Ihmeellisesti saatu kielitaito

31.5.2019

Katsoin muutaman maahanmuuttajan kanssa Jeesus-elokuvaa. Katsottuamme jo pidemmän tovin ihmettelin, kuinka ymmärsin televisiossa kovaa pauhaavaa arabian kieltä. Olin jo innostua ihmeellisesti saadusta uuden kielen ymmärryksestä, mutta muistinkin korvakuulokkeeni, johon olin laittanut tulemaan mobiililaitteesta saman elokuvan suomeksi.

Kielimuuri ei ole este käydä läpi uskoamme eri kieltä puhuvien kanssa. Aina ei tarvitse itse osata toisen kieltä, riittää että etsii monikielisiä materiaaleja, joilla voi käydä pohtimaan uskon kysymyksiä. Tällaisia materiaaleja ovat muun muassa Alfa-kurssi, Al Massira ja Come follow me.

Sanotaan, että uskosta pitää päästä kuulemaan sydämensä kielellä – omalla äidinkielellään. Tämä kutsuu meitä kääntämään Raamattua maailman kaikille kielille, mutta se kutsuu myös tekemään erilaisia materiaaleja niin, että niitä voidaan hyödyntää monien eri kieliryhmien parissa. Jeesus-elokuvasta on saatavissa lukuisia kieliversioita www.jesusfilm.org -internet-sivustolla. Discover Bible study -sovelluk-sessa on kielituki muun muassa arabialle ja darille.

Toisinaan vieraan kielen lisäksi törmäämme lukutaidon puutteeseen. Tähänkin haasteeseen on tekniikka tuonut avun. Valtavan suosittu YouVersion -raamattu-ohjelma osaa lukea esillä olevan tekstin. Sovelluksen avulla voi lukutaidoton kuunnella vaikka koko Raamatun.

Luukkaan evankeliumin kymmenennessä luvussa Jeesus lähettää opetuslapset edellään kaupunkeihin ja kyliin. Jeesus sanoo lähettäessään: ”Satoa on paljon, mutta sadonkorjaajia vähän. Pyytäkää siis herraa, jolle sato kuuluu, lähettämään väkeä elonkorjuuseen.” Monikielisten materiaalien käyttöä opiskellen voimme liittyä elonkorjuujoukkoihin – niiden avulla Jumala ihmeellisesti ylittää kielimuurimme.

Osallistu Valona ja suolana -keräykseen ja tue kristillisiä seurakuntia islamilaisessa maailmassa.

Kuuntele Raamattuavain Extra 25.5.2019: Come follow me, opetuslapseuttava kurssi. Anne Takala kertoo pitämästään Tule ja seuraa minua -kurssista ja siitä, miten voi itse ryhtyä pitämään kurssia islamilaisesta maailmasta kristityksi tulleille.

 

Kuuntele Raamattuavain Extra 23.9.2017: Al Massira – yhteinen matka Jeesuksen luo. Päijät-Hämeen Kansanlähetyksen julistustyöntekijä Anne Takala kertoo monikielisestä Al Massira -kurssista, joka kuljettaa läpi Raamatun Jeesuksen luo.

 

Kuuntele Raamattuavain Extra 23.7.2016: Alfa-kurssi arabian kielellä.  Anne Takala, Päijät-Hämeen Kansanlähetyksen työntekijä organisoi Alfa-kurssin arabian kielellä. Raamattuavain Extrassa kuullaan, millaisia kokemuksia kurssin järjestämisestä oikein heräsi.

 

Kuuntele myös tämä Raamattuavain Extra 9.7.2016: Tavallisen uskovaisen tapa elää Jeesuksen opetuslapsena. Päijät-Hämeessä Lahdessa Kansanlähetys järjesti keväällä 2016 ”Luukas kymppi” -koulutuksen, kouluttajana Anne Takala. Anne kertoo L10T- eli Luukas 10 -elämäntavasta.

Lisää Raamattuavain Extran keskusteluja tästä linkistä.

 


Veijo Olli
Kirjoittaja toimii Kansanlähetyksen radio- ja televisiotyön koordinaattorina.

Tilaa Veijo Ollin rukouskirje tästä linkistä.

Tämän artikkelin lahjoitukset kohdistuvat radiotyöhön Suomessa.

Anna kertalahja Veijon työlle

Voit tukea Veijon työtä Kansanlähetyksessä kertalahjoituksella tästä painikkeesta. Kertalahjoituksessa suoraan pankkiin tilinumero on FI14 5043 1920 0034 52. Veijo Ollin viite 32968.
Kuukausilahjoittajaksi voit ryhtyä painikkeesta alapuolelta.
Kiitos lahjastasi.

Lahjoita

Share This