Ilouutinen Moldovasta – nuttukuorma perillä

26.3.2020

Vuonna 2018 nuttuprojektin äiti Pirkko Tuppurainen sai pyynnön Gagauzian seurakunnilta Moldovasta, joka on yksi Euroopan köyhimmistä maista. Seurakunnat toivoivat, että ne voisivat saada eräänlaisen miniäitiyspaketin annettavaksi seurakuntiensa alueella syntyville vauvoille. Pakkaus voisi sisältää nutun, neulotun lakin, tumput ja sukat.

Suunitelma oli, että seurakuntalaiset kävisivät tervehtimässä vastasyntyneitä ja heidän perheitään. Samalla he voisivat toivottaa perheelle Jumalan siunausta, kutsua heitä mukaan seurakunnan toimintaan ja antaa lahjaksi Jumalan sanaa.

Tuppurainen arveli, että viisituhatta nuttua kattaisi kolmen vuoden tarpeen sillä alueella, jolta pyyntö tuli. Hän jakoi tietoa pyynnöstä Nutun omilla kotisivuilla ja Facebook-yhteisössä.
– Vuoden sisällä saimme viidentuhannen sijasta kymmenentuhatta nuttua. Ne kaikki pakattiin kuormaan, ja nyt nuttuja on niin paljon, että kolmeksi vuodeksi jokaiselle syntyvälle vauvalle riittää annettavaksi kaksi nuttua. Ahkerat nututtajat neuloivat moldovalaisille näiden lisäksi kolmetuhatta kypärämyssyä, kolmetuhatta seitsemänsataa junasukkaa ja kaksituhatta junatumppua.

Nuttupaketit
Nuttukuormassa riittää jaettavaa kolmeksi vuodeksi.

Helmikuun 24. päivänä Kansanlähetyksen lähettämä nuttukuorma saatiin lopulta Moldovaan. Kuorma oli saapunut turvallisesti Moldovan pääkaupunkiin Chisinauhun, ja se oli purettu välivarastoon, josta piti olla 26.2. jatkokuljetus Etelä-Moldovassa sijaiatsevaan Gagauziaan. Koronavirus sotki nämäkin suunnitelmat.

– Viranomaiset ilmoittivat Chisinaussa varastolla kuormaa tarkastaessaan, että nutuista piti ottaa koronatesti. Tähän vierähti melkein kuukausi! Lopulta saimme vastauksen, että nutut ovat puhtaita, sanoo logistiikan ja kuljetuksen koordinoinut projektityöntekijä Esko Mäki-Soini.

Nyt koko erä on perillä Gagauziassa. Seurakuntalaiset voivat alkaa jakaa nuttuja niihin perheisiin, joihin syntyy lapsia. Rukoillaan, että Jumalan siunaus ja rakkaus välittyy jokaisen paketin kautta näihin gagauziperheisiin. Sydämelliset kiitokset kaikille, jotka tekivät tämän projektin mahdolliseksi!
– Nuttuja otetaan edelleen vastaan. Niitä lähetetään vähitellen Etiopiaan. Sen lisäksi toivotaan erityisesti villasukkia joulusukkakeräykseen, kertoo Pirkko Tuppurainen.

Lue lisää joulusukkakeräyksestä tästä linkistä.

Anne Lepikko
viestintäkoordinaattori

Kuvat: Gagauzialainen seurakunta

Lahjoita nuttuprojektiin

Voit tehdä nettilahjoituksen oheisen painikkeen kautta tai lahjoittaa tilisiirrolla sivun alareunassa oleville tileille viitenumerolla 75035. Kiitos lahjastasi.
Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This