Kansanlähetys sai kuusi uutta lähetystyöntekijää

9.1.2023

Tampereen hiippakunnan piispa Matti Repo avustajineen siunasi kuusi uutta lähetystyöntekijää tehtäviinsä loppiaisena 6.1.2023 Mommilan kirkossa. Uudet lähetystyöntekijät valmistuivat Kansanlähetysopiston lähetystyöntekijäkoulutuksesta joulukuussa, ja tavoitteena on, että he pääsevät lähtemään työaloilleen vuoden 2023 aikana. Uusista lähetystyöntekijöistä Antti ja Laura sekä Vilmalotta ovat lähdössä pakolaistyöhön Eurooppaan, Mikael Halleen talous- ja hallintotyöhön Inkerin kirkon työyhteyteen ja Mikko ja Miia juutalaistyöhön Lähi-itään. Koska joissakin tehtävissä, joihin he ovat suuntaamassa, liittyy turvallisuuskysymyksiä, kaikkien lähtijöiden sukunimiä tai kasvokuvia ei voida julkaista.

Artikkeli jatkuu kuvien jälkeen.

Piispa Matti Repo puhuu Mommilan kirkossa loppiaisena 2023. Kuva: Sanna Myllärinen
”Tänään kuusi uutta lähettiä siunataan tehtäviinsä apostoliseen tapaan kätten päällepanemisella ja rukouksella. He ovat kuulleet ja ottaneet vastaan Jumalan kutsun ja lähtevät sanoin ja teoin osoittamaan tietä Kristuksen luo.” Kuva: Sanna Myllärinen

 

Mikael Halleen siunataan lähetystyöntekijäksi Hausjärven kirkossa. Kuva: Sanna Myllärinen
Piispa Revon avustajina toimivat (vas.) Hausjärven seurakunnan kappalainen Hans Grönholm, Kansanlähetyksen apulaislähetysjohtaja Teijo Peltola, liittohallituksen puheenjohtaja Regina Leppänen sekä lähetysjohtaja Daniel Nummela. Siunattavana kuvassa on Mikael Halleen. Kuva: Sanna Myllärinen

 

Piispa Repo avasi puheessaan päivän evankeliumitekstin pohjalta itämaan tietäjien vaikuttimia ja matkan vaiheita heidän etsiessään ihmiseksi syntynyttä Jumalan poikaa. Samanlainen sisäinen suuntautuminen kohti elävää Jumalaa on piispan mukaan edelleen havaittavissa, vaikka ihmiset eivät aina itse sitä edes tunnistaisi.
”Jumalan Poika löytyy vain, kun häntä etsitään sanan osoittamasta suunnasta. Maailman valtias ei löydy maallisten valtiaiden palatseista. Hän on kätkeytynyt pienuuteen, heikkouteen ja köyhyyteen. Hänet löytääkseen joutuu etsimään loiston ja kunnian vastakohdasta, ei voimasta ja vahvuudesta vaan pilkasta, häväistyksestä ja jopa ristin kärsimykseen antautumisesta.

Piispa totesi, että Jeesus on koko maailman Valo ja Hänessä kaikki kansat saavat tulla osallisiksi Jumalan valmistamasta pelastuksesta.
”Ristiltä voi johtaa Jumalaa etsimään vain erityinen sana, Pyhä evankeliumi Jeesuksesta Kristuksesta. Siksi Jumala erityisellä tavalla kutsuu, varustaa ja lähettää valtakuntansa palvelijoita.”

Lue piispan puhe kokonaisuudessaan täältä.

Lähetyskutsun lisäksi tarvitaan valmiutta olla käytettävissä

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Teijo Peltola puhuu Mommilan kirkossa loppiaisena 2023. Kuva: Sanna Myllärinen
Apulaislähetysjohtaja Teijo Peltolan sydämellä on Jumalan lähetys. Kuva: Sanna Myllärinen

Apulaislähetysjohtaja Teijo Peltola kertoi puheessaan siitä, kuinka ulkomaantyöhön työntekijöitä rekrytoitaessa hakijoiden soveltuvuutta arvioidaan monilla kriteereillä. Hän totesi, että lähetystyöhön lähettämisen kannalta ratkaisevinta on se, että ihminen – kuultuaan ja vastattuaan lähetyskutsuun – suostuu olemaan käytettävissä.
”Olla käytettävissä lienee tärkein mutta harvemmin tiedostettu valmius, kun Jumala kutsuu palvelukseensa. Hiljaisena signaalina, mutta myös syvällä kulkevana väkevänä virtana, tämä Jumalan merkillinen kutsu ja siihen vastaaminen läpäisee koko pelastushistorian, Vanhan ja Uuden testamentin ja kirkon historian. Se käy ilmi siellä, missä Kristus rakentaa kirkkoaan ja siihen kutsuun vastanneilla on aina ihmisen kasvot. He ovat aina jonkun tuttuja, ystäviä, työkavereita, naapureita tai sukulaisia”, Peltola totesi.

Lue apulaislähetysjohtaja Peltolan puhe kokonaisuudessaan täältä.

Yliluonnollinen ja luonnollinen johdatus

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Lähetysjohtaja Daniel Nummela. Kuva: Sanna Myllärinen
Lähetysjohtaja totesi saarnassaan, että lähetystehtävä on Jumalan lapsien yhteinen tehtävä, jossa lähettäjä ja lähtijä saavat rinta rinnan olla Jumalan käytettävissä. Kuva: Sanna Myllärinen

Jumalanpalveluksessa saarnasi lähetysjohtaja Daniel Nummela. Hän nosti evankeliumitekstistä keskiöön johdatuksen ja Raamatun.
”Raamatussa Jumala ilmoittaa meille itsensä ja tahtonsa. Ennen kaikkea Jumala ilmoittaa meille Raamatussa rakkautensa meitä kohtaan. Siksi jotkut kutsuvatkin Raamattua rakkauskirjeeksi. Vain Raamatun kautta voimme oppia tuntemaan Jeesuksen sellaisena kuin hän on. Tämän takia Raamatun lukeminen on tärkeää. Niin tärkeää, että Raamattua on kutsuttu elämän leiväksi.”

Lähetysjohtaja vertasi näitä kaksituhatta vuotta sitten kirjattuja tapahtumia siihen, kuinka Jeesus tahtoo johdattaa ihmisiä luokseen sanansa ja toisten kristittyjen avulla, yliluonnollisesti ja meidän taitojamme hyväksi käyttäen – myös tänään.

”Jumala haluaa lahjoittaa sinulle rakkautensa Jeesuksen kautta, josta on kirjoitettu Raamattuun. Jumala haluaa pitää sinusta huolta ja antaa sinulle kaiken tarvitsemasi. Turvatkaamme siksi kaikkina elinpäivinämme Jumalaan. Hän ei käännä pois yhtäkään, joka etsii lohtua hänen luotaan.”

Lue lähetysjohtajan saarna kokonaisuudessaan täältä.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Rehtori Niilo Räsänen, Päivi Räsänen ja piispa Repo vaihtoivat kuulumisia Mommilan kirkon pihalla. Kuva: Sanna Myllärinen
Piispa Matti Repo ehti jumalanpalveluksen jälkeen vaihtaa ajatuksia Mommilan kirkon pihalla Kansanlähetysopiston rehtori Niilo Räsäsen ja Päivi Räsäsen kanssa. Kuva: Sanna Myllärinen

Valmistujaiset Lähetyskeskuksessa

Jumalanpalveluksen jälkeen uudet lähetystyöntekijät saivat jakaa ilonsa valmistujaisjuhlassa Lähetyskeskuksessa. Tilaisuuden jälkeen tuore lähetystyöntekijä Mikael Halleen totesi, että nyt pitkän prosessin jälkeen hän pääsee hyödyntämään ammattitaitoaan Inkerin kirkon herätyksen ja kasvun hyväksi.

Mikael Halleen. Kuva: Sanna Myllärinen
Uusien tehtävien edessä ekonomi Mikael Halleen iloitsee siitä, että kirkko seisoo vahvasti lähetystyöntekijöidensä takana. Kuva: Sanna Myllärinen

Uskonasiat tulivat Halleenille henkilökohtaisiksi jo teini-iässä ja myös lähetystyö alkoi kiinnostaa. Mission 1987 -nuorisokonferenssissa hän näki filmin Neuvostoliitosta ja koki kutsua sinne rautaesiripusta huolimatta. Hän anoi opiskelustipendiä Neuvostoliittoon ja suuntasi Kiovaan. Tuon lukuvuoden jälkeen hän on työskennellyt Venäjällä useaan otteeseen sekä Moskovassa että Pietarissa muun muassa Billy Grahamin organisaation palveluksessa.

Lähetystyöntekijäksi siunaamisen lisäksi eniten Halleenia ilahduttivat Inkerin kirkon uuden alkuajan uudistajan, Kansanlähetyksen entisen kotimaantyön johtajan, lähetystyöntekijä Isto Pihkalan onnittelut.
”Minua onnitellessaan Isto iloitsi siitä, että Inkerin kirkon keskushallinto saa vahvistusta. Alustavien suunnitelmien mukaan minut lähetetään vahvistamaan Inkerin kirkon osaamista taloudessa ja hallinnossa. Kokemukseni venäläisestä kirjanpidosta ja asiantuntemus paikallisista verolaeista ovat varmasti tervetulleita. Kirkolla on yli sata seurakuntaa tai rekisteröityä ryhmää, jotka elävät nyt kasvun aikaa. Uusia seurakuntalaisia kastetaan, rippikouluja järjestetään, Kelton koulutuskeskus kouluttaa lisää työntekijöitä kirkon palvelukseen. Kun evankeliumin saralla oleelliset osa-alueet sujuvat mallikkaasti, niin ilosanoma saa tavoittaa yhä enemmän ihmisiä.”

Teksti: Anne Lepikko

Kuvat: Sanna Myllärinen

Anna lahja lähetykselle

Sinun tuellasi uudet lähetystyöntekijät pääsevät aloittamaan työnsä ja evankeliumi etenee Lähi-idässä, Venäjällä ja pakolaisten keskuudessa Euroopassa.

LAHJOITA Lahja lähetykselle -joulukeräykseen, jonka tuotto kohdistuu uusien lähetystyöntekijöidemme palkka- ja työkuluihin.

Jokainen lahjoitus on tärkeä.

Voit lahjoittaa tämän sivun alaosassa olevalla lahjoituspainikkeella tai vaihtoehtoisesti pankissasi viitteellä 70344 tilille:

Nordea: FI83 2070 1800 0283 25,
OP: FI14 5043 1920 0034 52 tai
Danske Bank: FI 83 8000 1501 5451 08.

Voit lahjoittaa myös:

  • soittamalla 0600 180 10 (hinta 10,01 € + pvm/mpm) tai 0600 190 90 (hinta 20,45 € + pvm/mpm)
  • MobilePayllä, 37850, kommenttikenttään: Uudet lähetit

Liity lähettäjätiimiin:

Lähetystyö on yhteinen tehtävä, jossa lähetystyöntekijä ja lähettäjät ovat yhtä korvaamattomia. Ohessa linkit, joiden kautta saat lisätietoa uusista läheteistämme ja voit liittyä heidän lähettäjätiimiinsä.

 

Lahjoita Lahja lähetykselle -keräykseen

Oheisesta painikkeesta pääset lahjoittamaan nettipankkisi kautta. Lämmin kiitos lahjastasi.
Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This