Rukous on yhtä tärkeää kuin sanat rakastavaisten välillä

22.1.2021

Kansanlähetyksen vuositeema 2021 on Rukous kannattaa. Nostamalla rukouksen vuoden tärkeimmäksi aiheeksi järjestö haluaa muistuttaa rukouksen voimasta ja merkityksestä Jumalan lahjana kaikille kristityille.

Lähetysjohtaja Daniel Nummela toteaa, että rukous on yhtä tärkeää kuin sanat rakastavaisten välillä. ”Ihmisellä ei voi olla täysipainoista ja tasapainoista suhdetta Jumalaan ilman säännöllistä rukouselämää”, Nummela toteaa.

Rukouksen mahdollisuudet on vuositeemassa jaettu kolmeen osaan. Ensimmäinen niistä on Rukous kannattaa koko maailmaa. Rukous kannattaa maailmanlaajan kristillisen kirkon ja järjestöjen työtä. Sen avulla kristityt voivat tuoda muutosta kansojen ja yksittäisten ihmisten elämään Jumalan mielen mukaisella tavalla.

Toisena rukousten kannattamana osana ovat lähimmäiset. Rukous kannattaa läheisiämme. Rukouksessa voimme kantaa heitä Jumalan kannateltavaksi – tuoda heitä Jumalan luo, että hän varjelisi ja johdattaisi heidän elämäänsä.

Rukous on ennen kaikkea elämistä ja olemista Jumalan kanssa. Rukouksessa voimme viettää aikaa Kaikkivaltiaan yhteydessä ja saada voimaa hänen rakkaudestaan. Niinpä kolmas osa teemasta on: Rukous kannattaa sinua ja minua.

Lähetysjohtaja Daniel Nummela muistuttaa, että rukousta ei pidä kuitenkaan ajatella ansiona tai suoritteena. ”Rukous on Jumalan puoleen kääntymistä. Se on Jumalan käsivarsien varaan jättäytymistä.”

Roomalaiskirjeen kahdeksannen luvun mukaan ihminen ei usein tiedä, mitä hänen tulisi rukoilla. Nummela viittaa jakeeseen 26, jossa sanotaan, että Henki itse kuitenkin puhuu meidän puolestamme sanattomin huokauksin.
”Itse rukoilen usein Jeesuksen opettamaa Isä meidän -rukousta. Uskon, että siinä on kaikki, mitä tarvitsen. Rukous kannattaa ja sen varassa voi käydä kohti jokaista uutta päivää.”

Toim. Anne Lepikko
Kuva: Pixabay

 

 

Lahjoita Suomi sydämellä -keräykseen

Voit tukea Kansanlähetyksen työtä kotimaassa oheisen painikkeen kautta tai tilisiirrolla Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen tilille NORDEA:
FI83 2070 1800 0283 25
TAI
OP:
FI14 5043 1920 0034 52 viitteellä 56009.
Kiitos lahjastasi.
Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This