Parasta ystävälle

6.6.2019

Olin juuri sulkenut oven muuttomiesten tuotua tavarani uuteen kotiini kun ovikello soi.Rappukäytävässä seisoi nainen tarjotin käsissään. Tarjottimella oli teelasit ja teepannu. Nainen esitteli olevansa naapurini ja toivotti minut tervetulleeksi taloon. Kutsuin hänet sisään. Teen juonnin lomassa esittäydyimme perusteellisemmin ja keskustelimme muun muassa paikallisen kielen opiskelusta ja kyseisessä maassa asumisesta. Jonkin aikaa istuttuamme ja rupateltuamme nainen muistutti vielä, että heidän ovikelloaan saa aina tulla soittamaan ja pyytämään apua. Kiitosten ja hyvästelyiden jälkeen hän lähti kotiinsa.  

Islamilaisessa kulttuurissa ihmisiin tutustuminen on melko helppoa. Ystävällisyys ja vieraanvaraisuus kuuluvat vahvasti kulttuurin peruspiirteisiin. Tämän huomaa nopeasti varsinkin suomalaiseen asiakeskeisyyteen tottuneena. Muslimikulttuurissa ihminen tulee aina ennen asiaa. Sosiaalisille suhteille annetaan paljon painoarvoa. Kuitenkin varsinainen ystävystyminen voi vaatia pitkänkin ajan. Se edellyttää elämän jakamista.  

Ystävyyssuhteiden syntyminen avaa myös mahdollisuuden evankeliumin jakamiselle. Jumala toimii islamilaisessa maailmassa monin eri tavoin muun muassa netin, radion, television ja kirjallisuuden kautta, mutta myös unien ja näkyjen kautta. Näiden rinnalla ystävyyssuhteet ovat avainasemassa. Hengellisistä asioista puhuminen on varsin luontevaa ja arkipäiväistä muslimien kanssa,ja kristitty löytää helposti yhtymäkohtia islamista jakristinuskosta. Kuitenkin varsinainen evankeliumi; Jeesuksen ristinkuolema meidän syntiemme tähden ja ylösnousemus, jotta me saisimme iankaikkisen elämän, on oleellinen erottava tekijä.  

Islamissa ei ole pelastusvarmuutta, vaikka eläisi kuinka hyvää elämää ja noudattaisi sääntöjä. Me kristityt sen sijaan saamme rohkeasti luottaa siihen, että Jeesuksen ristintyö sekä ylösnousemus on riittävä ja täydellinen, ja saamme vastaanottaa pelastuksen lahjan uskon kautta. Tähän samaan pelastukseen Jeesus haluaa rakkaudessaan olla kutsumassa myös muslimeita. Tämän kutsun välittämisessä Jumala haluaa käyttää meistä jokaista. Hän haluaa, että muslimiystävämme ympäri maailman saisivat kuulla maailman parhaan uutisen. 

 Anu M

Tue Anun työtä Etu-Aasiassa

Anun sydämen rukous on, että muslimimaailman keskellä Jeesuksen nimi saisi kuulua kirkkaana ja eri kansanryhmät saisivat oppia tuntemaan Hänet henkilökohtaisena Vapahtajanaan.
Tämän artikkelin kohteeseen kertalahjoitukset kohdistuvat tästä painikkeesta.
Kertalahjoituksessa suoraan pankkiin tilinumero on FI14 5043 1920 0034 52, viite on 22402. Kiitos lahjastasi!

Lahjoita

Share This