Rohkeasti Jeesuksen todistaja

3.5.2019

Türkan, bulgarianturkkilainen nuori nainen on kristityn perheen tytär. Türkanin perhe asuu alueella, jonka väestöstä suurin osa on turkinkielisiä muslimeja. Noin 3 000 muslimin joukossa asuu pari sataa kristittyä. Tällä kristittyjen joukolla on oma seurakunta, jota Türkanin isä paimentaa.

Muslimialueella eläessä oman kristillisen seurakunnan merkitys on korostunut.

– Jumalan armoa on, että siellä on seurakunta. Se on todella tärkeä todistus. Bulgarian turkkilaiset ovat pääasiassa muslimeja. Myös kaikki koulukaverini ovat muslimeja, mutta seurakunnassa on kristittyjä ystäviä, Türkan kertoo.

Kristillinen seurakunta toimii myös todistuksena muslimimaailman keskellä.

– Menemme pääsiäisenä ulos kulkueena juhlimaan. Silloin laulamme kristillisiä lauluja ja julistamme Jeesuksen ylösnousemusta.

– Aluksi ihmiset suhtautuivat negatiivisesti, mutta tutustuttuaan kristittyihin he ovatkin alkaneet suhtautua positiivisesti. Ennen oli tosi vaikeaa, mutta Jumala oikeasti toimii todella ihmeellisesti, Türkan iloitsee.

Türkanin mielestä meidän kristittyjen tulisi olla rohkeampia todistamaan Jeesuksesta, myös niissä maissa ja paikoissa, joissa islam on valtauskonto.

– Kristittynä eläminen islamilaisessa maailmassa voi olla vaarallistakin, mutta Jumala voi ihan mitä vain. On tärkeää, että kristityt ovat rohkeasti todistuksena Jeesuksesta muslimeille, ja että kristityt myös rukoilevat.

– Toivon, että muslimimaissa ihmiset löytäisivät tiensä seurakuntaan. Jumala kyllä johdattaa ja käyttää meitä kristittyjä, mutta meidän tulisi olla rohkeita.

Türkan näkee, että avainasemassa tässä ovat ystävyyssuhteet, joiden kautta evankeliumi leviää. Ensin pitää ystävystyä, sitten Jumala kyllä avaa tilanteita kertoa evankeliumia. Tähän hän haluaa haastaa myös meitä suomalaisia.

– Nähkää ympärillänne olevat muslimit, heitäkin Jeesus rakastaa. Ottakaa kontaktia, olkaa aktiivisia.

Türkanilla on koko islamilaisen maailman puolesta pyyntö meille suomalaisille:

– Rukoilkaa. Ja tukekaa työtä, jonka kautta evankeliumi saa levitä islamilaisessa maailmassa.

Teksti: Anu 
Kuva: Harri Turunen

Osallistu Valona ja suolana -keräykseen ja tue kristillisiä seurakuntia islamilaisessa maailmassa.

Share This