David Lyle Morris tuo Kansanlähetyspäiville leppeän tuulahduksen Tyynen valtameren saarivaltiosta

8.7.2023

Monista Kansanlähetyksen tapahtumista vuosikymmenten varrella tutuksi tullut uusiseelantilainen muusikko David Lyle Morris istahtaa rennosti Kansanlähetyspäivien viestintähuoneen kiikkerälle tuolille ja ottaa hetkessä tilan haltuun. Pitkä mies nojaa huolettomasti taaksepäin, heivauttaa jalan toisen päälle sillä tavalla, kuin miehet sen tekevät ja kuvailee leveällä englannin aksentillaaan, mitä Suomi hänelle merkitsee. Kansanlähetyspäiville konsertoimaan tullut muusikko kokee olevansa puoliksi suomalainen.
−Suomen lippu on sininen risti lumessa. Tunnen suurta myötätuntoa suomalaisia kohtaan. Oma isäni on myös ollut sodassa. Olen saanut viidet villasukat eräältä suomalaiselta rouvalta, joka oli menettänyt viisivuotiaana isänsä sodassa. Siitä minulle kertoessaan hän vieläkin itki menetystään, David Lyle Morris sanoo.

Suomen lippu muistuttaa David Lyle Morrisille siitä, että Suomi on kristitty maa.
−Osa tehtävääni muusikkona on rohkaista kristittyjä pitämään linjaa eturintamassa. Haluan myös olla muistuttamassa kristityistä juurista. Älkää ikinä ottako ristiä lipustanne, hän kehottaa.

Muusikon viimeisin kiertue Suomessa oli vuonna 2019. Mies kertoo, että väliaika on ollut hiljaista.
−Kun Sanna (Myllärinen) kutsui minua esiintymään Kansanlähetyspäiville, se oli ainoa kansainvälinen konserttikutsu viimeisen neljän vuoden aikana. Myös Uudessa Seelannissa kirkoilla on ollut Covidin vuoksi kovat ajat ja hiljaista. Toisinaan täytyy odottaa.

David Lyle Morrisin entinen kokoonpano musisoi Kansanlähetyspäivillä sunnuntaina kello 13.00 alkavassa Kaiken ikäisten kiitosjuhlassa.
−Kanssani lavalla ovat vanhat ystäväni Juri Veikkola, Max Maetoloa sekä Jarmo ja Jemina Pouttu. Esiinnymme myös viikon kuluttua sunnuntaina 16. heinäkuuta Hämeenlinnassa. Puistokonsertti pidetään Linnan puistossa kello 18.00 alkaen.

Teksti: Anne Lepikko
Kuva: KLP:n viestintä

Katso tästä; Usko kärsimyksen keskellä, David Lyle Morris, Episodi 3. Onko Jumala kanssamme kärsimysten keskellä? Pystyykö hän vapauttamaan meidät kärsimyksistämme? Onko meillä tunteissamme, mielessämme, ruumissamme tai sielussamme vankiloita, joista kaipaamme vapautusta? Youtube-video on tekstitetty suomeksi.

Lahjoita Kansanlähetyspäivien valmisteluihin

Voit tukea Kansanlähetyspäivien valmisteluja oheisen painikkeen kautta tai tilisiirrolla jollekin Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen tilille:
NORDEA: FI83 2070 1800 0283 25
OP: FI14 5043 1920 0034 52
DANSKE BANK: FI 83 8000 1501 5451 08
Käytä tapahtuman viitenumeroa 55107.
Kiitos lahjastasi.
Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This