MGtH Japanissa: 16. ja 17. päivä – Isän Jumalan rakkauden tähden!

25.6.2017

Kiertueen viimeisen viikonlopun konsertit ovat takana päin ja MGtH lentää parhaillaan kohti Suomea. Kiertueen jälkeisiin tunnelmiin saamme palata myöhemmin Mikon kirjoituksen kautta, mutta tässä muutamia kohokohtia viimeisistä konserteista.

Lauantaina 24.6. soitimme yhden konsertin Inbe Art Space -nimisessä taidekeskuksessa noin tunnin matkan päässä Tokushiman kaupungista maaseudun helmassa. Mikon Kauniaisten Raamattuopistolla pitämän musiikkilinjan opiskelijat olivat muutama vuosi sitten Jorma Pihkalan luotsaamina kiertueella Japanissa, ja silloin he soittivat hyvän konsertin tässä täysin maallisessa taidekeskuksessa. Näitä hedelmiä saimme osaltaan nauttia, kun paikan omistavat Awa Gami -paperitehtaan omistajat kutsuivat nyt meidät sinne esiintymään.

Yhteiskuvassa paikan omistajapariskunnan rouvan kanssa. (viides henkilö vasemmalta)

 

MGtH:n lämppärinä toimi paikallinen harmooni-yhtye.

 

Paikalla oli 80 henkeä ja tunnelma oli hyvä.

 

Bändin jäsenetkin nauttivat selvästi konsertista.

 

Pojat kuvassa konsertin jälkeen rumpalin kanssa.

 

Lauantain ja sunnuntain välisen yön saimme jälleen viettää eräiden Awajin seurakunnan jäsenten omistamassa Herran huone -nimisessä omakotitalossa. Sunnuntaina aamulla 25.6. suuntasimme sitten jo seitsemän jälkeen kohti Itä-Tokushimaa, jossa pidimme jumalanpalveluskonsertin. Arni ja Arto Hukarin kantaessa vastuuta omissa seurakunnissaan minä, Daniel Nummela, pidin saarnan ja tulkkasin konsertin. Kokonaisuus oli erittäin hyvä, ja sekä musiikki että todistuspuheenvuoro ja saarna saivat runsaasti kehuja sanomastaan. Keskityimme julistamaan Isän Jumalan rakkauden tähden Jeesuksessa ilmenevää armoa. (A.R.M.O. = Ansaitsematon Rakkaus Meidän Osaksemme). Jumala on nimittäin rakastanut meitä jokaista niin paljon, että antoi ainoan poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän! Siitä me olemme laulaneet, tanssineet ja puhuneet tällä kiertueella.

Itä-Tokushiman jumalanpalveluskonsertista.

 

Itä-Tokushiman jumalanpalveluskonsertista.

 

Tunnelma oli hartaudessaan käsin kosketettavissa.

 

Paikalla oli hieman päälle 40 henkeä. Seurakunnan pastorin mukaan myös joitain sellaisia henkilöitä, joita ei ole vuosiin seurakunnassa näkynyt.

 

Muistutti aivaan urheilusuoritusta, kun jumalanpalveluskonsertin jälkeen kostean kuuman sadekauden keskellä pakkasimme äänentoiston ja siirryimme viimeiseen konserttipaikkaan ennätysvauhdikkaasti – silti ehdimme myös Itä-Tokushimassa kohdata monia läsnäolijoita henkilökohtaisesti. Mikko kertoi myöhemmin eräänkin naisen tulleen konsertin jälkeen kertomaan, miten oli saanut runsaasti lohtua raskaaseen elämänvaiheeseensa yhden laulun sanoista. Evankeliumin kautta vaikuttava Pyhä Henki on myös lohdutuksen Henki.

Viimeisen konsertin järjesti Tokushiman alueen seurakuntien yhteinen toimikunta. Paikalla oli lähes 60 kuulijaa. Bändi iloitteli viimeisen konsertin kunniaksi, Hanna tanssi sydämensä kyllyydestä ja Arto todisti puheessaan väkevästi Jumalan rakkaudesta. Myös Mikon ja Samin todistukset menivät jälleen kerran asian ytimeen. Kaiken kaikkiaan hieno päätös kiertueelle.

Arto pitämässä puhetta viimeisessä konsertissa.

 

Illalla siirryimme vielä takaisin kahden tunnin matkan päähän Koben alueelle. Ensin ajoimme tavaroita säilöön Nishinomiyaan lähetyksen varastoon ja sitten pidimme hieman yhteistä loppupalaveria, johon muutama muukin lähetti osallistui meidän managerien lisäksi. Yön tunteina bändiläiset pakkasivat laukkunsa, ja aamulla lähdimme jo ennen seitsemää kohti lentokenttää. Omatkin yöuneni jäivät noin neljään tuntiin.

Kiertueen jälkeisiin tunnelmiin on tosiaan hyvä palata hieman myöhemmin, kun kiertueväsymystä on saanut nukkua pois ja kokemukset ovat hieman jäsentyneet mielessä. Sen verran rohkenen kuitenkin jo nyt todeta, että kiertue oli onnistunut, sillä ensisijainen tavoitteemme oli tavoittaa uusia ihmisiä evankeliumin äärelle ja tämä onnistui kiertueen ansiosta erinomaisesti. Suuri kiitos siis rukouksista ja taloudellisesta tuesta jo tässä vaiheessa!

Daniel Nummela

Tue lähetystyötä Japanissa

Voit tehdä kertalahjoituksen netissä painikkeen kautta tai tilisiirrolla sivun alareunassa olevin tilitiedoin viitteellä 73008. Kuukausilahjoittajaksi voit ryhtyä työntekijöiden profiilien kautta. Kiitos tuestasi.

Lahjoita

Share This