Mikon ja Miian sydän palaa juutalaisille

14.12.2022

Parhaillaan Mikko ja Miia ovat valmistautumassa juutalaistyön tehtäviin Kansanlähetysopiston lähetyslinjalla. Valmistuminen on aivan pian nyt joulukuussa ja heidät siunataan lähetystyöntekijöiksi loppiaisena. Mikko ja Miia kertovat, mikä heitä innostaa työhön juutalaisten pariin:

Kristittyinä emme saa unohtaa juutalaisia juuriamme. ”Jeesus on valo, joka koittaa pakanakansoille, ja kirkkaus, joka loistaa Jumalan omaisuuskansalle” (Luuk. 2:32). Juutalaiset ovat siis edelleen tärkeä osa Jumalan suunnitelmaa. Haluamme kertoa, että heidän odottamansa Messias on jo tullut maailmaan kaksituhatta vuotta sitten.

Mikko: Tällä hetkellä Lähi-idässä asuu vain alle 40 000 Jeesukseen uskovaa juutalaista. Vaikka Jeesukseen uskovia juutalaisia on määrällisesti vielä vähän, heidän keskuudessaan on herätystä. Viimeisen 50 vuoden aikana heidän määränsä on kasvanut vähintään 2 000 prosenttia. Kuolleet luut ovat siis heräämässä, kuten Hesekielin kirjassa on profetoitu. Haluan tukea messiaanista liikettä omalla teologisella osaamisellani.

Miia: Olen saanut itse kokea Jumalan eheyttävää rakkautta ja armoa kohdalleni. Haluan olla välittämässä tätä suurta rakkautta myös juutalaisille palvelun kautta. Erityisesti haluan tukea omilla lahjoillani paikallisten uskovien evankelioimis-työtä. Jumalan omaisuuskansan siunaamisessa on aina myös oma erityisyys: siunattuja ovat ne, jotka sinua siunaavat
(1. Moos. 27:29).”

Mikko on koulutukseltaan teologian maisteri ja pappi. Työkokemusta hänellä on eri paikallisseurakunnista ja lähetysjärjestön tehtävistä.

Miia on yhteisöpedagogi AMK, kirkon nuorisotyönohjaaja ja lähetyssihteeri. Lisäksi hän on reservin kersantti ja sotilasdiakoni. Seurakunnissa Miia on tehnyt rippikoulu-, nuoriso- ja lähetyssihteerin työtä.

KUUNTELE Mikon ja Miian haastattelu, joka oli Lähetysavain-ohjelmassa Radio Deissä 10.9.2022, aiheena Uskon juurilla. Kuuntele >>tästä.

Tilaa Mikon ja Miian uutiskirje sähköpostiisi >>tästä.

Artikkeli on julkaistu 2.12.2022 ilmestyneessä Kansanlähetyksen Suuressa mukana -lehdessä.

Toim. Marja Neuvonen, kuva: Philippe Gueissaz

***

Lahjoita Lahja lähetykselle -keräykseen

Joulukeräys 2022 keräyskuva Lahja lähetykselle.

Tule kanssamme lähettämään kuusi uutta lähetystyöntekijäämme maailmalle. Kolme heistä suuntaa pakolaistyöhön Eurooppaan, kaksi juutalaistyöhön Lähi-itään ja yksi Inkerin kirkon palvelukseen. Tavoitteena on, että he pääsevät lähtemään työalueilleen vuoden 2023 aikana.

Kevät tulemaan olemaan työntäyteistä, kun uudet lähetit vierailevat seurakunnissa ja etsivät lähettäjiä. Yksikään lähtijä ei voi lähteä ilman satojen ihmisten tukiverkkoa: läheisiä, rukoilijoita, rohkaisijoita ja lahjoittajia.

Lahjoita Lahja lähetykselle -keräykseen, jotta uudet lähetystyöntekijämme pääsevät aloittamaan työnsä ja ilosanoma Jeesuksesta etenee. Voit lahjoittaa nettipankkisi kautta sivun alaosassa olevan lahjoituspainikkeen kautta. Lämmin kiitos lahjastasi.

Lue lisää keräyksestä >>tästä.

Rahankeräyslupa nro. RA/2021/1202, voimassa 1.1.2022 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Lahjoita Lahja lähetykselle -keräykseen

Oheisesta painikkeesta pääset lahjoittamaan nettipankkisi kautta. Lämmin kiitos lahjastasi.

Lahjoita

Share This