herra lähettäisi lisää työmiehiä pelloilleen. Aleksei on yksi näistä rukousvastauksista.

Toim. Anne Lepikko
Kuvat: Veronika Pogasij

 

Tue työtä Venäjällä

Voit lahjoittaa oheisen painikkeen kautta tai tilisiirrolla Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen tilille NORDEA:
FI83 2070 1800 0283 25
TAI
OP:
FI14 5043 1920 0034 52 viitenumerolla 71000.
Kiitos lahjastasi. Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This