MGtH Japanissa: 15. päivä – Awajin saarella

25.6.2017

Perjantaiaamu valkeni aurinkoisena. Japanin sadekaudelle tyypillinen kosteus teki olon kuitenkin erittäin nihkeäksi. Koska bändi liikahtaisi kohti seuraavaa konserttikohdetta vasta lounaan tietämillä, oli aamupäivällä käytettävissä hieman vapaa-aikaa. Niinpä suuntasimme paikallisen kansainvälisyyttä edistävän yhdistyksen puheenjohtajan Zenichi-sanin luokse vierailulle. Mikko, Markus, Sami ja Tapani olivat tutustuneet Zenichi-saniin edellisinä päivinä. Tämä oli sitten kutsunut MGtH:n luokseen katsomaan Suomesta tuomaansa hirsitaloa.

84-vuotias Zenichi-san oli erittäin ystävällinen ja mukava mies. Hän puhui myös hyvää englantia. Mies kertoi meille elämänfilosofiansa, joka tiivistyi ilmaisuun “Friendship is road to peace”, eli ystävyys on tie rauhaan. Valitettavasti vierailuun käytettävä aika oli rajallinen ja matkan kohti seuraavaa konserttipaikkaa, Awajin seurakuntaa, oli jatkuttava. Kutsuimme kuitenkin hänet mukaan sunnuntain konserttiin. Rukoilemme, että hänkin voisi löytää oikean Rauhan Ruhtinaan.

Awajin seurakunta täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Pastorina tässä seurakunnassa on yksi kiertueemme managereista, Kansanlähetyksen lähetystyöntekijä Arni Hukari. Seurakunnan ilon aiheena toimii edelleen kolme vuotta sitten valmistunut uusi kirkkorakennus, jonka suunnitteli suomalainen arkkitehti-lähetti Hannu Nokelainen.

Awajin seurakunnan kirkkosali.

 

MGtH on käynyt Awajilla lähes jokaisella Japanin-kiertueellaan, joten seurakunnasta löytyy monia Mikko Goes to Heavenin Hard Core -faneja. Ensimmäistä kertaa tällä kiertueella muutama ihminen tulikin keikalle edellisen kiertueen t-paita päällään. Saavuimme paikalle klo 15; konsertin oli määrä alkaa klo 19. Iloksemme paikalla oli jo tässä vaiheessa seurakuntalaisia toivottamassa bändiä tervetulleeksi.

Roudauksen, jälkeen oli sitten ruuan aika. Seurakunnan ensimmäinen jäsen Hajime Sugimura oli ostanut Awajin härkä -eväslaatikot eli paikallisesti bentoot jokaiselle. Awajin härkä (Awaji Beef) on samaa brändikarjaa kuin Koben härkä (Kobe Beef) ja eväslaatikot olivatkin erittäin maukkaat.

 

Nyt kun seurakunnalla on uusi kirkko, Mikko Goes to Heavenin Awajin-konsertti järjestettiin ensimmäistä kertaa kirkon tiloissa. Konserttiin tuli illan mittaan 41 kuulijaa. Enemmänkin ihmisiä olisi kirkkoon mahtunut, mutta kiitämme jokaisesta, joka tuli paikalle.

Laulun sanoma, tanssin koskettavuus ja todistusten syvyys tekivät vaikutuksen jokaiseen kuulijaan. Tunnelma oli koko konsertin ajan hyvä. On mahtavaa, että tälläkin tavalla voi tuoda evankeliumin lähelle ihmisen sydäntä. Konsertin yleisöstä 25 henkeä oli sellaisia, jotka eivät muuten käy seurakunnan toiminnassa. Pastori Arni Hukari riemuitsikin siitä, että ihmiset, jotka muutoin eivät kenties koskaan uskaltaisi tulla kirkkoon, pystyvät musiikin varjolla tulemaan paikalle ja kokemaan Jumalan sanan voiman.

Tästä on hyvä jatkaa kohti kahta viimeistä päivää. Lauantaina on Inbe Art-spacen konsertti ja sunnuntaina viimeiset konsertit − kahden keikan rypistys.

– Arni Hukari –

Tue lähetystyötä Japanissa

Voit tehdä kertalahjoituksen netissä painikkeen kautta tai tilisiirrolla sivun alareunassa olevin tilitiedoin viitteellä 73008. Kuukausilahjoittajaksi voit ryhtyä työntekijöiden profiilien kautta. Kiitos tuestasi.

Lahjoita

Share This