Päivi Räsäsen Abortti-kirja julkaistiin Romaniassa

6.10.2020

Päivi Räsäsen kirjoittama Abortti – Mistä on kysymys? -kirja julkaistiin syyskuussa romaniaksi. Teoksen julkaisi Kansanlähetyksen idän kirjallisuustyön tukemana kristillinen kustantamo Casa Cărții. Kansanlähetys rahoitti kahdentuhannen kirjan painamisen. Nykytekniikan mahdollistamana kirjoja painetaan lisää sitä mukaa kuin niitä saadaan levitettyä.

Euroopan tulevaisuuden uhkakuvia

Keväällä 2002 järjestettiin Unkarissa Budapestissa Hope 21 -konferenssi, johon osallistui noin tuhat kuulijaa erilaisista eurooppalaisista kirkkokunnista ja lähetysjärjestöistä. Projektityöntekijä Esko Mäki-Soini osallistui konferenssiin kahden työtoverinsa kanssa. Hän kertoo puheesta, joka jäi lähtemättömästi hänen mieleensä.
− Yksi tapahtuman pääpuhujista oli tuttavani Stuart McAllister Ravi Zacharias International Ministries -järjestöstä. McAllister totesi puheessaan, että tulevaisuuden Euroopassa ihminen tarvitsee onnea kahdessa elämänvaiheessa. Ennen syntymää, ettei häntä tapeta abortilla, ja elämän loppuvaiheessa, ettei häntä tapeta eutanasian nimissä. Abortilla Euroopassa on murhattu laillisesti kuluneiden vuosikymmenien saatossa kymmeniä miljoonia ihmisiä. Tulevaisuus näyttää, mitä Euroopassa  vielä tehdään eutanasian kautta, Esko Mäki-Soini kertoo.

Toivoa toivottomuuteen

Romanian historia on monessa mielessä kärsimyksen ja verenvuodatuksen täyttämää. Yksi suurimpia verenvuodatuksia Romaniassa ovat miljoonat abortit.
− Neuvostomiehityksen aikana kommunistit ”voimauttivat” naiset ja vapauttivat abortin. Tilastojen mukaan vuosina 1957–1966 Romaniassa tehtiin noin 7,5 miljoonaa aborttia. Vuosina 1966–1989 abortti oli lailla kielletty, mutta silti tilastojen mukaan maassa tehtiin noin 7,4 miljoonaa aborttia, Mäki-Soini sanoo.

Hän tietää, että vallankumousyönä 26.12.1989 Romaniassa tehtiin neljä uutta lakiehdotusta, kuten ruuan ja polttoaineen ostorajoitusten poistaminen ja abortin vapauttaminen.
− Romaniassa arvioidaan, että vallankumouksen ja vuoden 2016 välisenä aikana olisi tehty 925 888 aborttia. Varmaa tilastoa ei ole, koska Romaniassa toimii suuri määrä yksityisiä klinikoita, joista kaikki eivät ilmoita tilastoihin tarkkoja lukuja.

Ne kysymykset, jotka meillä Suomessa ovat tänään ajankohtaisia, ovat yhtä ajankohtaisia idässä.
− Sielunvihollinen kysyy tuota samaa kysymystä idässä kuin meillä Suomessa: Onko Jumala todella sanonut? On hyvin paljon mahdollista, että jonakin päivänä esimerkiksi abortista, avioliitosta ja eutanasiasta ei saa Euroopassa enää kirjoittaa ainakaan sellaisia kirjoja, joiden arvopohja nousee Raamatusta, Esko Mäki-Soini arvelee.

Tärkeää on Mäki-Soinin mukaan se, että Räsäsen kirjan sanoma huipentuu sen viimeiseen lukuun, jonka otsikko on Vapaaksi syyllisyydestä.
− Tuon vapauden ihminen voi kokea vain tunnustamalla syntinsä ja pyytämällä niitä Jeesukselta anteeksi. Silloin tapahtuu se, mistä profeetta Jesaja kirjoittaa: Minä pyyhin pois sinun rikkomuksesi itseni tähden, enkä sinun syntejäsi enää muista.

Esko Mäki-Soini pyytää rukoilemaan, että nyt Romaniassa julkaistut Abortti-kirjat osaltaan välittäisivät toivoa toivottomuuden keskelle ja että niitä voitaisiin levittää mahdollisemman laajalle alueelle.
− Kiitos teille kaikille, jotka olette tehneet tämänkin kirjan painamisen mahdolliseksi tukemalla Kansanlähetyksen tekemää idän kirjallisuustyötä.

TEKSTI: Anne Lepikko
Kuvat: Esko Mäki-Soini

Lahjoita kirjallisuustyöhön

Voit tukea Idän kirjallisuustyötä kertalahjoituksella oheisesta painikkeesta. Kertalahjoituksessa suoraan pankkiin tilinumero on FI83 8000 1501 5451 08. Kirjallisuustyön viite on 70807.
Kiitos tuestasi! Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This